nudnawa opowieść opowiadająca o śmiesznej historii,okropne aktorstwo brodyego,zdjęcia i muzyka badziewie,jedyne co mi sie podobało to napisy końcowe:):):):)a miało być tak pięknie...
całą tragedie (w cudzysłowie) Szpilmana uważam za śmieszną-ale najbardziej śmieszyła mnie rola brodiego do komedii to on sie nadaje 5 operacji plastycznych i go polubie niestety ty nie masz juz szans "drogi" ziomalu aha ja nie jestem tepy jak już coś to tępy ale z tym także się
nie zgodze,śmieszna jest też muzyka..no i chyba tyle jak sobie przypomne dam znać:):):):):)
nie że nie szanuję twojej opinii na ten temat ale mówienie że historia człowieka który najpierw będąc żydem został przesiedlony do getta w którym panował bród,ubóstwo,głód itd. następnie stracił całą rodzinę w KL Auschwitz,po ucieczce z getta musiał się ukrywać koło komisariatu policji i szpitala z rannymi niemieckimi żołnierzami przez co w każdej chwili mógł być nakryty i zastrzelony, a po powstaniu warszawskim o mało co nie został usmażony miotaczem ognia jest śmieszna to co najmniej dziwne.
P.S. to jesteś tym XYZ czy nie?:)
jakbym był miałbym nick xyz:)
1.nie musiał być żydem
2.nie musiał się tam ukrywać i w ogóle uciekać
Ten film jest zły ? To bardzo piękny i wzruszający film. Dobrze zrealizowany i zagrany. Nie wiem w czym jest taki zły ? Ja surowo oceniam filmy i temu bez wachania dałem 10
Jedna z najgłupszych opinii, jaką kiedykolwiek czytałam. Twoje kolejne wypowiedzi tylko tego dowodzą.
Oj M krytyk to z ciebie zaden:/Kazda teza wymaga argumentow,a ty niestety nie potrafisz ich z siebie wykrzesac.Rozsmieszasz mnie buahahaha
taak, wszystkie twoje wypowiedzi świadczą o niesamowitej erudycji..żałosne..brak słow po prostu..Zanim wygłosisz opinię na jakis temat radzę przedtem zapoznać się z faktami, genezą- jak tutaj filmu, i poruszoną problematyką - może to ci pewne rzeczy uświadomi.
i, hello, może pora już wrócić na ziemię i nieco, jesli to niezbyt duży problem:), pomyśleć. (rotfl)
Film piękny
Aktorstwo Adriena Brody - wysmienite.
M, widocznie masz nieco inny gust, wiec oszczedz sobie czasu na dramaty i filmy psychologiczne. Ogladaj komedie, skoro taki film uwazasz za smieszny.
AKTORSTWO DOSKONAŁE ??!!??!!????? NA litość boską!!!!! BYŁO TRAGICZNE !!!!! Można mieć różne gusta,ale... BEZ PRZESADY !!!!!!!!!!
Może i "śmieszna hostoria", mnie nie rozbawiła tylko rozczarowała.
Aktorstwo kiepskie i tyle.
A miało byc tak pięknie...
jak to nie musiał być żydem? ale dowaliłeś buhahaha, film był świetny, brody nie dość że grał wyśmienicie to wygląda jak rodowity żyd,
chłopcze z krainy kredek!!! jeżeli sie na czymś nie znasz to nie gadaj głupot, pooglądaj sobie klan to sie pośmiejesz, ale nie obrzydzaj innym swoimi wypowiedziami
A myślisz że kim jest Brody...
przecież nie buddystą,
zresztą całe Hollywood jest spod znaku gwiazdy Dawida...
O co ci chodzi z Brodym? To, że ci się jego facjata nie podoba to nie znaczy, że nie umie grać!! Zagrał bardzo dobrze. Dostał za to oskara, wiesz? Choć pewnie dla ciebie to nic nie znaczy...
Mając takie filmy i "gwiazdy" w ulubionych, ja bym się w ogóle nie wypowiadała. Weź lepiej sobie obejrzyj jakiś filmik z Olsenkami, a poważne kino zostaw innym.
ty jesteś jakiś chory!! śmiesznej historii!!! pomyśl jak ludzie kiedyś cierpieli żebyś ty mogł teraz siędzię przed tym komputerkiem i pisać takie brednie że to śmieszna historia!!!!!
nie dorosłeś poprostu do tego filmu wiec nie komentuj puki nie pobejrzysz go jako dojrzały psychicznie
pozdrawiam przedewszytskim tych ktorzy do niego dorosli a tym ktorzy nie dorosli zeby w koncu im sie to udalo
Chyba nie rozumiesz sensu tego filmu - więc go nie komentuj. Jeśli muzyka Chopina jest dla ciebie "badzewiem", w ogóle nie warto z toba gadać.
Brody może nie należy do pięknych, ale nie wyobrażam sobie tego filmu z innym Szpilmanem.
"śmiesznej historia" ... ? Taa, patrzenie jak bez powodu zabijają ludzi musiało być dla ciebie niezłym ubawem....
Powtórzę wypowiedź Mettki: To jest prowokacja!!! Drodzy forumowicze jeśli klikniecie nick "tematodawcy" to zauważycie, że zaprzecza on sam sobie. Oznacza to albo, że diametralnie zmienił zdanie albo, że ma rozdwojenie jaźni albo, że to jest zwykła prowokacja. Dla mnie najbardziej prawdopodobna jest ostatnia wersja. Daliście się wrobić, a najbardziej osoby, które dały się ponieść emocją i zwyzywały od różnych DH. Tak właściwie to nie wiem po co ci to było. Zresztą jak można uwierzyć,że na tym świecie istnieją takie prymitywy,żeby nie potrafiły docenić tego filmu?!
