Leszek Żebrowski o Pokłosiu, polecam:
http://www.youtube.com/watch?v=k6w7mqbT5R0
Tylko ile osób to zobaczy? Kilka? W normalnym kraju takie rzeczy powinna emitować telewizja publiczna.
Pragnę przypomnieć wszystkim, którzy się dziwią, że w naszym kraju wszystko jest na odwrót:
Od '45 roku do dnia dzisiejszego mamy w Polsce komunizm, w '89 i po nic w tej sprawie nie zrobiono.
Trudno wymagać w takim razie od czerwonych pasożytów i zbrodniarzy, że sami się usuną.
Jestem ciekaw 2 rzeczy, jak długo jeszcze i na co my w ogóle czekamy?
Co to znaczy publiczna? Telewizja jest państwowo-korporacyjna, tego nie da się oglądać, z radiem podobnie, pozostaje więc "jeszcze" internet, książki i dyskusje na żywo.
Ps: podaj mi jeden normalny kraj na tym świecie?
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, musiałbyś w każdym z tych krajów pomieszkać jakiś czas i prześledzić dokładnie wiele aspektów tamtejszego życia, by jasno się określić.
Myślę, że III Rzesza by Wam spasowała, tylko kurcze urodziliście się ciut za późno. Ah, no i co zrobisz? ://
Ale co polecasz? Jakbyś słuchał dokładnie to byś wiedział, że koleś sam popełnia błędy a chce wtykać innym błędy.
Słuchałem i oglądałem bardzo dokładnie, i to nie raz :)
Jakież to błędy, chętnie przekażę szerszej społeczności, no dalej!
Tak słuchałeś to widocznie bardzo wybiórczo chyba że jesteś aż tak mało inteligentny lub zapatrzony w niego ze nic nie widzisz.
1. Stwierdzenie nafta się nie pali, wiec proponuje ci polać się nafta i przyłożyć ogień. Zobaczysz nie palność nafty. Nagraj z tego film będzie ubaw!
2. 200 litrów trzeba by podpalić stodołę - nawet taki typ jak ty powinien wiedzieć że aby podpalić stodołę z okresu wojennego nie trzeba było żadnych środków łatwopalnych, by tego dokonać.
3. Niby test o którym wspomina wykonany przez strażaków. Tylko co ciekawe nikt o prócz niego o nim nie słyszał tak samo jaki o typie o którym wspomniana.
Ale widocznie dla ciebie są to fakty.
Przekonałeś mnie, ale nie powiem do czego :)
Dzięki za odp. Pan Leszek się załamie i chyba nic więcej nie napisze po takiej krytyce! :)
Ja mam go w d... i czy się załamie czy nie.
Tylko śmieszysz mnie ty nie umiesz się ustosunkować to najlepiej pseudo-ironia. Brawo na "inteligencje", ale wam zawsze lepiej idzie pisanie po murach lub rzucanie kamieniami.
Uwierz mi, że On ciebie nawet w d. nie chce mieć. :)
Nadejdzie taki czas, że dekomunizacja się odbędzie, czerwone robactwo będzie spier.. w podskokach.
Skończy się tolerancja i amnezja dla ubeków i wrogów Polski, którym jak widać jesteś.
Zobaczymy wtedy jak się określisz politycznie, pośmiejemy się razem :)
"Ja mam go w d... i czy się załamie czy nie. "
To co ty trzymasz sobie w d. lewaku zatrzymaj dla siebie.
Jeśli to nazywasz krytyką to On tego nawet nie dostrzeże, to jest tak błahe i głupie, że nie ma co komentować.
Twój cel jest wiadomy i przejrzysty:
1. Oczernić i wyśmiać.
2. I jak najdalej od głównego tematu.
Startujesz do niewłaściwego gościa, Pan Żebrowski robi wszystko by dobre imię Polski i polaków odbudować, ty go za to obśmiewasz i szkalujesz, więc nasuwa się pytanie:
Kim ty kur. jesteś pajacu?
Jak masz interes by polaków poniżać i obrażać?
