PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156979
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Ilu z was w stylu Kaczyńskiego wystawiło negatywną opinię i nie oglądało tego filmu? ;)
Film dobry jak każdy Pasikowskiego.
W Polsce jest mnóstwo antysemitów, "Żyd" to bardzo popularne wyzwisko w Polsce.
Było "W ciemności" jest też "Pokłosie".

ocenił(a) film na 1
per333

a ty znowu piszesz jak stara ,przechodzona ciota i bezczelnie nazywasz mnie ' Naczelnym gejem filmwebu"
Polemika z głębinami społecznymi, które znakomicie tu prezentujesz, zwyczajnie mnie nudzi.

Adios , mój drogi perze

Pozdrawiam serdecznie

ocenił(a) film na 9
HRA

Rzeczywiście, coś często odwołujesz się do homoseksualizmu...

ocenił(a) film na 8
dominiorek

On z kazdym interlokutorem ma to samo. Szczerze mowiac nigdy sie z czyms podobnym, z tego rodzaju obsesja, na forach polskich nie zetknalem. Mysle, ze gosc nie do konca zdaje sobie z tego sprawe. Jest ewidentnie kryptohomoseksualista, a jednoczesnie wszystkich naokolo wyzywa od pedalow. W kazdej dyskusji, ktora przeradza sie w pyskowke. I nie wyciaga z tego zadnych wnioskow, choc wiele osob mu na ten problem zwracalo uwage. Naprawde niecodzienne zjawisko. Mysle, ze HRA naprawde ma zaburzenia psychiczne, one powoduja, ze traci kontrole nad soba i nad rzeczywistoscia.

ocenił(a) film na 1
dominiorek

w przypadku pera faktycznie często. On uwielbia takie klimaty i czuje się w nich jak ryba w wodzie.
No zboczony jest i nic na to nie poradzę.

Zwyczajowo już pozdrawiam serdecznie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
HRA

HRA, ty jestes gejem. Raczej tego nie zmienisz, mozesz to tylko, dla wlasnego dobra, zaakceptowac. Twoja obsesja wyrazana w setkach postow nie pozostawia co do tego zadnej watpliwosci. Wiele osob ci to mowilo, ale ty chyba sie az tak bardzo pogubiles i zaklesciles w swojej homoseksualnej obsesji, ze nie potrafisz wyciagnac z tego wnioskow. Kazdy kto na Filmwebie kojarzy nick HRA momentalnie kojarzy go tez z obsesjami na punkcie gejow, nieustannie i natretnie potwarzanymi, przy kazdej okazji, wystarczy, ze wywiaze sie jakis, jakikolwiek spor, chocby na temat gry aktorow. Jestes niesamowicie zaburzonym psychicznie czlowiekiem jesli nie potrafisz tego na chlodno przenalizowac.

per333

Biorąc pod uwagę, jak usilnie próbujesz wierzyć w to, że osoba której w ogóle nie znasz jest gejem, nasuwają się wnioski że sam możesz nim być. Jeśli więc próbujesz znaleźć kolegów po fachu, to raczej nie jest dobre miejsce do tego.

dominiorek

To takie polskie, katolickie, jak ta prawda w oczy kole! Ja mam takiego sąsiada - beton PISowski, zawsze jak rozmawiamy (ostatnio coraz rzadziej) i brakuje mu argumentacji do udowodnienia swoich bredni spiskowych to mówi "co ci będę tłumaczył jak i tak nie zrozumiesz", "idź poczytaj wybiórczą" (której nie czytam), ewentualnie szybko zmienia temat. Facet czynnie bierze udział w różnych manifestacjach, marszach, wiecach poparcia dla tow. Jarosława. Wszędzie widzi Żydów, ruskich agentów albo mafię Tuska...

ocenił(a) film na 9
Sofronow

Niestety to nie jest najlepsze miejsce na wymianę jakichkolwiek poglądów
Zaraz zlecą się tu użytkownicy o licznych subkontach (założonych oczywiście po premierze "Pokłosia"), żeby obrażać innych użytkowników i rozsiewać swoja nacjonalistyczną i szowinistyczna propagandę. Przy bierności administratorów FW, którzy ignorują zgłaszanie postów niezgodnych z regulaminem...

