Pogrzebany

Buried
2010
6,6 63 tys. ocen
6,6 10 1 63040
6,5 23 krytyków
Pogrzebany
powrót do forum filmu Pogrzebany

Polskie popcorny polazły na film którego nie są w stanie zrozumieć. Film ze wszech stron oryginalny, poruszający wazne tematy. Dzieło pozostawiające widza ze ściśniętym sercem i odzierające go ze wszelkich złudzeń.

średnia na rottentomatoes: 86%
imdb - 7.5/10

Filmwebie, oglądaj dalej Śniadanie do łóżka oraz Och Karol 2, a widzom wytrawnym pozostaw to małe arcydzieło jakim jest Pogrzebany. Film o beznadziejnym starciu człowieka z uciekającym czasem, biurokracją, polityką i wojną.

ocenił(a) film na 9
magmacak

Tak tyle że oceniając film na Poziomie Yreek kosmiczna produkcja, czy nawet ciut wyżej budzisz co najwyżej żałość. Odzywa się też w Tobie polska mentalność do krytykowania wszystkich i wszystkiego nie biorąc pod uwagę że 127 godzin jest filmem na podobnym poziomie a nie o nieebo lepszym. Zrozum że film czasem ma nieść przesłanie a nie trzymać się ścisłych norm fizycznych. Co by było po filmie gdzie gość pada w 30 minut lub 20. Pomyślałeś wogóle o tym ?

ocenił(a) film na 6
aallen

Film wyjątkowy to trzeba przyznać, ale wkurzyła mnie końcówka.
Daje 6/10 ze względu na nude występującą w niektórych momentach. Nie polecam osobom którzy nie lubią kiepskich zakończeń :P

ocenił(a) film na 7
keeveek

ogólnie film mi się podobał, ale zastanawia mnie fakt co on pił z tej manierki że tak łatwo się zapaliło? Musiał mieć jakiś mocny bimber, albo podpijał paliwo do zapalniczek ;]