Jeżeli plujesz na ojczyznę i rodaków, to czym ty jesteś?
Napisałem gdzie mam czy to dostrzeże czy nie, pewnie nie bo on jak ty unika konfrontacji jak mu ktoś zarzuci błędy.
Ty jakbyś miał choć trochu "jaj" i wiedzy to byś przynajmniej spróbował polemiki, ale ty i tobie podobni mają jedno podejście że nikt nie może myśleć inaczej, że nie może mieć innego zdania. Za Odrą już było podobne ugrupowanie. Pewnie wielu z nich to twoi idole i często zamawiasz "pięć piw".
Na "Pana" to trzeba mieć wygląd i pieniądze.
A to on, i jemu i tobie podobni niszczycie ten kraj i ośmieszacie go na całym świecie. Robicie z tego kraju jakiś zaścianek Europy pełny ksenofobów, nieuków i ludzi zakompleksionych oraz nie dowartościowanych.
Jedno żal mi was.
Żalić to się będziesz jak się za was lewusy porządnie weźmiemy, już niedługo! :)
Nie preferuję męskiego seksu, żebyś mnie "brał". Myślałem, że u was ludzi o takich upodobaniach nie ma.
Ale "człowieku" nie pisz tu ludziom o swoich fantazjach, uszanuj że dzieci też tu wchodzą.
Im głupsze tematy tym lepiej się w nich czujesz, byle jak najdalej od tematu głównego :)
Jeszcze jedna uwaga, skoro wy się Polską i polakami brzydzicie, to my wam tą miłość zaszczepimy, na przemian, raz sierpem raz młotem w czerwoną głupotę! To może wtedy wam się poglądy wyprostują i przejrzycie na oczy.
Jeszcze będziecie śpiewać hymn Polski z płaczem na policzkach, wzruszeni jak nigdy dotąd :)
No w głupocie nie sięgam ci do pięt, jakby głupota miał skrzydła to byś latał jak kondor i jeszcze bardziej srał na ten kraj niż to robisz. Razem ze swoim"idolem".
Już ci napisałem ze to ty i tobie podobni robicie z tego kraju zaścianek Europy. I najlepsze "zaszczepimy" co siła w grupie a jak jest się samemu to tylko internet zostaje lub ściany bo one nie oddają!!!
A ty znasz w ogóle hymn tak samo jak Jarek "z ziemi Polskiej do Włoskiej".
Tez tak śpiewasz? http://www.youtube.com/watch?v=hOJWAXvVtB8
Już nie przesadzaj. Sam jestem za dekomunizacją,ale ten gość ma inne poglądy co nie oznacza że jest wrogiem Polski. On po prostu myśli innymi kategoriami.
Słuchaj ja osobiście także nie wierzą w "fakty" Grossa, ale nie chce aby ktoś obalał jego kłamstwa samemu być moim zdaniem w błędzie. "mario977" napisał w temacie "Porozmawiajmy o Pokłosiu" wiec myślałem, że mam do czynienia z kimś z kim można porozmawiać i obali moje wątpliwości. A on zaczął od ironii, próby obrazy lub zastraszenia mnie. Wiec widocznie jemu chodził pisząc "Porozmawiajmy", że każdy mu ślepo przyzna rację i będzie bił brawo.
Mi bardziej niż "mario997" zależy na tym kraju bo staram się od dawna bronic żeby nie był uważany za ksenofobiczy i zaściankiem Europy. Co on robi nie zgadzasz się z jego podejściem to cóż życzenie "krótkiego życia" lub "czerwone robactwo będzie spier.. w podskokach". To jest podejście Polaka", czy może bardziej "prawdziwego polaka".
Dlatego własnie zwróciłem mu uwagę ponieważ z tego co tutaj przeczytałem gardzi czerwonym robactwem ale ma problemy z rozpoznaniem środowisk lewicowych. Sam jestem antykomunistą i nie zamierzam czytać takich postów które pisał "mario977" ponieważ może o tym nie wiedzieć ,ale taki oszołomski styl w niczym nie pomoże środowiskom prawicowym.
