Pianista

The Pianist
2002
8,3 613 tys. ocen
8,3 10 1 613270
7,9 67 krytyków
Pianista
powrót do forum filmu Pianista

nudnawa opowieść opowiadająca o śmiesznej historii,okropne aktorstwo brodyego,zdjęcia i muzyka badziewie,jedyne co mi sie podobało to napisy końcowe:):):):)a miało być tak pięknie...

ocenił(a) film na 7
Futures_claw

Sid nazywa założyciela tępym, bo nie docenia sztuki. Przepraszam, że co?! Sztuki?! Między kiczem a sztuką jest ogromna różnica. Lepiej obejrzyj sobie "Liste Schindlera". Chociaż ten film nie jest idealny to mimo wszystko o kilka razy lepszy.

ocenił(a) film na 7
Futures_claw

Kookoołko osobiście uważam Chopina za wielkiego kompozytora, ale to nie znaczy, że wszystkie jego kompozycje są dobre. Niestety byli lepsi kompozytorzy niż Chopin m.in. Mozart, Verdi czy Beethoven.

ocenił(a) film na 10
Futures_claw

Nie mam zamiaru się kłócić na temat Żydów, Chopina itp Radku, bo każdy ma swoje zdanie - ja nie przekonam Ciebie (ani ty mnie =)). Nie zgrywam adwokata, po prostu wyrażam swoją opinię publicznie=). Gis revido i pozdrawiam =).
Historia nidy nie była moim ulubionym przedmiotem =) he he .

ocenił(a) film na 8
Futures_claw

" Pianista " to film bez sensu losy tylko jednego człowieka ja na mjejscu Polańskiego zrobił film (a najlepiej serjal ) o losach kilku rodzin żydowskich w czasie wojny .

ocenił(a) film na 8
Futures_claw

Radosławie w którym momencie ten film zakłamuje historię? Nie pleć takich bzdetów. W tym filmie mało jest historii więc jak może ją zakłamywać? A ty Pitstop zamów sobie prenumeratę "głosu katolicko narodowego" i sobie to czytaj bo na forum nie masz nic sensownego ani mądrego do powiedzenia.

ocenił(a) film na 7
_Pablos_

Ok, nie zakłamuje - zbyt mocne słowa - opowiada a losach Żydów , a głównie przytacza nam historię Szpilmana, jednak nie patrzy na inne nacje. Nie mam mu tego za złe, zresztą film nie musi mi się podobać, a dlaczego to już napisałem. A jeśli chodzi o fakty historyczne to nie jestem szczęśliwy, że losy Żydów tak się potoczyły. Ale tutaj piszę o filmie i go nie doceniam! Jeśli mam napisać dlaczego to proszę ładnie w słupeczku :

- kiepska gra aktorów
- momentami przestoje
- ogólne wrażenia + jakieś podobieństwo do List Schindlera (moje zdanie).

ocenił(a) film na 8
Futures_claw

Gra aktorów moim zdaniem stoi na przyzwoitym poziomie. Wiem, że oskary nie są miarą wartości gry aktorskiej ponieważ na gali oskarowej często dochodzi do cyrków ale mimo wszystko oskar dla Brodiego o czymś świadczy. Mi gra aktorów absolutnie nie przeszkadzała, nie różni się od przeciętnej dużej produkcji czysto amerykańskiej, jest może nawet lepsza. Przestojów nie zarejestrowałem, wrażenia pozytywne, film poruszający + kapitalna scena gry na pianinie podczas spotkania z Hosenfeldem + ogórki oraz końcowa scena w której Szpilman wychodzi z ruin w niemieckim płaszczu. Trochę humoru na koniec :]

Ogólnie 8/10

_Pablos_

już zamówiłem i świetnie się z tym czuje...

ocenił(a) film na 9
Futures_claw

Nie. Chopin był geniuszem. Geniuszem był też Schubert i pewien czeski kompozytor. Ten który skomponował symfonię z Nowego Świata. Ty znasz tylko tych dlatego jesteś tępy. znasz muzykę klasyczną jedynie z tzw"przebojów".

Desperate

Napiszę tylko tyle: jeśli uważasz Holocaust za coś śmiesznego, to gratuluję inteligencji i poczucia humoru. Po prostu ubaw po pachy :|

ocenił(a) film na 10
strongoku

Film jest świetny i naprawdę śliczny (nie mówiąc już nic o Brodym xD)... Może niktóre filmy sa dla niektórych zbyt trudne??...
Co za świat xD...

ocenił(a) film na 9
Desperate

śmiesznej historii???? spadłeś na głowę przy porodzie??? może ciebie zapakujmy do bydlęcego wagonu??? A może chcesz odbyć ścieżkę zdrowia w gettcie co?? TAK jesteś TĘPY najpierw zapoznaj sie z faktami historycznymi
a nie oglądaj kolejny docinek "Tańca z Gwiazdami". Muzyka badziewie- a co mieli tam hip-hop puszczać??? Zdjęcia dobre, o aktorstwie się nie wypowiadaj zagrał bardzo dobrze no może z lekkim minusem.
To chyba jeden z lepszych filmów obrazujących Holocaust. Radzę uważać na lekcjach i nie być takim arogantem w tych sprawach...

ocenił(a) film na 10
Desperate

Jestem ciekawa czy widziałeś CAŁY film czy tylko napisy końcowe? Film był świetny bez dwóch zdań.

ocenił(a) film na 10
Desperate

To jest smieszne????????// czytalem wywiad z POlanskim i on przeszedl o wiele gorsze rzeczy, bardziej ekstremalne i niemozliwe, ale niestety bal sie ze beda osoby co nie uwierza, ale wiesz co, bardziej glupiego uzytkownika na filmwebie nie ma

Desperate

piszesz ze muzyka badziewie a w swoim blogu masz wypisame ze muska pianist Cie urzekła eeeee cos tu nie tak ??

ocenił(a) film na 10
Desperate

Holocaust i mordowanie ludzi jest śmieszne? Powiem ci tylko tyle: Jesteś zbyt tępy i niedojrzały na oglądanie filmów tego typu! Polecam takim idiotom Kubusia Puchatka bo to jest na ich beznadziejny poziom...