PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32430}

Pocahontas II - Podróż do Nowego Świata

Pocahontas II: Journey to a New World
1998
5,6 28 tys. ocen
5,6 10 1 28252
3,0 5 krytyków
Pocahontas II - Podróż do Nowego Świata
powrót do forum filmu Pocahontas II - Podróż do Nowego Świata

zniszczyć tą historię. Najlepszy z całego filmu był goryl Pocahontas - Hutty. Nie wiem jak mogła wybrać tgo Rolffe'a zamiast Smitha

EM_DE_KE_AS

Tak było naprawdę. W końcu bajka oparta jest na faktach. Chociaż mogli zostawić pierwszą część, drugą niepotrzebnie zepsuli całą historię ;/

midori_

Zgadzam się, mogli zostawić pierwszą cześć, bo ta druga jest dość... niewiarygodna. Ona tak poprostu rzuciła Smitha dla tego Rotfla, a Smith zareagował na to: "Ok, nie kochasz mnie już, wolisz tamtego, nie będe o Ciebie walczył". Albo jak Smith mówi do Rotfla "Ty ją kochasz", no to chyba już wtedy się zorientował i mógł coś zrobić. Pozatym Smith z drugiej części nie jest tym samym Smithem z pierwszzej. Taka jest moja opinia. Koniec.

owadodestruktor

I zgadzam się z tą opinią. Samo to, że wiedział że Rolfe ją kocha - zakończenie pierwszej części pokazuje ewidentnie wielką miłość między Smithem, a Pocahontas. Więć dlaczego nie walczył o to uczucie? Druga część to po prostu straszne nieporozumienie.

ocenił(a) film na 1
EM_DE_KE_AS

Zgadzam się xD Pocahontas II to wielka klapa.. nawet jeżeli to było oparte na faktach to mogli nie pokazywać tego... Zepsuło to całą fabułę Pocahontas I ... zmienili w ogóle Pocahontas i Smitha pfff;/

ocenił(a) film na 4
owadodestruktor

Dokładnie, Smith z jedynki i z drugiej części to dwie różne osoby.

btw, w dwójce zepsuli animację, zdaje się,że film wyszedł tylko na wideo / dvd, nie była już to ta sama, 'kinowa' kreska, oprawa i muzyka.
Szkoda,że Disney zniszczył tak piękną baśń. (akurat historia prawdziwej Pocahontas była mało cukierkowa, więc mówię tylko o filmie).