Pojęcie "Prawdziwego Polaka" to jedynie wymysł mediów który ma na celu podzielenie środowisk patriotycznych,bo jak wiemy dziś patriotyzm nie jest modny.
Kolejną rzeczą którą nadmienię będzie przytoczone przez Ciebie słowo "ksenofobiczny" i "zaścianek Europy" prawdopodobnie wzięły się one z jakże "propostępowej" Europy .
Otóż ślepym trzeba być lub głupcem aby każdą "postępową" sprawę która przychodzi do nas z Europy uważać za coś bardzo dobrego, a gdy tylko Polacy nie zgadzają się z tymi nowościami stają pod presją europejskich rządów nazywani są ksenofobami,faszystami,zaściankiem europy ,ciemnogrodem itp itd.
"...bo jak wiemy dziś patriotyzm nie jest modny."
Bo patriotyzm został zawłaszczony przez pewne grupy polityczne. Patriotą jest tylko ten, kto jest z nimi, jest im wierny i posłuszny. Reszta to lewactwo, pedały i komuniści...
Dziś miarą patriotyzmu jest to, ile ktoś o tym mówi, w ilu marszach przeszedł lub na ilu był wiecach. Zwróć uwagę jak lansują się ci patrioci! A jeśli popatrzeć na ich dokonania, to są one mizerne lub ich w ogóle nie ma...
Prościej jest krzyczeć "raz sierpem, raz młotem..." niż uczciwie pracować i płacić podatki. Bo patriotyzm to także praca na rzecz ojczyzny i dla dobra innych obywateli...
Ja nie zapytam mario977 w sprawie tworzenia której ustawy się zaangażował, w jakiej sprawie interweniował w biurach poselskich, w jakich akcjach lokalnych brał udział jako wolontariusz, któremu NGO-sowi pomaga, ani jakie są jego inne dokonania na rzecz Polski. Ty też nie zapytasz. Ponieważ oboje znamy odpowiedź.
Lewactwo-tak występuję coś takiego i oni wcale nie są jakoś przychylni Polsce a chcieliby wejść w tyłek UE aby tylko nie być nazwanym od "Zaścianka" Presja im nie służy.
Miarą dzisiejszego patriotyzmu jest to co każdy Polak czuje i to co najważniejsze dla niego jest w tym uczuciu.
Chciałbym się z tobą zgodzić,ale niestety to nie jest wszystko takie proste jak Ci się wydaje.
"raz sierpem, raz młotem..." Ci ludzie mają prawo krzyczeć ponieważ zostali oszukani...Nie widzisz tego ? Są źli ponieważ i czasami faktycznie góruje u nich chaos,ale są młodzi chcą żyć w Polsce a tego typu okrzyki to korzystanie z praw demokracji.
Płacenie podatków...to dobre,Mają płacić tym komuchom,którzy od prawie pół wieku siedzą na stołkach i udają wielkich demokratów...proszę cię.
A co do terminu "Prawdziwy Polak" To tylko nadmuchana afera przez media,aby ośmieszyć całą Polskę i ludzi faktycznie opowiadających się za dobrem Polski.
Tak jak ludzie homo psują sobie opinie na paradach,kiedy to przebierają się za pajaców tak mohery psują opinie wielu Polaków czy też Polakom o wyznaniu katolickim.
"Miarą dzisiejszego patriotyzmu jest to co każdy Polak czuje i to co najważniejsze dla niego jest w tym uczuciu."
Bełkot, Panie! Czyli odczucia tych frustratów, których opisujesz są miarą patriotyzmu?
Powtarzam jeszcze raz: najważniejsze są czyny, nie słowa. Zwróć uwagę, kogo się stawia na wzór przy kształtowaniu postaw patriotycznych? Pustosłownych lanserów, czy ludzi którzy poświęcili życie (dosłownie lub w przenośni) dla ojczyzny?
Widzę że reprezentujesz postawę typowego polactwa: Unia dobra, jak daje pieniądze, ale jak chce coś w zamian, to Unia zła... W ramach lekcji poglądowej polecam wyjazd na Ukrainę. Gdyby nie Unia, tak by wyglądała Polska...
