Piła III

Saw III
2006
6,2 84 tys. ocen
6,2 10 1 83933
4,8 21 krytyków
Piła III
powrót do forum filmu Piła III

przeciętny

ocenił(a) film na 4

Przez pierwsze 20 min powstrzymywałem wymioty, przez kolejne 20 min prawie spałem bo każda postać pojawiała się na ekranie tylko po to by w przeciągu 3min zostać rozerwaną na strzępy, pokrojoną, czy zabitą w jeszcze inny makabryczny sposób. Niektóre brutalne sceny zupełnie nic nie wnosiły do fabuły a były jedynie pretekstem do pokazania kolejnych okropności (patrz: śmierć pani komisarz)
Jedyny dobry wątek to ten w którym dowiadujemy się jaka jest faktyczna rola Amandy i jej powiązanie z panią doktor. Szkoda że trzeba na niego czekać aż 3/4 filmu. Gdyby twórcy budowali ten wątek wcześniej i bardziej go rozwinęli byłby to nawet niezły film.
Tymczasem wyszedł z tego przeciętny horror (czy może raczej gore), a jak to mówiła Angela w America Beauty - "Nie ma nic gorszego niż przeciętność".

Film polecam jednie fanom serii i to tylko tym którzy widzieli obie poprzednie części, gdyż ta ściśle się z nimi wiąże.

Lukas_43

Ja tam w ogóle się nie bałem. Nic, a nic.

Zdenerwowało mnie to, że nie potrzebnie przeciągali. Generalnie film mógł zostać sklejony gdzieś w 45 min.

użytkownik usunięty
Lukas_43

Śmierć pani komisarz pokazana była po to, żeby widz zauważył, że pułapki Amandy są skonstruowane tak, że nie ma z nich wyjścia (kleszcze nie otworzyły się mimo klucza, a może wcale nie było od tego klucza dziurki? nie wiem).

Bardzo kiepska część, koszmarne, wręcz groteskowe dialogi.

ocenił(a) film na 4

tego dowiedzielismy się już obserwując śmierć pana przykutego łańcuchami. nawet gdyby się oswobodził to i tak nie uciekłby z pokoju - to chyba nawet pani komisarz nas (widzów) o tym poinformowała ;)

użytkownik usunięty
Lukas_43

Ale to był tylko jeden przypadek, brakowało kolejnej śmierci żeby przyjąć to za regułę.

ocenił(a) film na 8

hm? w sposób oczywisty było pokazane że próby Amandy są tak konstruowane że nie z nich wyjścia. Nawet jeżeli się uda, Amanda dokończy sama dzieła. Pani komisarz nie jest jednostkowym przypadkiem, obejrzyj film uważnie.