PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271498}

Piła III

Saw III
2006
6,2 84 tys. ocen
6,2 10 1 83821
4,8 21 krytyków
Piła III
powrót do forum filmu Piła III

O co chodzi w końcówce?? Dlaczego Amanda nagle buntuje się przeciwko Jigsawowi i co ona w ogóle znalazła w tej kopercie?? Potem Jigsaw mówi: zabiłaś 4 osoby, czyli tego detektywa, Lynn i kogo...?? Nie rozumiem w ogóle zakończenia od moment kiedy Amanda nagle się buntuje. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć??

Eminem11

"OGLONDALES"? - Ludzie, proszę was ...
Eh, to pytanie ktore zadales w tym temacie bylo juz poruszane w kilku innych. Radzę dobrze przejrzeć wszystkie tematy.

wariacja

*Przepraszam za pomyłkę, miało być rzecz jasna *zadałaś

ocenił(a) film na 3
wariacja

Człowieku wyluzuj trochę złapałeś/łaś mnie na głupim błędzie, któremu mógł przydarzyć się każdemu. Zresztą to nawet nie jest błąd ortograficzny.
Dzięki za radę, na pewno przeczytam :)

ocenił(a) film na 3
Eminem11

Masz pretensje po czym sam/sama piszesz "juz"

Eminem11

Nie rozumiem w jakim znaczeniu słowo "juz" jest błędne? Dlatego, że wraz z "z" nie wcisnęłam klawisza alt? A może uważasz, iż powinno być napisane przez "ó"?

Grubo się mylisz uważając "OGLONDAŁEŚ" za słowo, które nie jest błędem ortograficznym. Radzę najpierw dobrze zapoznać się z definicją, dopiero później operować tak trudnymi - jak na twój rozum - nazwami. Będąc życzliwą użytkowniczką filmwebu pragnę zapoznać cię z definicją BŁĘDU ORTOGRAFICZNEGO.
Błąd ortograficzny polega bowiem na napisaniu danego wyrazu w sposób niezgodny z obowiązującą normą ortograficzną, utrwaloną w zasadach pisowni i słownikach ortograficznych. A przynajmniej w moim słowniku figuruje słowo "oglĄdać".
Niestety widzę także, że nie potrafisz odróżnić symbolu damskiego przy moim pseudonimie. A szkoda.

ocenił(a) film na 3
wariacja

A więc drogi użytkowiniku, jeśli ta informacja ci się do czegoś przyda to wiem czym jest błąd ortograficzny. I jeśli był nie zauważyła gówna które tu wypisujesz w żaden sposób nie trzymają się tematu więc - jeśli twój rozum jest w stanie to pojąć - daj sobie spokój bo chyba ci się bardzo nudzi więc zajmij się czymś innym niż lataniem po postach na Filmweb i szukając błędów ortograficznych. No i wiesz nick wcale nie musi świadczyć o płci gdyż zanim napisałam, że jestem dziewczyną połowa użytkowników z którymi pisałam zwracało się do mnie w formie męskiej, jeśli wiesz co oznacza tak skomplikowane zdanie.

ocenił(a) film na 8
Eminem11

Hehe gdzie nie spojrzeć tam same offtopy ;P

Eminem11

No wygląda na to jednak, że nie wiesz czym jest błąd ortograficzny ;]
Poza tym ja nie szukam błędów, tylko twój szalenie "inteligentny" temat tak bardzo rzucił mi się w oczy, że postanowiłam go niezbagatelizować ;]

"No i wiesz nick wcale nie musi świadczyć o płci gdyż zanim napisałam, że jestem dziewczyną połowa użytkowników z którymi pisałam zwracało się do mnie w formie męskiej, jeśli wiesz co oznacza tak skomplikowane zdanie." - myślałam, że mam tutaj doczynienia z człowiekiem na poziomie, jednak widzę, że grubo sie myliłam. Otóż, droga użytkowniczko, wątpię aby przedstawiciel płci męskiej dał sobie nicka "WARIACJA". No ale skoro odróżnienie nicków damskich od męskich sprawia ci taki cholerny problem to może pora cofnąć się do nauki w przedszkolu? :)
Poza tym twoje pseudo wskazuje raczej na płeć męską, więc nie rozumiem twojego zdziwienia, że inni uzytkownicy zwracają się do ciebie jak do faceta. Ahh, i wiesz, niestety nie umiem przejść obojętnie obok tak infantylnych postów jakie ty piszesz, (ale niestety wątpię abyś wiedziała co oznacza to trudne słowo ;]) po prostu masz w sobie taki urok, który sprawia, że jest mi ciebie żal, i próbuję przywołać do porządku takiego człowieka jak ty ^^

ocenił(a) film na 3
wariacja

Ech, staram ci się tylko wystłumaczyć, że nick wcale nie musi świadczyć o płci. Skoro Eminem11 to raczej męski nick, a ja jestem dziewczyną, to Wariacja też może być chłopakiem. A propo tych błędów, to ty chyba na mało stron na Filmweb już wchodziłaś, że dla ciebie taki błąd jest dużym. Widziałam już posty z o wiele większymi bykami niż ten.
I wyobraź sobie że wiem, co oznacza słowo "Infantylny". I wiesz, raczej nikt nie dawał ci żadnego prawa żeby przywoływać mnie do porządku, no chyba że masz za duże "Ja". I to raczej mi powinno być żal ciebie.