"Ci ludzie mają prawo krzyczeć ponieważ zostali oszukani...Nie widzisz tego ?"
Nie, nie widzę! Równie dobrze mogę powiedzieć, że dali się oszukać i są sobie sami winni... Ja nie wiem o kim Ty piszesz, więc nie widzę powodu aby się z Tobą zgadzać! Owszem, masz rację, że mogą sobie krzyczeć co chcą, przynajmniej dopóki nie nawołują do przestępstwa lub nie obrażają innych. Nawet wolność słowa ma swoje granice. Nie mają jednak prawa zawłaszczać sobie przestrzeni publicznej, a do tego niestety dążą...
"Płacenie podatków...to dobre,Mają płacić tym komuchom,którzy od prawie pół wieku siedzą na stołkach i udają wielkich demokratów...proszę cię."
Nie, mają płacić społeczeństwu! Tylko ignoranci nie zdają sobie sprawy, że spora część podatków zostaje w ich gminie... Rozumiem, że nie korzystasz z transportu publicznego, ani publicznej służby zdrowia. Pewnie jesteś samowystarczalny, prawda?
Jeśli oszukujesz, to nie zasługujesz na uczciwe traktowanie... Ale nie dziw się frustracji innych ludzi, bo oni są źli właśnie na takich oszustów, co to nie chcą płacić. Mało tego, mają ich właśnie za relikt komunizmu...
A co do terminu "lewactwo" to tylko nadmuchana afera, przez media, aby ośmieszyć całą Polskę i ludzi faktycznie opowiadających się za dobrem Polski.
He,he czyli z tej twojej lewej strony także niczego konkretnego się nie dowiem...
Ludzie którzy protestują są dla ciebie frustratami ? Czy tobie ten lewicowy świat przysłonił racjonalne myślenie ? Ludzie np Ci z 11 Listopada chcą dobra swojego kraju.W ogóle byłeś tam ? Czy zaraz przytoczysz mi jakieś bójki ? Władza boi się ich,wiesz dlaczego ? Bo budzą się z marazmu i widzą że młode pokolenie Polaków,wkraczające dzisiaj w dorosłe życie ma małe szanse na wybicie się w Polsce ? Co z tego że Polska się rozwija dzięki pieniądzom z Unii skoro żeby coś od nich dostać trzeba najpierw samemu włożyć do skarbonki. Pewnie nie słyszałeś o wielu karach kiedy to produkujemy za dużo pewnego towaru bo przepisy z Unii ustalają granicę i musimy tak się wyrabiać aby zapłacić jej jak najmniej. Tego pewnie nie słyszałeś,albo i słyszałeś ale euroentuzjaści raczej obłudy Unii niedostrzeganą..
"Widzę że reprezentujesz postawę typowego polactwa"- Standardowy tekst często usłyszany od lewactwa właśnie. Ja człowiek który stara się dyskutować w sposób merytoryczny,uczący się na swych błędach i myślący kategoriami polskimi dostaję taką opinie...No cóż ja mogę nazwać ciebie "europejskim oszołomem" ale nie będę zniżał się do waszego poziomu i retoryki.
Zauważ,że oni krzyczą tylko właśnie do tych komuchów.I mają do tego prawo,bo szumowiny z życia politycznego naszego kraju trzeba wykluczyć.
Podatki płacisz na tych "polityków" ,a płacenie na starych ludzi bez pomysłu mi się nie podoba. Nie mam zamiaru płacić na kogoś to nazywa mnie faszystą czy jakimś innym synonimem.Podatki zostają w gminie szkoda tylko że one są przesiąknięte korupcją i spora liczba pieniędzy trafia między "proletariat gminy" później stawiają sobie domki i budują szosy do swoich domków...Tylko hipokryta nie widzi tego,albo nie chce widzieć coś al'a PSL które hańbi historię tej partii.
