PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32430}

Pocahontas II - Podróż do Nowego Świata

Pocahontas II: Journey to a New World
1998
5,6 28 tys. ocen
5,6 10 1 28253
3,0 5 krytyków
Pocahontas II - Podróż do Nowego Świata
powrót do forum filmu Pocahontas II - Podróż do Nowego Świata

mysle ze przez wzglad na magie,nastój i przede wszystkim źródło u legendy czesci pierwszej druga w ogole nie powinna zostac nakrecona. no i fakt ze wielka milosc smitha i pocahontas nie przetrwała jest naprawde okropne, ludzie to jest disney, nie życie, oni w pierwszej czesci obiecuja sobie wielka milość. ogladalam oba filmy jako mala dziewczynka i pamietam jak okropnie to przezywalam

sster

sprostowanie własnego komentarza: bajka jest zidealizowaną werją całego życia pocahontas, nie, jak poprzednio myslałam, fikcyjną kontynuacją prawdziwych wydarzeń.
mimo to jednak uważam, że niepotrzebne jest wpieprzanie miłosnego wątku tam gdzie nie jest on potrzebny. czy znajomosc z johnem smithem nie mogła opierać się na wielkiej przyjaźni, jednak TYLKO przyjaźni?? albo w taki razie poco tworzyc druga czesc, która rujnuje marzenia w dzieciecych główkach powstale po pierwszej??

a oto historia pocahontas:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Pokahontas

ocenił(a) film na 2
sster

Zgadzam się. Dwójka w ogóle nie powinna powstać mimo tego, iż jest zrobiona z zamierzeniem legendy czy historycznych faktów, to skoro już rozwinięto piękny wątek miłości Smitha i Pocahontas, to po co psuć marzenia i wyobrażenia o miłości która przetrwa wszytsko drugą częścią? ja jestem niezadowolona, nie uznaję 2 i mam własne wyobrażenie na dalsze losy indiańskiej księżniczki:) pzdr.