Nie ma Keiry ani Orlando? Niech mi to ktoś wytłumaczy.
Przecież PzK bez nich to nie to samo...
Haha i ja też. Wielkie dzięki za to info, bo już codziennie odwiedzałem strony IMAXu :)
Codziennie kilka razy^^
I cinema city też.. chociaż szczerze mówiąc jak będzie tylko w 3D to nie ma co iść do cinema.
A ja się zastanawiam właśnie czy nie iść na 3D , bo rzutnik mam spory w domu i pewnie potem i tak milion pincet razy będę oglądać znowu tą część, ,aż będę każdy dialog znać na pamięć xD
Na pewno będzie również normalna wersja. Przecież są ludzie na świecie co są narażeni na bóle głowy po 3D. Mogą iść na normalną wersję. Tak przynajmniej mi się wydaje.
Ten film bez Johnny'ego Depp'a i Geofrey'a Rush'a był by nie tym samym filmem bo oni najlepiej grają w tym filmie bez nich ten film nie byłby taki dobry tym bardziej że to film o Jack'u Sparrow a nie o Will'u czy Elizabeth oni byli tylko postaciami drugoplanowymi tym bardziej że w porównaniu do JD i GR Keira Knightley i orlando Bloom grali istotnie przeciętnie a nawet sztucznie... ja nie potrafiłbym sobie właśnie wyobrazić filmu bez Johnnego i Geofreya bo oni nadają sens i humor temu filmowi ....
Poza tym to Keira i Orlando sami zrezygnowali z gry w tym filmie bo mieli proponowane zagranie w tym filmie tylko odmówili bo ich znudziła gra już w tym filmie innymi słowy poszli do luku Davego Jonesa nie wytrzymali gry w filmie ... natomiast Geoffrey i Johnny jeszcze są na pokładzie statku i nie poddają się ....
Z tego co ja słyszałam co scenariusz nie brał ich pod uwagę , może jakaś miała być tylko mała wzmianka o ich sielance , to pewnie ja też wolałabym odpuścić niż pokazać się na pięć minut w filmie ;)
Są różne wersje ; ]
Wersja pierwsza jest taka, że scenariusz od początku ich nie uwzględniał. Druga taka, że po prostu im się znudziło. Trzecia taka, że odeszli przez zmianę reżysera. Czwarta taka, że nie chcieli przyjąć roli tylko w epizodzie. Piąta, że nie podobał im się scenariusz.
I pewnie jest jeszcze wiele innych.. ;)
A co jeszcze się odnosi do rezerwacji biletów - na razie są rezerwacje tylko do 19 maja. Więc pewnie będzie tak jak mówił dawid13 - od piątku 13 maja ;)
No to już raczej pewne . ;D Mimo tego i tak nie odmówię sobie codziennego zaglądania i cichej nadziei ,że już można rezerwować xD a w piątek to już w ogóle , 24 h na dobe ;D
a jak uda mi się zarezerwować , to na jedynce puszczają akurat w piątek PzK2 więc cudowny seans filmowy i euforia przez resztę dnia .. ba ! przez kilka dni ;D
Jak to tak ?O,o . Następnego czy tego czwartku ? O,o . Bo na 19 maja wyświetla mi się rameczka z tą datą ,ale repertuar mi się już nie wyświetla -,- .
Właśnie weszłam przed chwilą i okazało się, że usunęli cały czw. 19 maja... może zrozumieli swój błąd ;p
U mnie bez zmian xD Wyświetla mi się data przyszłego czwartku , ale tak jak mówiłam , kiedy kilkam to repertuar na ten dzień się nie wyświetla . xD Myślę jednak ,że w piątek dodadzą już ostatecznie , tak równiutki tydzień przed premierą ;d.
