PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107404}

Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006
7,8 432 tys. ocen
7,8 10 1 432256
6,8 63 krytyków
Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka
powrót do forum filmu Piraci z Karaibów: Skrzynia umarlaka

Zapraszam do zabawy. Chcę tylko nadmienić tutaj, ze tą zabawę nie wymyśliłam ja, ja tutaj po raz kolejny wstawiam ja, jako, że tamta została zapomniana. Wiec gra polega na tym, że jedna osoba podaje dwie opcje, kolejna wybiera jedną z nich i podaje swoje dwie opcje. Ja zaczne.

Być w przeklętej załodze Czarnej Perły czy w załodze potępieców Latającego Holendra ?

ocenił(a) film na 10
BlackPearl10

Chyba wolałabym tęskniącego za rumem Jacka... potęsknili byśmi razem:P, bo za Elizabeth to jakoś specjalnie bym nie tęskniła.

Żyć 100 lat z Willem służąc na Latającym Holendrze, czy zginąć z Jackiem w paszczy Krakena??

AnaMaria

chyba to 2, bo jak by mnie to cos luknelo, to pozniej moze by mnie wzieli na sluzbe na holendra. Juz mam glupie odpowiedzi i pytania:)) Jack bez drody, czy Will bez wlosow??

ocenił(a) film na 10
zgelka

Jacka nie wolno oszpecać, więc wybieram opcje z łysym Willem.

kto jest lepszym "czartnym charakteram": Lord Backet czy Davy Jones?

ocenił(a) film na 10
zgelka

Jacka nie wolno oszpecać, więc wybieram opcje z łysym Willem.

kto jest lepszym "czarnym charakterem": Lord Backet czy Davy Jones?

AnaMaria

Raczej Backet, Jack z mackami zamiast dredow, czy Will w sukni Liz??

ocenił(a) film na 10
zgelka

NO, ale z Williama nie można zrobić pedałka... JAck z mackami to może być ciekawe:D

Mieszkać w Port Royal czy na Tortudze??

AnaMaria

Oczywiscie na Tortudze:)) Byc z Jackiem w PR, czy z Willem na wyspie??

ocenił(a) film na 10
zgelka

Z Willem na wyspie :D.

Być uwięzionym przez Barbosse czy przez Lorda Backetta??

AnaMaria

Najlepiej w ogole nie byc wiezionym... wszystko mi jedno:)) Wyobraz sobie ze jestes na romantycznej kolacji z Krakenem... Masz wybor- albo zostac glownym daniem, albo namietnie calowac swojego towarzysza- Krakena. Co robisz??

ocenił(a) film na 6
zgelka

proste: zostać głownym daniem, bo w środku bedę mieć towarzysza (ha! i to jakiego)

Moje pytanie.
Will ma serce Davy'ego Jonesa i zamierza je zniszczyć.
Pozwalasz mu uratować ojca czy kradniesz je dajesz je Jack'owi? (głupie ale pomysłow innych nie mam)

ocenił(a) film na 10
Peacock

Jackowi go nie oddam, gdyż w brzuchu Krakena mu się raczej nie przyda... (a poza tym Kraken jest na usługach Jonesa, więc to tak samo, jakby on je odzyskał). A poza tym Will przysiągł ojcu, że go uwolni, więc po co mu przeszkadzać?? :P

Mieć gadającą papugę Cottona czy nie-umartą małpe Barbossy :P?? (też już nie mam pomysłów na pytania :D)

ocenił(a) film na 8
AnaMaria

wole małpke
ślub na czarnej perle czy na bezludnej wyspie?z jackiem oczywiście;]

ocenił(a) film na 8
AnaMaria

wole małpke
ślub na czarnej perle czy na bezludnej wyspie?z jackiem oczywiście;]

Lestat_de_Lioncourt

ślub na czarnej perle z jackim;)

śluba z jackiem w garniturze czy w pirackim stroju??

Lestat_de_Lioncourt

ślub na czarnej perle z jackim;)

śluba z jackiem w garniturze czy w pirackim stroju??

Skyler

W pirackim stroju:D
Gdybys musiał ściąc włosy na jeża Jack'owi lub Elizabeth??Komu??

Skyler

W pirackim stroju:D
Gdybys musiał ściąc włosy na jeża Jack'owi lub Elizabeth??Komu??

ocenił(a) film na 8
Klaudiiia

Elizabeth!!!!:D
spędzić noc z kimś z załogi latającego holendra czy samotnie miesiąc na bezludnej wyspie?

ocenił(a) film na 8
Klaudiiia

Elizabeth!!!!:D
spędzić noc z kimś z załogi latającego holendra czy samotnie miesiąc na bezludnej wyspie?

Lestat_de_Lioncourt

Sama na wyspie.. i mialabym rum, to bym sobie kogos wymislila:))Pytania jak na razie nie zostawiam

Lestat_de_Lioncourt

Sama na wyspie.. i mialabym rum, to bym sobie kogos wymislila:))Pytania jak na razie nie zostawiam

zgelka

W ktorej czesci bardziej lubicie Liz?? W 1, czy w 2??

zgelka

W sumie to z w drugiej mi sie bardziej podobała ale to co zrobiła na koncu mnie zdenerwowało ale i tak wszystko będzie dobrze:)
W której częsci Jack był zabawniejszy??

zgelka

W sumie to z w drugiej mi sie bardziej podobała ale to co zrobiła na koncu mnie zdenerwowało ale i tak wszystko będzie dobrze:)
W której częsci Jack był zabawniejszy??

ocenił(a) film na 10
Klaudiiia

W drugiej!! Szczególnie jako wódz tych Kannibali. :PP

Co według Ciebie jest dla Jacka bardziej bolesne: Brak rumu czy brak kursu?

