to istotnie prawdziwa tragedia tego kraju...przerażająca w tym stopniu, iż odzywają się tu demoniczne głosy polskich niby-patriotów, którym sienkiewiczowski bełkot chyba aż nadto pomieszał w głowach i którzy to wciąż za wzór cnót wszelakich stawiają sobie iście mit o polskim szlachcicu-sarmacie (vide: pijaczynie, sprzedawczyku, doprowadzającym do upadku i rozbiorów po trzykroć (sic!) własny kraj), i jak tu utożsamiać się z narodem, który dziś opluwa a nazajutrz w pierwszym rzędzie na klęczkach bije się w pierś w błagalnym skowycie do Boga i matki Jego...wiadomego pochodzenia, no jak?
Ty z tym narodem na pewno nie powinieneś się utożsamiać. Twój naród jest gdzie indziej i z nim się utożsamiaj. Polskę pozostaw Polakom.
Nie twój zasrany problem - polskie dzieje i ich interpretacja.
My się tym sami zajmiemy.
biedaczku daj sobie już spokój, ja rozumiem i wiem doskonale, wstałeś z samego rana, przed pracą wystawiłeś komentarz a potem jazda na pierwszą zmianę, która to godzina była? 5:30? 6? może stąd tyle jadu i nienawiści co? cóż czasami tak w życiu bywa, że "twoja ulica..." :D
Gówno ci do tego, śmieciu, o której godzinie zaglądam na ten portal. Bedę tu zaglądał o każdej godzinie by poniewierać takie ścierwa jak ty. :)
No tak zydostwo z jednej i obrzydliwy homoseksualista z drugiej..... mam nadzieje ze szybko zdechniesz na aids albo hiv
heh widze CIe w kazdym watku na forum :) musisz ciut jadu wrzucic. a pozniej ostrzegasz przed frustratami .... ciut dystansu.
Prowadzimy tu duskusje na temat FILMU a nie wyznawanej ideologii czy swiatopogladu ogaldajacych
wpadłem w obłędne koło "na nienawiść odpowiadaj nienawiścią" fakt, przyznaję, natomiast trudno pozostawać obojętnym na to co człowiek widzi, czyta, słyszy...żałuję ale tak niestety jest...
was to już niby wszyscy nienawidzą i dookoła leją...ciekawe czemu?;)
I tak wogóle - fajnie jest sie poużalać nad soba,poudawać ofiarę - a nuż jakieś PIENIĄDZĘĘĘ wytargujemy co?
"piniądz" dobra rzecz, geszeft musi być no chyba, że wolisz z braku ambicji "jechać" na socjalu albo za marne 1200? wiesz...zdziwiłbyś się, jak dobre zdanie o Polakach ma większość osób pochodzenia jewrejskiego, w końcu najwięcej zasłużonych w czasie II wojny osób pochodzi z Polski (mam na myśli Yad Vashem) a to o czymś świadczy, nieprawdaż? tylko dlaczego napędzacie tak bardzo tę machinę nienawiści?
spróbuj wysilić się choćby na konstruktywną krytykę, względnie dyskusję a następnie sądź o prowokacji (posłowiem przydałoby się od czasu do czasu zajrzeć do słownika ortograficznego i znaczeniowego)
'prawda kole w aureolę" - i co liczysz że czymś takim nie prowokujesz durnej dyskusji? To chyba normalne, zwłaszcza że dyskusja tyczy się filmu mocno przekłamanego,dwulicowo fałszywego który ma odwrócić uwagę od rzeczywistych winowajców - Niemców.
O Gardelegen nikt nie gada, z Jedwabnego zrobiono coś na miarę żydowskich Termopil albo Oradour surr Glane.
I jak to jest że jakoś Żydów naprawdę juz teraz mało kto lubi? Chyba poprzez swoje postępowanie i fałszywą dwulicowosć sami dają powody do antysemityzmu.
nie rozpoczynamy zdania od "co", proszę cię dziecko abyś sobie odpuściło, o barbarossie też daj sobie spokój, jesteś miałkim adwersarzem więc jak tu z tobą dyskutować, może o Mieszku I i Dobrawie?
Widać że po prostu jesteś marnej jakości prowokatorem i trollem, zakładasz tematy by wywoływać burze.
Swoją drogą spodziewałem się że to będzie tylko sparing - jeden mój argument i juz uciekasz w durne odwracanie kota ogonem.
Gdzieś mi kasa wypadła, nie widziałeś jej?
gdzieś wypadł ci zdrowy rozsądek ale...już nigdy go nie odnajdziesz, ciekaw jestem jak tam wyniki z testu gimnazjalnego? :D
tak tak... gimnazjum. Wyczerpała się broń intelektualna,co?
Co z tą kasą? Naprawdę nie odebrałem wam kamienicy.
o ile mi wiadomo to wyczerpuje się amunicja...w broni, eh chłopcze, zasiądź do książek :) nie wiem gdzie podziałeś swoje kieszonkowe, naprawdę, zapytaj mamę
"wypierdalaj do Palestyny" to nazywasz argumentem/sparingiem? no chyba, że to waga piórkowa :D
Akurat wtedy poradziliśmy sobie sami, bo wy to pewnie byście z pola walki uciekli, a przy okazji przehandlowali z niemcami trochę mieczy i broni.
Co Litwini? Litwini też was lali w 1941 bo gros Żydów było w NKWD i wywieźli sporo tego narodu na Sybir.
Litwini w 1410 :) chyba nie tak sami prawda? pamiętaj: nie rozpoczynamy zdania od "co" :)
mogę przeprosić jedynie za twych rodziców, to smutne mieć takie nienawistne dziecko
nie podołam gdyż jak to mawiają "mądry głupiemu ustępuje...dlatego ten świat tak wygląda" :)