ocenił(a) film na 10
Eminem11

Wydaje mi się, że Amanda buntuje się bo widzi jak Jigsaw trzyma Linn za ręke, a wczesniej mówi, że ją kocha.. Jigsaw mówiąc, że zabiła 4 osoby ma na myśli siebie, Amande, Linn i (chyba) Jeffa.

Pozdrawiam :]

ocenił(a) film na 8
ja_paulinka

Amanda sie buntuje gdy otrzymuje od Jigsawa koperte... po drugie Jigsaw jakas kasete zalal woskiem i to mnie bardzo nurtuje co tam bylo... a jesli chodzi o te 4 osoby to jest to Amanda, Jigsaw, Lynn i jej dziecko... ewidentnie widac ze byla w ciazy choc tego nie powiedziano... jest wiele w filmie wskazowek na ten temat tylko trzeba czytac miedzy wierszami... ;)

ocenił(a) film na 3
Makron

Była w ciąży??!! Po czym ty to stwierdzasz?? Może była gruba i tyle :D Chociaż faktycznie, jest pokazane w pewnym momencie jak ona i ten Jeff leżą w łóżku i on z niej schodzi - ale żeby po tym od razu stwierdzać, że ona jest w ciąży??

ocenił(a) film na 8
Eminem11

to nie Jeff z niej schodzi a kochanek ale tego nie biore pod uwage... Miała brzuszek to raz... John mowi ze Lynn szkodzi sobie i innym chodzi o leki ktore bierze na poczatku filmu ktore prawdopodobnie negatywnie wplywaja na ciaze, to dwa... Gdy Amanda strzela to Lynn Jeff trzyma ja za brzuch tak jak robi to ojciec... to trzy w sumie to domysl jak inne takie rzeczy ale bardzo prawdopodobny

ocenił(a) film na 8
Makron

no i cztery... John mowi ze wlasnie zabila 4 osoby czyli Lynn z dzieckiem, siebie no i Johna on to wszystko przewidzial... po to zostawil na drodze Jeffa bron i jeden naboj...

ocenił(a) film na 3
Makron

No zobacz, nie wpadła bym na to :) Ten kochanek, czyli ten Chris, który mówi na początku, że chce rozwodu??

ocenił(a) film na 8
Eminem11

Nom rozwodu Lynn z Jeffem... Jak to kochanek chial miec ja cala na wlasnosc ;)))

ocenił(a) film na 3
Makron

Kurde, chyba nie za dokładnie oglądałam film i nie załapałam wszystkiego :D:D

ocenił(a) film na 8
Eminem11

Hehe obejrz jeszcze raz... ja Piłę III ogladalem 3 razy zeby wylapac wszystkie tego rodzaju smaczki, ale podejrzeam ze jeszcze cos by sie znalazło :)

ocenił(a) film na 3
Makron

Czyli mam rozumieć, że to, dlaczego Amanda zbuntowała się będzie prawdopodobnie wyjaśniane w 4 części??

ocenił(a) film na 8
Eminem11

No ja mysle... trojka jest niezrozumiala od polowy... czworka to kontynuacja wiec powinno to byc wyjasnione... mam nadzieje ze jednak smierc Amandy i Johna to nie kolejna mistyfikacja (z czyms takim spotkalem sie na jakims angielskim forum :/) no i że zobaczymy w koncu dr. Gordona ;)

ocenił(a) film na 6
Makron

Cztery osoby: Zabiła Eric'a, udusiła Adama, zabiła Kerry, zastrzeliła Lynn.

ocenił(a) film na 8
Ashley_3

w chwili gdy o tym rozmawiali Lynn żyła a Eric nie wiadomo czy zginał...

ocenił(a) film na 6
Makron

W chwili gdy zastrzeliła Lynn nie było wiadomo, że jeszcze będzie żyła;
Co do Ercia to można polemizować- można upchnąć też Troy'a który i tak i tak nie miał szans przeżyć.

ocenił(a) film na 6
Ashley_3

Sami autorzy to chyba dokładnie sami wiedzą. Troszke ciut wedgłu mnie nieco tani chwyt- specjalnie zrobili tak nic nie wiadomo z tą kopertą i z Ericiem, żeby ludzie poszli do kina na 4 część choćby nawet tylko z ciekawości co się stało dalej- nawet jak wszyscy bedą mówić że PIŁA 4 to szmira.

ocenił(a) film na 6
Ashley_3

tam na początku ma postu ma być 'Tylko' a nie 'Sami'