Po obejrzeniu Piratów IV już 2 razy (raz normalne kino, raz Imax), stwierdzam, że:
- 3d zupełnie niepotrzebne, wręcz przeszkadza
- to najgorsza ze wszystkich części. podstawowej trylogii nie dorasta do pięt. nowe postaci
niedopracowane... mało intryg, mało zabawny. oglądając film wczoraj drugi raz - wynudziłam
się... podstawową trylogię widziałam już z 20 kilka razy albo i więcej - nigdy się nie nudzę,
chociaż znam na pamięć absolutnie wszystko.
niestety... nie polecam :/
Dobrze, że Depp nie chce się spieszyć z V częścią... mam nadzieję, że reszta ekipy go
posłucha
hehe Blusiak...
i właśnie dlatego że ta część taka beznadziejna obejrzałeś (łaś) ją dwa razy....
Interesujące... :)
No cóż... w poniedziałek byłam na pokazie prasowym w normalnym kinie. Nie pasowało mi 3d zupełnie i też nie wiedziałam do końca, co myśleć o samym filmie... nadarzyła się okazja, żeby po raz kolejny iść za darmo do Imaxa, no to poszłam ;)
I już wiem, że film jest średni, a 3d zupełnie od czapy
Poza tym... lubię sobie popatrzeć na Deppa :D
po pierwsze nie można piratów 4 bo nie wyszła jeszcze żadna wersja do sciagniecia, po drugie jak juz wyjdzie, to najpierw w cam (okropna jakość) potem ts (podobnie okropna) więc jeżeli nie obejrzysz w kinie to polecam czekac na premiere br. A więc jeszcze sobie poczekacie.
chodzi mi o to że narazie na tej stronce za free nie ma piratów, a jak już sie pojawią (pewnie całkiem niedługo) to w tragicznej jakości, więc i tak żaden człowiek o zdrowych zmysłach nie będzie tego oglądał ;]
ach... o to caman xd. myslałam że masz na myśli to , że ... a niewazne ; p
ale i tak sądzę, że ktos tam się skusi, bo ja często oglądam wszystkie części od nowa, a że nie mam gdzie ( w kinach juz nie lecą ) to oglądam na takiej stronce = (
Ja mam na dvd. Ostatnio dwie części leciały na TVP (w sobotę III leci). Nawet Gazeta Wyborcza wydała wszystkie 3 części na DVD jako dodatek. W te części akurat warto zainwestować :)
To już chyba się skończyło. Było jakoś w zeszłym tygodniu czy 2 tygodnie temu. No, za normalną cenę GW z DVD - nie wiem ile, bo nie kupuję, ale pewnie jakieś 20 zeta? 30? Don't know
szkoda ... a nie wiesz gdzie mozna kupić ? np. w jakimś supermarkecie czy gdzies ? xd.
na allegro trylogia stoi w miare tanio
http://allegro.pl/piraci-z-karaibow-trylogia-box-3-dvd-i1619044977.html
Zwiastuny były obiecujące, to prawda - aczkolwiek taka ich rola ;)
Być może ludziom się spodoba IV część... ja jednak uważam, że do trylogii podstawowej wieeeeele, wieeeeele jej brakuje...
Aż czekam na opinie innych :)
Zwiastuny zawsze są obiecujące ;P Co do filmu, obejrze dopiero pojutrze ale nie sopdziewam się rewelacji. Ocena na IMDb diametralnie spada, a na RT ma tylko 37 % pozytywnych recenzji, kiedy narazie najsłabsza z serii 3 część ma 45 % a najlepsza, pierwsza - 78 %. Choć bez Verbinskiego, Keiry i Blooma nadal mam nadzieje że i ta cześć mi sie spodoba (choć trochę)
Trochę, to Ci się spodoba, ale będzie niedosyt i rozczarowanie - przynajmniej u mnie jest.
Początek bardzo piratowy, później nuda, nuda, nuda, aż do zajebistej sceny z syrenami i znów nuda, nuda, nuda, nuda... :P I przewidywalny na maxa
Rum dla wszystkich! :-) Zobaczym jutro, bo idziemy z mą piracką kompanką na premierę ;-) jakby nam się nie podobało, na pohybel kilku niewinnym pracownikom kina, może komuś głowę zetniemy i zalejemy się na sali! Kolejka! My piraccy kamraci musimy trzymać się razem, przeciw prawu i całemu światu! :-) Czy nie dobrze prawię?
Aight!
A pracownikom kina możecie odpuścić, najwyżej zrobimy wielką pikietę w Disneylandzie i tam się porozprawiamy ze szczurami lądowymi, savvy? ;)
Acz jak się nawinie jakiś!? Toast mówię! Wznieście swe butle! I do gardła, raz! :-) Jeśli pokaz nam nie wystarczy, sami zrobimy swoista masakrę! Obrać kurs na disneyland! Załoga! Kto idzie ze mną? ;-)
majtek pasuje tutaj idealnie:)
SPOJLER
Macie jakieś pomysły co się stało księdzu po tym jak Serena wciągnęła go pod wodę. Wątpię żeby go zeżarła. Ale mam jakieś dziwne wrażenie, że skończył jako przekąska ^^
Chłopaki jak siedzieli na łódce, jako przynęta dla syren, to padła "plotka", że podobno ten, którego pocałuje syrena staje się nieśmiertelny. Czy coś takiego...
Jasne, majtku! Ładuj się na pokład!
Ja odpływam na seans! Po seansie kolejka dla każdego, na kapitański koszt!
Po pierwsze - byłaś :P
Po drugie - już to wyjaśniłam.
Po trzecie - no ja nie wiem czy był mega... ale to kwestia gustu.
ok ok każdy ma swoje zdanie... zgadzam się:-p to kwestia gustu ja bylem dzisiaj i może ta część nie jest najlepsza le jest spoko :) moje top: 1 miejsce: 3 i 1. 2 miejsce: 4, a 3miejsce: 2 :)))
Faktycznie 3d nie potrzebne... Film pozostawia trochę do życzenia, ale warto obejżeć :)
"Po obejrzeniu Piratów IV już 2 razy (raz normalne kino, raz Imax),(...). oglądając film wczoraj drugi raz - wynudziłam
się... "
No dziwne żeby się nie nudzić oglądając ten sam film drugi raz w odstępie kilku dni. Nawet swoje najulubieńsze filmy oglądam nie więcej niż 3-4 razy w roku, a zazwyczaj 1-2.