I bogu dzięki, że ich nie będzie xd Problem pojawił by się, jakby oni byli, a Sparrow'a nie było xd
Poza tym podzielam zdanie osób, które pisały, że ich wątek się ładnie zakończył w "trylogii" ^^ <choć nie wykluczam też tego, że w następnych częściach mogą użyć tych postaci w jakiś sposób xP>
Tak, fajnie byłoby nawet gdyby powrócili w jakiś krótkich epizodach. Jak to ktoś napisał "[ kapitan ] Jack przedstawiony jako wieczny awanturnik, a jednocześnie ktoś, kto spotkał na swojej drodze wielu wspaniałych ludzi"
Kiery i Orlando? Bez nich nie ma filmu? hahaha. Ja się bardzo cieszę, że tych aktorzynek nie ma. Jest Johnny, dochodzi Penelope i git. Po co Ci zakończony już wątek Swanowej i Williama? Ich historia dobiegła końca, teraz czas na losy i wątki Sparrowa.
W Cinema w czwartek jest po 4-5 seansów, w piątek się to zwielokrotni :-) Sam czekam na IMAX
Właśnie IMAX będzie puszczał przedpremierowe pokazy 19 maja . Pierwszy o 19.00 , a drugi o 24.00 , cinema city zacznie puszczać dopiero od piątku 20 maja ;P . Przynajmniej tak na stronie cinema pisze ; d. Niestety ja nie mam żadnego IMAXU blisko :<<
Pewnie im się wtedy pomyliło ;d A ja IMAXU też nie mam blisko, ale może sobie zrobię prezent na urodziny i pojadę ;D
oo , faaajnie ci :D . Ja i tak do cinema muszę półtorej godziny dojeżdżać ,a żeby IMAX znaleźć to już w ogóle cały dzień bym musiała przeznaczyć na dojazd -,-
No i najlepszego z okazji urodzin nie wiem czy życzenia za wcześnie czy za późno , ale mimo wszystko są ;D
Postaram się zapamiętać , mam jednak problem z zapamiętywaniem dat więc w razie czego dobrze ,że złożyłam już życzenia na zapas ;D ; *
moje już daaawno były ;d 31 stycznia ;d
O, to ja się spóźnię maksymalnie, ale i tak "Sto lat, sto lat, niech żyje żyje nam" ;D
A o zapasowych życzeniach będę na pewno pamiętać ; *
Bardzo dziękuję , hah ;D ;*
Czekam , czekam , a tu nic -,- Na razie widzę tylko repertuary do 19 -,-
Wiecie czego się dzisiaj dowiedziałam?
Byłam w kinie i powiedzieli mi, że od dzisiaj (13 maja) można rezerwować bilety tylko na pokazy przedpremierowe, czyli na czwartek.
Na piątek będzie można rezerwować prawdopodobnie dopiero od wtorku -.-
Dwa bilety na czwartek do IMAXu na 19 już "zasejwowane" ;-) To dziwne, bo do IMAXów można już rezerwować dziś na 20ego i cały następny tydzień
Z tego co czytam to można od dzisiaj, ale ani w kinie nie mówią, że można, ani na stronie nie ma rezerwacji -.-
Od dzisiaj może właśnie dopiero do IMAXów można ? Ale bez sensu , trzy dni przed premierą będzie można dopiero bilety zacząć rezerwować ? -,- Ja już tego nie ogarniam -,- Ja zanim tu weszłam to dzwoniłam do cinema i się dowiedziałam ,że oni jeszcze nie wiedzą od kiedy można <lol2> Czyli teoretycznie można od dzisiaj praktycznie pewnie będzie można dopiero we wtorek , a w zasadzie to oni nie są jeszcze pewni xD -,-
Tak jak mówię , do IMAXów można już rezerwować na stronie cinema ,a ja skoro do IMAXów mi daleko , muszę czekać -,-
Nie no, w kinie był kolejny niedoinformowany koleś -.-
Można od dzisiaj. I na stronie i w kinie. Ja już mam bilety ;)
Jest jeszcze dużo miejsc ;p
Święta racja - jak by Deppa nie było, to by się chyba poryczał, ze taką fabułę zryli - Ale jest, a Orlando w "Troji" siedzi ;P