I proszę już nie ośmieszaj się z tymi podatkami bo ci "dobroduszni" politycy już nie raz ośmieszali się np ustawa o Wołyniu i jej wynik...to wstyd dla Polski potem powstają takie filmy jak Pokłosie gdzie to mordowaliśmy Żydów(bo jesteśmy złymi antysemitami) a Ukraińcy tylko zrobili czystę etniczna o znamionach ludobójstwa....
Zresztą już ktoś opisał to w ciekawy sposób.
"Proszę też zastanowić się nad taką rzeczą - co by dziś się działo, gdyby polskie oddziały partyzanckie wymordowały w czasie II wojny światowej 150 tys. Żydów? Albo Ukraińców? Albo kogokolwiek innego? W sposób okrutny, zwierzęcy, bestialski. Kobiety, dzieci i starców, całe rodziny. A jednocześnie - w sposób zaplanowany, zorganizowany, głoszony wszem i wobec oraz poparty ideologią oficjalnie istniejących grup politycznych, które by do tego nawoływały.
"Wyobrażacie sobie Państwo ile opasłych książek, ile pomników, ile filmów, ile sympozjów naukowych, ile prac magisterskich, ile habilitacji, ile sztuk teatralnych by na ten temat powstało? Ile razy dziennie słyszelibyśmy o sobie jako o narodzie winnym ludobójstwa? Jak bardzo eksploatowano by ten temat wciąż i wciąż na nowo? A my - a my domagamy się jedynie prostego aktu dziejowej sprawiedliwości...
Z wyrazami najwyższej pogardy dla wszystkich posłów, zwłaszcza tych o kresowych korzeniach, głosujących dziś wbrew prawdzie, wbrew sprawiedliwości, której domagają się ofiary tamtych zbrodni."
A tutaj coś jeszcze ciekawszego.
"Dziś w Sejmie "RP" doszło do skandalicznego odrzucenia uchwały w sprawie nazwania Zbrodni Wołyńskiej ludobójstwem. Jednak czy taki wynik głosowania może dziwić, jeśli przewodniczącym sejmowej Komisji Mniejszości Narodowych i Etnicznych jest Miron Sycz (PO), syn Aleksandra Sycza, członka OUN i UPA, skazanego w 1947 roku na karę śmierci za zbrodnie na Polakach?
Hipokryzja posła Sycza jest tym większa, że 06.12.2012 roku pochwalił się on na swoim facebooku przegłosowaniem uchwały w sprawie potępienia Akcji "Wisła", która była bezpośrednim skutkiem bandyckiej działalności m.in. jego ojca. Sycz jest byłym członkiem PZPR, a obecnie członkiem Stowarzyszenia "Ordynacka", a wybrany na posła po raz drugi został z Bartoszyc, gdzie uzyskał niecałe 9 tys. głosów. Sycz nie kryje swojej ukrainofilii, a na jego facebookowym koncie za zdjęcie w tle robi flaga ukraińska (https://www.facebook.com/miron.sycz)
Takich właśnie ludzi PO widzi w roli obrońców mniejszości w Polsce. Potomek UPA zasiada też w Polskim parlamencie i głosuje przeciwko upamiętnieniu ofiar zbrodni, których dokonywał m.in. jego ojciec."
P.S Twoje ostatnie zdanie już pomijam,bo wiem,że to prowokacja która ma wywołać jałową dyskusję,ale doświadczenie nauczyło mnie że lewica lubi prowokować.
Widzę, ze Ty musisz najpierw wszystkich podzielić, zaszufladkować. Ty na lewo! Ty na prawo! Nie, nie możesz stać po środku! Ani tym bardziej z boku! Jak już zaszufladkujesz, to wiesz z kim masz do czynienia i doprawiasz "gębę".
Możesz mnie nazywać lewakiem, możesz mnie nazywać oszołomem lub innym euroentuzjastą. Zwisa mi to, bo na forum FW przyzwyczaiłem się do gorszych wyzwisk i rynsztoku... Nie rozumiem tylko, dlaczego piszesz do mnie w liczbie mnogiej: ja nie odpowiadam za innych, inni nie odpowiadają za mnie. Moje poglądy są moimi poglądami, więc nie utożsamiaj mnie z innymi!
