Zastanawiam się o co chodzi z tym ze wszystkie pięć osób mogło przeżyć. Rozumiem pierwsza zagadkę w której jeden klucz pasował do wszystkich kłódek. Rozumiem tą w której każdy mógł przenieść prąd a także ta z tym że gdyby było 5 osób wystarczyloby oddać trochę krwi. Ale nie rozumiem zagadki z tym że były tylko 3 bezpieczne pomieszczenia i jedna osoba musiała umrzeć. przecież nie mogli wszyscy przeżyć. Proszę o wyjasnienia.
Myślę że się domyślał. Hoffman miał powod bo Seth zabił jego siostrę. Pułapka była też bez wyjścia i miała tylko wyglądać na pułapke jigsawa.
jest taka sprawa jak ci detektywi wpadli na że ręka strahama była martwa ta którą posługiwał się hoffman by zacierać po sobie ślady ?
Ale jest coś jeszcze na jakiej podstawie podejrzewali Strahama że to on stoi za śmiercią setha baxtera? jaki miał by motyw do tego przecież był Agentem specjalnym nie rozumiałem zachowania Agentki perez przecież z niemi badała różne sprawy i morderstwa a tak to dopuszcza możliwość że to jaj wspólny kolega po fachu stoi za takim czymś? Nie do żeczne. No ale Piła polega na elemencie zaskoczenia i o to chodzi. Myślę że to przez Hoffmana to on manipulował całym śledztwem i wprowadzał śledczych w kozi róg. zapytał czy to Straham i tym samym dał im wątpliwości i powody żeby oni tak myśleli odsuwając ich od prawdy i prawdziwego winnego którego mieli przed sobą. Namierzyli go i zdemaskowali zabójcę ale to co zrobił w pile 6 w tamtym pomieszczeniu które było gdzieś na odludziu to się we głowie nie mieści. Skurczybyk miał łeb na karku wszystko obmyślone do końca na ostatni guzik i znów dziad wygrał i wszystkich przechytrzył. A te wycięte fragmenty skóry miały oznaczać układankę i wszystko miało się zgadzać ale co to miała być za układanka i kiedy po raz pierwszy ją zastosowano? Chyba przy tym co miał przez te druty się przdrzeć?
No właśnie, ja już tego tak dokładnie nie pamiętam. Będę musiała powtórzyć serie.
To kiedy zaczynasz? I przeważnie o której godzinie? Teraz skup się podczas oglądania bo inaczej to nic z tego nie będzie. Sam wielu rzeczy nie rozumiem i chyba pójdę twoim śladem. Skończyłem na czwórce ale mógłbym w kółko oglądać to całą serię jest zbyt za ciekawa żeby przestać. Zawsze coś się przypomni i jakieś nowe wątki dojdą i pytania również.
powiedz kiedy obejrzysz jedynkę to może coś zauważysz co nie widziałaś wcześniej albo wpadniesz na nowy trop lub jakieś ciekawe wątki .
i co oglądałaś jakieś części piły powtórnie? wydobyłaś jakieś ciekawe wątki fakty które być może umknęły mi i tobie?
Nie oglądałam jeszcze. Teraz skupiam się na serialach, ostatnio oglądałam "scream", a teraz oglądam "pretty little liars".
to ile jeszcze będziesz oglądać te seriale ? sporo czasu minęło prawie trzy tygodnie a nadal ani jednej części nie obejrzałaś powtórnie? jak tam chcesz ale dla piła to jest najlepsza i mógłbym ją oglądać bez końca od jedynki do dziedzictwa i tak nie wiadomo ile razy . to zapytam czy w ogóle wyrobisz się we wakacje przynajmniej z jedną częścią? liczę na ciebie . nie będę tu nic pisał . napisz kiedy obejrzysz jedyneczkę.
no jak tam idzie oglądanie serii piły czy nie ? bo ja oglądam codziennie mam na pendraku i zauważyłem taką scenę że mnie zszokowała normalnie myślę wpłynęła by ona na jednego osobnika ale także na jego ruchy .rzecz ta jest przedstawiona w pile 2 .zostawię cię w niepewności, jak się odezwiesz to powiem o co dokładnie mi się rozchodzi.