Piła III

Saw III
2006
6,2 84 tys. ocen
6,2 10 1 83933
4,8 21 krytyków
Piła III
powrót do forum filmu Piła III

Chyba na sylwestra bedzie maraton filmów i nie wiem jakie wziąć horrory. polećcie mi jakieś fajne lubie horrory typu smakosz, klątwa i wszystkie straszne :P Nie lubie gore (nie jestem pewny czy tak to sie pisze) Czekam na wasze propozycje z góry dziex

ocenił(a) film na 6
adimadi2

Klątwa Ju-On 2, Shutter Widmo, Czerwone Pantofelki, Cube (0, 1, 2), Dom na przeklętym wzgórzu i Happy Tree Friends (Joke ;P).
Sorry, że większość azjatyckich, ale gustuję głównie w takich filmach :)
Pozdrowienia i miłego oglądania :]

ocenił(a) film na 4
adimadi2

Smakosz? Mam nadzieje, ze chodzi Ci o pierwsza czesc, bo ta byla jeszcze w miare znosna. Zepsuty dobry poczatek, ale (w przeciwienstwie do drugiej czesci) akcja trzymala sie jakos. W kazdym badz razie nic zachwycajacego. Jesli chodzi o sylwestrowy maraton filmowy, to moje propozycje sa takie:

- "28 dni pozniej"
- "Lsnienie"
- "Pila"
- "Egzorcyzmy Emily Rose"
- "Kruk"
- "Nosferatu"
- "Egzorcysta"
- "Ring"
- "Amityville"
- "Gothika"
- "Blade"
- "Eksperyment"
- "Hannibal"
- "Czerwony Smok"
- "Milczenie Owiec"
- "Jacket"

i wiele wiele innych ;)

wujek_wietnam

Oh my fuckin' God! Nie lubię się powtarzać, ale zrobię to: Piła to nie horror! Aby nie być gołosłownym, podam wikipediową definicję: Horror (łac. groza, strach), fantastyka grozy ? odmiana fantastyki polegający na budowaniu świata przedstawionego na wzór rzeczywistości i praw nią rządzących po to, aby wprowadzić w jego obręb zjawiska kwestionujące te prawa i nie dające się wytłumaczyć bez odwoływania się do zjawisk nadprzyrodzonych. Czy Jigsaw jest wampirem? Nie. Czy w filmie występują duchy? Nie. A więc czy Saw jest horrorem. NIE! I zapamiętajcie sobie to raz na zawsze. A odnośnie propozycji filmów: jest znośna, ale usunąłbym Amityville (kiczowate), Gothica (denne), a Jacket to nie horror tylko thriller (jak Piła). To byłoby na tyle...

ocenił(a) film na 9
Questor

Troczę się z tobą zgodzę, co do piły, ale nie masz do końca racji. Nie podałeś pełnej definicji horroru. Horror głównie ma na celu przestraszyć widza,a thriller ma wywołać u widza dreszcz emocji. Piła została wyprodukowana z myślą o przestraszeniu widza.

ocenił(a) film na 8
Questor

śmieszna jest ta twoja wypowiedź, taki znawca horrorów z ciebie? Amityville pewnie ogladałeś o 12 w południe kiedy mialeś nasłoneczniony cały pokój. Osobiście polecam ten film jeżeli ktoś ma zamiar oglądać go w grupie znajomych:)Do założyciela tematu: jeżeli bedziesz oglądał filmy włąsnie w grupie znajomych to polecam do tych wyżej wymienionycj jeszcze cry wolf i the descent:) Pozdrawiam

wujek_wietnam

Dzieki na pewno skorzystam z podpowiedzi :)

ocenił(a) film na 10
adimadi2

1Zejście.
2.Amityville.
3.Piła1,2,3.- podstawa :P
4.Świt żywych trupów.
5.Milczenie owiec. (thriller) spoko :)
6.Zły skręt.
7.Teksańska masakra piłą mechaniczną. mój horror numer jeden
8.Egzorcyzmy Emily Rose. Może nie straszne ale ciekawe. :)
9.Lśnienie. ze względu na gre Jacka Nicholsona :)
10.Wysłanik piekieł.
11.Narzeczona Laleczki Chuckiego. :] zależy co komu się podoba. 6/10
12.Oszukać przeznaczenie 1,2,3 :)
No to ja podałam swoje propozycje oczywiście uwielbiam jeszcze inne horrory ale dałam takie spoxik ;D

ocenił(a) film na 10
adimadi2

smakosz był fajnym horrorem? a to sie zalicza do..horrorów? muahauahauha