W pełni się z tobą zgadzam DH. Film przedstawia poruszającą, wzruszającą historię. Adrien Brody dostał zasłużoną statuetkę, bo był świetny. Muzyka i zdjęcia są genialne. :-)
Film jest rewelacyjny pod praktycznie każdym względem, a ty jesteś przykładem klasycznego bezguścia. Pewnie lubisz filmy typu Pearl Harbor albo Spiderman. Żal mi cie.
połóż się pojebie na ziemi wraz z całą rodzinką i leż tak dopóki ktoś stojący nad wami nie wystrzela twoich leżących bliskich a będąc nad tobą niech braknie mu kul i przeładowuje magazynek prosto nad tobą po ot tylko żeby ci odstrzelić ten durnowaty łeb - a ty leżąc obróć się i zaśmiej mu się w twarz, bo to śmieszne jest...
n/c
Co do aktorstwa Brody'ego się nie zgodzę. Uważam, że zagrał świetnie. Film zresztą też jest piekny. Naprawdę wzruszający.
Założyciel tego tematu jest jakiś nienormalny.
1) Nie podał żadnego powodu co do swojej opinii
2) To jest prowokacja! Czemu na prowokacje zawsze odpowiada tak dużo osób? Śmieszne.
3) 'nie musiał być żydem' 'nie musiał się ukrywać' - a ty nie musisz być idiotą i pisać takich pierdół.
4) Gdyby nie było tej 'śmiesznej', jak sądzisz, historii, to nie siedziałbyś teraz przed komputerem i nie gadał takich idiotyzmów.
O i najlepsze:
5) Piszesz, jaki ten film jest okropny, a masz go w ulubionych. Nie skomentuję tego.
Jestem bardzo ciekawa, ile ty masz lat (oczywiście to do założyciela tematu).
I sądzę, że ludzie raczej powinni ignorować takie prowokacje - taki dureń się potem ekscytuje, ile to osób napisało w jego temaciku.
Jeśli taka muzyka to dla ciebie klapa - to słuchaj sobie dalej hip-hopu.
Poza tym - nie dziwię się, skoro on ocenił 'Gotowe na wszystko' na 10, a np. 'Skazani na Shawshank' na 1...
Jak ci się same napisy podobają to wyrażaj opinie tylko na ich temat.Bo na filmach się nie znasz!
Film jest średni. Pokazuje tylko tyci ułamek horroru jakim była II Wojna Światowa. Kilka scen jest niezłych, powiedziałbym nawet poruszających, ale to wszystko. Jak dla mnie 7/10
Ale i tak dużo pokazywał scen, jakie odbywały się podczas II wojny światowej. Poza tym, film był stworzony w 100% na autobiografii Szpilmana i Polański nie miał zbyt dużego pola do manewru :)
Po prostu film jest kiczowaty i tyle...Po pierwsze kreacja Szpilmana...Po drugie znowu pokazane jest jacy to Polacy byli źli dla Żydów i jak na nich donosili. Prawda to jest, ale chyba nikt nie pamięta co robili Starozakonni. To miał być dramat?! Były większe dramaty w II Wojnie i to chyba każdy wie. Cały film ma wymiar odrzucający. Pokazuje się to co jest bardzo oczywiste.
hymm... a czy Polacy nie donosili? owszem, donosili... nie wszyscy, ale wielu...
a może uważasz, że szukanie mieszkania dla Żyda jest okrutne? i to jest współpraca z Rzeszą? i nie pomaganie Żydom?
Prawda jest taka, że Żydzi nie potrafią okazać skruchy i nie mam zamiaru wdawać się w dyskusje na temat beznadziejnego filmu, który zakłamuje historie.
bazyl próbuje być "adwokatem diabła"...
Proszę nie odzywaj się bo ty nic nie wniesiesz do tego forum, oprócz głupiej paplaniny broniącej żydowskiej nacji...
ehh... a ty co wniesiesz oprócz głupiej antysemickiej paplaniny? nie ośmieszaj się na każdym wątku, który traktuje choćby w najmniejszym stopniu o Żydach...
Idź poczytaj głos narodowo katolicki... może dowiesz się o jakiejś nowej Żydowskiej aferze w Polsce...:|
i dlaczego mówią, że Polacy są nietolerancyjni i ogólnie to antysemici? bo czytują takie gnioty i dają się prowadzić za rączkę nacjonalistom:|
ehhh... szkoda słów... zakończyłem z Tobą tą jałową dyskusje na temat twoich śmiesznych argumentów więc daj już sobie spokój...
Może za to Ty powiesz, dlaczego uważasz, że są niewinni ?! Nie dość, że pozbawili Palestyńczyków państwowości to ciągle atakują i prowadzą "misję pokojową"...każdy daje im wolną rękę. Dasz im palec, chcą rękę. Dasz Izrael, chcą cały świat.
wiesz... jakoś nie mam ochoty drugi raz wałkować tego samego... odechciało mi się po psudointelektualnej wymianie "argumentów" z Pitstopem...
i jeśli dobrze widzę to nie zrozumiałeś mojego postu...
pytałem CZEGO są winni Żydzi? (w kontekście IIWŚ, bo o tym chyba jest Pianista?)
Nom chyba bazyl87 ma rację... Przez takich jak wy, Polacy są uważani za antysemitów :|. Czy to była ich wina, że Hitler miał siakieś dziwne teorie co do "narodu wybranego"? Są jacy są - nie mówię, że są najlepsi, ale w drugiej strony czy są najgorsi?....