AnaMaria

rumu!!! bez kursu da się żyć

co wybierasz: jabłko od Barbossy czy wino od Becketa?

ocenił(a) film na 10
hotchocolate

Jabłko od Barbossy.

Co gorzej zobaczyć: Usmażonego przez kannibali Jacka, czy wrak Czarnej Perły w głębinach oceanu??

AnaMaria

gorzej Jacka... CP nie stracila by uroku. Pczestowac sie odiadem kanibali, czy sniadaniem Krakena (psie odobna, ale nie to samo:) ??

zgelka

Nie wiem, co to jest psie odobna, ale wole obiad kanibali (moze byc z kanibali, tylko nie z Jacka, reszte bym jakos przebolala :)
Hmmm, juz tyle pytan bylo... Kto jest bardziej podlym czarnym charakterem w "Skrzyni umaralaka"? Mroczny Davy Jones czy bezwzgledny Beckett?

nikt_2

Załoga Perełki górą!!!

Lepsza Liz czy Tia Dalma?

ocenił(a) film na 10
carmen_guevara

Ależ oczywiście, że Tia Dalma!! Liz jest troche zbytnio... cukierkowa (chociaż też potrafi czasami wyciągnąć pazurki hehe:PP)

Ścigać Czarną Perłę na Interceptorze czy na Latającym Holendrze?

ocenił(a) film na 10
AnaMaria

Na Latajacym Holendrze rzecz jasna.

Być tchórzem i uciec z Jack'iem z Czarnej Perły zatapianej przez Krakena, czy zostać na pokładze i umrzeć dzielnie, ale bez Jack'a Sparrowa (zakładajac, że nie wróciłby na pokład)??

użytkownik usunięty
nikt_2

Hmm...Oczywiście stchórzeć z Jackem :D
Sostawić Jacka na pewną śmierć czy moze Willa?(wiem ze glupie ale nie mam pomyslow)

ocenił(a) film na 10

Kapitan powinien ginąć razem ze swoim statkiem. Więc znacie odpowiedź... Z resztą Jack sie zawsze wywinie :P.

Mieć klucz czy skrzynie? (nie mam inteligentniejszego pytania, jak wymyśle to zmienie:PP)

AnaMaria

Chyba jednak skrzynie... Przynajmniej można słyszeć bicie serca :D
Umrzeć z miłości do Willa czy umrzeć zabitą przez Jacka?

użytkownik usunięty
Lindsey

Chyba jednak zabitą przez Jacka :)
Spędzić samemy dwa tygodnie na Czarnej Perle czy z Jackiem na tratwie? (jak dla mnie odpowiedż jest jasna ;))

ocenił(a) film na 7

Oczywiście z Jackiem na tratwie :*
Co gorsze:
Jack z blond włosami i paznokciami pomalowanymi na różowo(styl "I'm a barbie girl[boy]") czy Will z łuskami,mackami i pomalowanymi ustami(oczywiście na różowo)????

ocenił(a) film na 7

Co gorsze:
Jack z blond włosami i paznokciami pomalowanymi na różowo(styl "I'm a barbie girl[boy]") czy Will z łuskami,mackami i pomalowanymi ustami(oczywiście na różowo)????

ocenił(a) film na 7

Co gorsze:

ocenił(a) film na 7

Co gorsze:

ocenił(a) film na 7

Co gorsze:

ocenił(a) film na 7

Co gorsze:

ocenił(a) film na 7

Co gorsze:

ocenił(a) film na 7

Co gorsze:

olka_berta

Jestem sklonna bylam powiedziec ze, gorszy bylby wtedy Jack, gdy przeczytalam o ustach willa... Teraz sama juz nie wiem. No dobra niech bedzie 1 mysl. Jestes na wyspie samiutki/ka. Wiesz, ze nikt Cie nie uratuje, co robisz: upijasz sie rumem na smierc, czy trzymasz sie nadziei, ze ktos przyplynie i umierasz z glodu i wyczerpania?? (Wiem, juz mam beznadziejne pytania:/)

zgelka

Przyłączę się chętnie do zabawy ;). A więc...Upijam się rumem na śmierć ;) to byłoby niezłe ;)

6lat

Żyć z Jackiem we wnętrzu Krakena czy wieść spokojne życie u boku Willa? ;) Osobiście jestem za tym pierwszym ;)

ocenił(a) film na 10
6lat

A ja jestem za tym drugim. Nic związane z wnętrznościami Krakerna nie wchodzi w gre (nawet z Jackiem).

Który śmieszniejszy: Pintel czy Regetti?

ocenił(a) film na 10
nikt_2

Osobiście ich nie odróżniam...znaczy sie nigdy nie dowiedziałam sie kto jest tym z wypadajacym okiem a kto jest tym grubasem.Więc niech będzie Pintel :).

Do dziewczyn: żyć z Elizabeth czy Tia Delmą ?
Do chłopaków: żyć z Jack'iem Sparrow'em czy Wil'em Turner'em ?

(nie nie pomyliłam sie, pytania skierowane do dziewczyn to do dziewczyn a do chłopaków to do chłopaków)

nikt_2

Zyc z Ti Dalama, co nie znaczy jastem kochajaca inaczej:)
Davy Jones chce wysadzic swiat w powietrze, czy cos w tym stylu, ale masz szanse temu zapobiec: dac zabic Willa albo Jacka. Ktorego??