PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271498}

Piła III

Saw III
2006
6,2 84 tys. ocen
6,2 10 1 83500
5,0 27 krytyków
Piła III
powrót do forum filmu Piła III

najobrzydliwsza scena

użytkownik usunięty

Jak myślicie która scena tego filmu była najobrzydliwsza??Moim zdaniem ta z wyrywaniem łańcuchow :/ bleeeeee

ocenił(a) film na 7

Moim zdaniem wszystkie ;)

Ale ta z łańcuchami była ochydna 8o

mnich141091

ja widziałam tylko jedną tą z łańcuchami i w zupełności mi wystarczy, czytając opisy scen w innych tematach to na samą myśl o tym mi się robi nie dobrze, a już w ogóle nie wiem jak takie coś można wymyślić, nakręcić, a potem oglądać... makabra

jedynie Piła 1 to był film, który można nazwać horrorem, a dalsze części Piły to tylko krew i nic więcej...

ocenił(a) film na 7
justa208

Justa208, masz rację. Zgadzam się z Tobą.

ocenił(a) film na 8

A scena w której policjantka miała przypięte (łańcuchy?) do żeber-co o niej myślicie? Mogła sobie w niej poradzić? Przecież wyłowiła kluczyk z pojemnika z kwasem (miał w kilka sekund strawić klucz) i co? Czemu się nie uwolniła?

dizel272

do czego ona miała przypięte te łańcuchy? do żeber? a jak niby ona miała to przeżyć...
a to czemu się nie uwolniła to nie mam pojęcia, Jigsawowi się coś nie spodobało, w ogóle ta część sensu nie miała

ocenił(a) film na 8
justa208

Może miała sens tylko np.ja tego nie zrozumiałem. Nie do żeber(chyba) jakoś przypięte...

dizel272

ta policjantka nie przezyła dlatego ze to nie Jigsaw ją porwał tylko ta cpuńka.
Ta ćpunka nie działała wg. regulaminu ktory ustalił Jigsaw bo on nie zabijał tak dosłowanie tylko jesli się nie uwolnili to umierali a ona przez zemstę zabijała kogo chciała tą policjantkę, tego funkcjonariusza, tego który był przykuty do rury( udusiła go) itd.

ocenił(a) film na 8
sylusiaaa

Ten motyw nie był przyjemny, ta policjantka w ogóle nie powinna być poddawana próbie. dzięki za odpowiedź

dizel272

"Ten motyw nie był przyjemny, ta policjantka w ogóle nie powinna być poddawana próbie. dzięki za odpowiedź
" powinna , a to dlatego że była w srodku martwa.

sylusiaaa

"Ta ćpunka nie działała wg. regulaminu ktory ustalił Jigsaw bo on nie zabijał tak dosłowanie tylko jesli się nie uwolnili to umierali a ona przez zemstę zabijała kogo chciała tą policjantkę, tego funkcjonariusza, tego który był przykuty do rury( udusiła go) itd.
" nie ćpunka tylko amanda i adam nie był zadnym policjantem tylko fotografem( ten przykuty do rury)

ocenił(a) film na 9
dizel272

Ta pułapka była stworzona do zabicia tej policjantki, a Jigsaw powiedział jej, że może się uwolnić, aby się pomęczyła.

ocenił(a) film na 8

W tej z wyrywaniem łańcuchów... Uwolnił by się gdyby nie ten przyczepiony do żuchwy, tego chyba nie dało się odczepić.

ocenił(a) film na 4
dizel272

Mnie żadna ze scen nie obrzydziła. W ogóle "Piła" nie jest filmem odrażajacym.

el_Polaco

taakkk... a niby rozrywanie ciała, widok wnętrzności, ręka zeżarta przez kwas itp. to co to jest...?

ocenił(a) film na 4
justa208

Jeżeli widziało się niektóre filmy, które w pewnych kręgach fanów gore są klasykami to takie sceny są cieniutkie, przez duże "C" :). Brutalności tu niewiele więcej niż w CSI.

ocenił(a) film na 4
el_Polaco

I, broń Boże, żeby takie filmy mi się podobały. Jeden obejrzałem do połowy, drugi wyłączyłem po jakichś 20 minutach.

dizel272

"W tej z wyrywaniem łańcuchów... Uwolnił by się gdyby nie ten przyczepiony do żuchwy, tego chyba nie dało się odczepić.

)" to się dało odczepic, a Troy i tak by nie wyszedł, bo drzwi były zaspawane.

michalzawiski

to napisz jak ty byś to sobie odczepił. jestem ciekaw.

regal20

musiałby wyrwać sobie żuchwe, ale tak czy owak nie wyszedłby z tego.

ocenił(a) film na 8

Dla mnie najobrzywdliwniejszą sceną była ta w której, zmielone ,zpleśniałe ,rozkładające się zwłoki świń oblały i prawie utopiły tego sędziego....ffuuuuuj :/

ocenił(a) film na 6

dla mnie to ten murzyn któremu zaczeła ta maszyna skręcać nogi ręce a na koniec głowę !!!!

nwieczorkiewicz

cześć
Obejżałem dopiero 3 pierwsze części i kawałek 4 więc tylko onich napisze.
Według mnie najorzydliwszymi scenami były:
- murzyn, któremu skręcały się ręce, nogi i na koniec głowa
- Amanda rozcinająca czaszkę Jigwsaja
- rozcinanie Jigwsaja w 4 części

ocenił(a) film na 6
igrek3_2

moim zdaniem najobrzydliwszą sceną była ta, w której musiał sobie wyrywać skórę, aby uwolnić się z łańcuchów ... musiałem zamknąć oczy bo myślałem, że zwymiotuję ... :/
Wgl na jego miejscu już bym wolał aby mnie rozwaliła ta bomba ... :] Przynajmniej nie boli .. :]
P.S. Czy autor tego tematu nie obrazi się jak założę podobny w "Pile 5" ? Podoba mi się ta inicjatywa ;)

ocenił(a) film na 8
marko_SlawxP

no właśnie ,,nie boli" ma boleć jeśli byś miał przeżyć tylko że patrz wyżej w moją odpowiedź odnośnie do sceny z łańcuchem...

dizel272

scena z łańcuchem jest przepiękna... w moim osobistym rankingu wyprzedza nawet ala pacino w "zapachu kobiety" gdy tańczy tango do muzyki true lies

infrared118

dziwne pojęcie estetyki. Rozmawiałeś z doktorem?

ocenił(a) film na 10
igrek3_2

To obejrzyj jeszcze raz, albo dalsze części sobie daruj, bo to nie Amanda rozcinała mu czaszkę. Jeżeli z takim zaangażowaniem oglądasz filmy to szczerze współczuję, bo zwyczajnie marnujesz czas. No chyba że to zwykłe przejęzyczenie.

może ta scena nie była jakas tam obrzydliwa ale troche zimno mi sie zrobiło jak tą babka w chłodni w lodowy posag zmieniło.

użytkownik usunięty
regal20

Łańcuch przyczepiony do dolnej wargi (nie do żuchwy) koleś sobie wyrwał, ale był zamnknięty w pomieszczeniu z bombą zegarową i nie mógł uciec, dlatego go rozerwało. To był pomysł Amandy podobnie jak w przypadku policjantki. A poza tym operację na mózgu Johna wykonała lekarka, którą polecił porwać Amandzie.