PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=491118}

Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011
7,4 308 tys. ocen
7,4 10 1 307773
5,1 47 krytyków
Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Na nieznanych wodach

Niestety...

ocenił(a) film na 6

Po obejrzeniu Piratów IV już 2 razy (raz normalne kino, raz Imax), stwierdzam, że:

- 3d zupełnie niepotrzebne, wręcz przeszkadza
- to najgorsza ze wszystkich części. podstawowej trylogii nie dorasta do pięt. nowe postaci
niedopracowane... mało intryg, mało zabawny. oglądając film wczoraj drugi raz - wynudziłam
się... podstawową trylogię widziałam już z 20 kilka razy albo i więcej - nigdy się nie nudzę,
chociaż znam na pamięć absolutnie wszystko.

niestety... nie polecam :/

Dobrze, że Depp nie chce się spieszyć z V częścią... mam nadzieję, że reszta ekipy go
posłucha

ocenił(a) film na 9
Blusiak

hehe Blusiak...
i właśnie dlatego że ta część taka beznadziejna obejrzałeś (łaś) ją dwa razy....
Interesujące... :)

ocenił(a) film na 6
emileczka0110

No cóż... w poniedziałek byłam na pokazie prasowym w normalnym kinie. Nie pasowało mi 3d zupełnie i też nie wiedziałam do końca, co myśleć o samym filmie... nadarzyła się okazja, żeby po raz kolejny iść za darmo do Imaxa, no to poszłam ;)

I już wiem, że film jest średni, a 3d zupełnie od czapy

Poza tym... lubię sobie popatrzeć na Deppa :D

Blusiak

Tsa. Dlatego ja sobie poczekam aż będzie do ściągnięcia bez tego dennego 3D.

ocenił(a) film na 10
angrymare

ja znam stronkę gdzie mozna obejrzec za free ; ))

ocenił(a) film na 5
Moniq97

po pierwsze nie można piratów 4 bo nie wyszła jeszcze żadna wersja do sciagniecia, po drugie jak juz wyjdzie, to najpierw w cam (okropna jakość) potem ts (podobnie okropna) więc jeżeli nie obejrzysz w kinie to polecam czekac na premiere br. A więc jeszcze sobie poczekacie.

ocenił(a) film na 10
M0RiARTY

lol ? film u nas w mieście juz przepraszam bardzo od wczoraj jest

ocenił(a) film na 5
Moniq97

-.- Czytaj ze zrozumieniem, proszę

ocenił(a) film na 10
M0RiARTY

no własnie nie rozumiem xd.

ocenił(a) film na 5
Moniq97

chodzi mi o to że narazie na tej stronce za free nie ma piratów, a jak już sie pojawią (pewnie całkiem niedługo) to w tragicznej jakości, więc i tak żaden człowiek o zdrowych zmysłach nie będzie tego oglądał ;]

ocenił(a) film na 6
M0RiARTY

ale wiesz... szaleńców jest wielu :P

ocenił(a) film na 10
M0RiARTY

ach... o to caman xd. myslałam że masz na myśli to , że ... a niewazne ; p
ale i tak sądzę, że ktos tam się skusi, bo ja często oglądam wszystkie części od nowa, a że nie mam gdzie ( w kinach juz nie lecą ) to oglądam na takiej stronce = (

ocenił(a) film na 6
Moniq97

Ja mam na dvd. Ostatnio dwie części leciały na TVP (w sobotę III leci). Nawet Gazeta Wyborcza wydała wszystkie 3 części na DVD jako dodatek. W te części akurat warto zainwestować :)

ocenił(a) film na 10
Blusiak

och wiem ze na jedynce leci teraz w sobote bedzie o 21.20 ! <3

ocenił(a) film na 10
Blusiak

wow, niezle , ale za darmo czy za ile xd. ?

ocenił(a) film na 6
Moniq97

To już chyba się skończyło. Było jakoś w zeszłym tygodniu czy 2 tygodnie temu. No, za normalną cenę GW z DVD - nie wiem ile, bo nie kupuję, ale pewnie jakieś 20 zeta? 30? Don't know

ocenił(a) film na 10
Blusiak

szkoda ... a nie wiesz gdzie mozna kupić ? np. w jakimś supermarkecie czy gdzies ? xd.

ocenił(a) film na 5
Moniq97

na allegro trylogia stoi w miare tanio
http://allegro.pl/piraci-z-karaibow-trylogia-box-3-dvd-i1619044977.html

ocenił(a) film na 10
M0RiARTY

tylko jakoś nie mam zaufania do allegro ; //

ocenił(a) film na 6
Moniq97

hmmm... a do stron z filmami tak? :P

ocenił(a) film na 10
Blusiak

yeaa xd.

ocenił(a) film na 6
Moniq97

Eee... oglądanie w takiej jakości za free to żadna frajda :P

ocenił(a) film na 10
Blusiak

hmm... zwiastuny zapowiadały się obiecująco ... obys się myliła xd.

ocenił(a) film na 6
Moniq97

Zwiastuny były obiecujące, to prawda - aczkolwiek taka ich rola ;)

Być może ludziom się spodoba IV część... ja jednak uważam, że do trylogii podstawowej wieeeeele, wieeeeele jej brakuje...