Dlatego jakiś czas temu zaprzestałem jakichkolwiek dyskusji z tą "szara masą", która nie potrafi podać racjonalnych argumentów, a tylko wkleja te same, głupie posty. Ciekawy natomiast jest fakt, że pomimo ostrej nagonki pewnych środowisk na ten film, jego ocena wciąż jest wysoka. Świadczy to tylko o tym, że stanowią oni skrajny margines i nawet zakładanie licznych kont, z których hejtują film i użytkowników, nie przynosi żadnych efektów. To tylko pogłębia ich frustrację i skłania do coraz bardziej irracjonalnych ataków...

dominiorek

I tak szacun, że tak długo chciało Ci się z nimi gadać. Czytałem trochę Twoich dyskusji z nimi na różnych forach i gratuluję spokoju w punktowaniu tych bredni.
Z drugiej strony ten typ tak ma, że milczenie uzna, że przyznanie sobie racji.

kochamkinoo

ja nie jestem za zydami nie lubie ich jako naród dlatego ze sa pamiętliwi roszcza sobie prawa nawet 20 pokolen dalej wiecznie biedni ucisnieni ale armia ich to potega arab rzuci jedna bąbe oni 20 i tak w koło, mniejsza o to . nie zabijam ich nie ganiam z siekiera nie pale ich flagi itp pogadam nie wtracam sie do religi mam to gdzies jednym chodzi o ziemie innym o religie a innym o rope a innym o władze ale film jak film dobry realistyczny gra aktorska na 10 tylko nie kumam na prawdę czemu na sztura tak psy wieszali przecież dobrze zagrał nie ma sie do czego przyczepic wiec co ? ktos mi wytłumaczy tak prosto łopatologicznie a czy taka sytłacja miała miejce pewnie tak przecież polacy sprzedawali niemca polaków panny z nimy spały zawsze sie znajdzie ktos kto sprzeda co was tak dziwi jak pracujecie nie macie donosicieli sprzedajczyków ? a wrodzinie wszyscy zyja w zgodzie? ludzie to nic nowego tylko bardziej okrutne a teraz jak by naszym okupantem byli ponownie niemcy albo amerykanie anglicy to co ? połowa by podzikowała inny by sie buntowali a inny by mieli wywalone my tacy jestesmy ja taka jestem wole proszek niemiecki i levis to moze nietaktowne porównanie ale proste i z naszego poziomu

użytkownik usunięty
kochamkinoo

O,kolejna bezmyślna meduza ,powtarzająca mainsteamowe opinie xD Obejrzałem ten film i nie rozumiem o co to całe halo.Większego wrażenia na mnie nie zrobił. A co do antysemityzmu Polaków ,to nie mamy powodów,by mieć z tego powody kompleksy,bo to nie my urządziliśmy im holocaust.Nie zapominaj o tym,jak zaczniesz komuś wmawiać jaki to z niego antysemita i probować z tego powodu wpedzic go w kompleksy czy nirpotrzebne poczucie winy. Poza tym,jako jedyni w Europie przyjelismy ich do swojego kraju,podczas ,gdy inne narody ich przepedzaly,ale otym, perwnie nie slyszales .Tacy z nas antysemici,jak widać :P A na zachodzie opowiadaja sobie rasistowskie dowcipy o polaczkach i traktuja ich gorzej od mieszkancow 3 świata i co ty na to? Czy to nie jest antypolonizm?

użytkownik usunięty

Polacy sami sobie robią krzywdę poprzez nadmuchiwanie naszego balonika siły, co gorsza nie mamy czego nadmuchiwać bo nie ma sprzętu, nie ma kogo powołać ludzie wyjechali na zachód pracować zostało tutaj stare pokolenie które właśnie w taki sposób odreagowuje to co nam zgotowało.

Nie cenię Żydów lepiej niż Polaków są oni marnym narodem ale my nie jesteśmy ani troszkę lepsi na co dzień jesteśmy okrutnie nieznośni a od święta udajemy ludzi.