Piła III

Saw III
2006
6,2 84 tys. ocen
6,2 10 1 83933
4,8 21 krytyków
Piła III
powrót do forum filmu Piła III

Co wy niektórzy rodzice wyprawiacie... pozwalacie dzieciom oglądać takie filmy... no ja nie mogę

ocenił(a) film na 4
sylwizgi

No racja. Tak beznadziejnego filmu bym nie pozwolil dzieciom ogladac. Niech od malego ogladaja dobre kino, a nie glupia komercje, jaka jest "Pila III"!!!

sylwizgi

Rodzice nie są w stanie kontrolować każedego poczynania swej pociechy, a ci, któży pozwalają jej oglądać filmy tego typu doprowadzają dziecko albo do kompletnego znieczulenia (aż boję się myśleć na kogo ono wyrośnie), albo do stanu nerwicy... (Chodzi mi tu o wiek do 12-tu lat) Pamiętam jak ja będąc sześciolatką za przyzwoleniem cioci oglądałam Candymana, musieli mnie wynosić z pokoju bo byłam strasznie blada i miałam "nogi z waty". Nie pamiętam czy film był straszny czy brutalny (do tej pory nie odważyłam się go obejżeć, choć dziś pewnie nie wywarłby na mnie,aż tak dużego wpływu) jednak nie był to genialny pomysł. W sumie było to dziesięć lat temu, a ja do tej pory pamiętam "tego stracznego pana z hakiem" (heh jak Kapitan Hook) :)

ocenił(a) film na 9
sylwizgi

No dobra nie kontrolują... ale jak są... to wiem z własnego doświadczenia, że tylko upominają dziecko, a ono i tak ogląda dalej gdy wyjdą... bo już np.komputer wciągnął to dziecko.

ocenił(a) film na 10
sylwizgi

Oczywiście że dzieci nie powinny oglądać Piły ani żadnych innych horrorów...
Chociaż "dziećmi" powinnismy nazywać osoby do 11, moze 12 roku życia, bo później to już nastolatki. A to własnie nastolatki chodzą do kina na takie filmy tłumami i na nich zarabia się najwięcej. Sama mam 16, w tamtym roku byłam na premierze Saw II i widziałam salę kinową w 90% wypełnioną przez młodzież w moim wieku.
A i myślę, że zaden normalny 7-latek nie zainteresuje się Saw 3, prędzej Shrekiem czy inną bajeczką ;)

ocenił(a) film na 10
eva_j

Mi Piła wcale szkód nie wyrządziła... Miałam 14 lat jak oglądałam Saw 2. Lubię horrory i nie rozumiem o co tyle krzyku? Przecież każdy normalny człowiek rozumie, że to fikcja, no i zawsze trochę adrenaliny się przyda ;D. W końcu strach uczy. Bo żaden 10 letni dzieciak nie wybiegnie na ulice i nie bedzie naśladować scen z Piły. Zgadzam się, ze tym filmem interesuje się głównie młodzież. Byleby mnie tylko wpuścili na premierę Saw III...Bylło by super. I myślę, że nie odniosę żadnych szkód ani moralnych, ani psychicznych ;-)))
-------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------------------
Wybierz film roku na http://www.filmweb.pl/user/668867/Martika.html
serdecznie zapraszam

martika_2

Albo moze ty Marticzko malutka, słodka zechcesz isc ze mną?

sylwizgi

Niektórzy rodzice nie interesują się tym co ich pociechy oglądają w telewizji czy na kompie.Moim zdaniem nasi zasrani politycy powinni wprowadzać ustawy takie jak: kontrola wieku przy wydaniu biletów na seanse takie jak piła oraz kontrola wieku przy kupnie takich filmów

sylwizgi

zapomniałem dodać że teraz nawet ochroniarze w heliosie w radomiu bo tu mieszkam wpuszczają bezczelnie hordy małolatów na horrory lub wpuszczają nie sprawdzając wieku bo są ze starszymi i to jest odznaka odwagi.Sam byłem jakiś miesiąc temu w kinie na horrorze z klasą w heliosie.Mamy po 15 lat więc jesteśmy twardzielami OK.Ale jak patrzyliśmy na sale to 2 rzędy to dorośli a dobre 4 to małolaty od 10 lat.LUDZIE ZRÓBCIE COŚ Z TYM WRESZCIE

ocenił(a) film na 4
wilk63

ludzie, rozbrajacie mnie. jak czytam te wszystkie zatroskane komentarze (w większości ludzi w wieku przedprodukcyjnym) to dostaję niekontrolowanych skurczy przepony. a może wy wcale nie jesteście tacy głupi, tylko sobie jaja robicie?