Aż czekam na opinie innych :)

ocenił(a) film na 10
Blusiak

zobaczyłam tez jak inni sie wypowiadają i powiedzieli , że jest swietny ; D

ocenił(a) film na 5
Moniq97

Zwiastuny zawsze są obiecujące ;P Co do filmu, obejrze dopiero pojutrze ale nie sopdziewam się rewelacji. Ocena na IMDb diametralnie spada, a na RT ma tylko 37 % pozytywnych recenzji, kiedy narazie najsłabsza z serii 3 część ma 45 % a najlepsza, pierwsza - 78 %. Choć bez Verbinskiego, Keiry i Blooma nadal mam nadzieje że i ta cześć mi sie spodoba (choć trochę)

ocenił(a) film na 6
M0RiARTY

Trochę, to Ci się spodoba, ale będzie niedosyt i rozczarowanie - przynajmniej u mnie jest.

Początek bardzo piratowy, później nuda, nuda, nuda, aż do zajebistej sceny z syrenami i znów nuda, nuda, nuda, nuda... :P I przewidywalny na maxa

ocenił(a) film na 5
Blusiak

Nienawidzę czuć się rozczarowany :

ocenił(a) film na 6
M0RiARTY

Jeszcze z tego co wiem, to na temat polskiej premiery jest "brak danych" ;)

ocenił(a) film na 10
Blusiak

a o czym to xd. ?

ocenił(a) film na 6
Moniq97

http://premiery-filmowe.pl/2010/the-tree-of-life

ocenił(a) film na 10
Blusiak

zapowiada się ciekawie ...

ocenił(a) film na 9
Blusiak

Rum dla wszystkich! :-) Zobaczym jutro, bo idziemy z mą piracką kompanką na premierę ;-) jakby nam się nie podobało, na pohybel kilku niewinnym pracownikom kina, może komuś głowę zetniemy i zalejemy się na sali! Kolejka! My piraccy kamraci musimy trzymać się razem, przeciw prawu i całemu światu! :-) Czy nie dobrze prawię?

ocenił(a) film na 6
SheIsAFireFighter

Aight!

A pracownikom kina możecie odpuścić, najwyżej zrobimy wielką pikietę w Disneylandzie i tam się porozprawiamy ze szczurami lądowymi, savvy? ;)

ocenił(a) film na 9
Blusiak

Acz jak się nawinie jakiś!? Toast mówię! Wznieście swe butle! I do gardła, raz! :-) Jeśli pokaz nam nie wystarczy, sami zrobimy swoista masakrę! Obrać kurs na disneyland! Załoga! Kto idzie ze mną? ;-)

ocenił(a) film na 6
SheIsAFireFighter

I'll go. You have me on your side!

ocenił(a) film na 9
Blusiak

Thank U!
Pijcie kompani do dna! gdzie reszta? Na pokład zapchlone psy!

SheIsAFireFighter

Aye, Captain !

ocenił(a) film na 10
John_Shepard

A mi sie podobalo :) Byl inny, ale wyszlo mu to na dobre

ocenił(a) film na 9
ajihad

Ja jeszcze nie widziałam, ale w razie czego zwołuję załogę ;-)

ocenił(a) film na 10
SheIsAFireFighter

okay to kim moge być ? majtkiem xd. ? : * :* :*

ocenił(a) film na 7
Moniq97

majtek pasuje tutaj idealnie:)

SPOJLER
Macie jakieś pomysły co się stało księdzu po tym jak Serena wciągnęła go pod wodę. Wątpię żeby go zeżarła. Ale mam jakieś dziwne wrażenie, że skończył jako przekąska ^^

ocenił(a) film na 8
Igojad

Wydaje mi się, że nie - przecież go kochała^^

ocenił(a) film na 6
Igojad

Chłopaki jak siedzieli na łódce, jako przynęta dla syren, to padła "plotka", że podobno ten, którego pocałuje syrena staje się nieśmiertelny. Czy coś takiego...

ocenił(a) film na 10
Blusiak

wow niezle xd.

ocenił(a) film na 9
Moniq97

Jasne, majtku! Ładuj się na pokład!
Ja odpływam na seans! Po seansie kolejka dla każdego, na kapitański koszt!

ocenił(a) film na 10
Blusiak

bzdury gadasz !! film MEGA skor ci się nie podbalo to po co byłeś razy heh

ocenił(a) film na 6
londontown

Po pierwsze - byłaś :P
Po drugie - już to wyjaśniłam.
Po trzecie - no ja nie wiem czy był mega... ale to kwestia gustu.

ocenił(a) film na 10
Blusiak

ok ok każdy ma swoje zdanie... zgadzam się:-p to kwestia gustu ja bylem dzisiaj i może ta część nie jest najlepsza le jest spoko :) moje top: 1 miejsce: 3 i 1. 2 miejsce: 4, a 3miejsce: 2 :)))

ocenił(a) film na 5
Blusiak

Faktycznie 3d nie potrzebne... Film pozostawia trochę do życzenia, ale warto obejżeć :)

użytkownik usunięty
GilusM

"Po obejrzeniu Piratów IV już 2 razy (raz normalne kino, raz Imax),(...). oglądając film wczoraj drugi raz - wynudziłam
się... "

No dziwne żeby się nie nudzić oglądając ten sam film drugi raz w odstępie kilku dni. Nawet swoje najulubieńsze filmy oglądam nie więcej niż 3-4 razy w roku, a zazwyczaj 1-2.