"Ludzie np Ci z 11 Listopada chcą dobra swojego kraju."
Problem w tym, że nie mają na to żadnego pomysłu. W twoich wypowiedziach widzę tylko pustosłowie. Trzeba wykluczyć szumowiny i komunistów? I co? Zastąpić ich swoimi ludźmi? I co dalej? Jaki masz patent na gospodarkę? Nie płacić podatków? W jaki sposób chcesz (lub chcecie, jeśli utożsamiasz się z tymi ruchami) naprawiać Polskę? Marszami? A może biec niczym Forest Gump? JA NIE WIDZĘ ŻADNYCH KONKRETÓW!
Teraz mała dygresja.
Wyobraźmy sobie, że żyjemy w Polsce Twoich marzeń. Pozbyłeś się komuchów, szumowin i innego tałatajstwa. Ale jestem ja, Dominiorek, któremu nie odpowiada taki stan. Nie zamierzam płacić podatków, bo dla mnie władza zawsze będzie represyjna i zawsze będę nią gardził. I co? Będę miał specjalne przywileje? Czy wtedy wszyscy będą musieli płacić podatki, czy tylko ci, którzy władzę szanują? Czy Ty będziesz wtedy płacił podatki?
Odnośnie tych marszów, to nie wiem, czego boi się władza, ale wiem czego ja się boję. Nie boję się tego, że oni są młodzi i chcą zmian. Boję się tego, że TŁUM MA MILIONY GŁÓW, ALE NIE MA ROZUMU! Ci ludzie w owczym pędzie idą za kimś. I ten ktoś ich wykorzysta, tak jak wykorzystuje się motłoch... Przyjdą wybory, potem euforia zwycięstwa, a na koniec rozczarowanie i rozgoryczenie. Bo miało być tak pięknie, a nie jest. Bo obietnice nie zostały spełnione...
To wszystko już było. Ty tego nie dostrzegasz, bo widocznie żyjesz krócej niż ja i mniej widziałeś...
Fragment o ustawie o Wołyniu ignoruje. Bo dla mnie jest to kolejny polityczny event, dzięki któremu p.osłowie podbijają sobie słupki i sprawiają, że sjest o nich głośno. A gawiedź się raduje z widowiska. Komu to wróci życie? Kogo to pozwoli osądzić i ukarać?
P.S Zgadza się, to miała być prowokacja, która miała cię zmusić do refleksji, a nie do jałowej dyskusji, jak mylnie osądziłeś. Postaram się uprościć język i być bardziej dosłowny.
Niestety błędnie interpretujesz moje zamiary,ale nic się nie stało do dopuszczalne w forumowych dyskusjach.Prezentujesz postawę podobno,a nawet rzekłbym bardzo podobną do osób o lewicowych poglądach,a dyskutowałem z wieloma takimi osobami i wiem mniej więcej jak piszą,jakich metod używają.
Nie zamierzam w jakikolwiek sposób cię obrazić.Zwróciłem Ci uwagę ponieważ napisałeś że reprezentuje postawę "polactwa" obraziło mnie to bo było to oszczerstwo w moim kierunku.
Tutaj właśnie skojarzyłem Cię z lewicą,ponieważ oni często używają takiego sformułowania.
Więc jeżeli ktoś tutaj kogoś przezwał i obraził to raczej ty.
Pierwsze sprawa jest taka,że Ruch Narodowy działa od dawna,ale dopiero od 2-3 lat zawiązuje swoje ugrupowania i solidaryzuje się z całym Narodem.RN nie jest żadną partią i nic konkretnego na tą chwilę nie obiecuje ponieważ nie ma takiej potrzeby. Są ruchem społecznym
o profilu narodowo-patriotycznym. Poglądy gospodarcze przedstawicieli są zróżnicowane i mam nadzieje że między sobą znajdą kompromis aby wyszło tak jak w ich hasłach "Dobro Polski na pierwszym miejscu" I ja im w to wierze i głęboko kibicuję,ponieważ sam jestem Narodowcem ale moje poglądy są bardzo elastyczne i staram się czerpać z różnych doktryn same najlepsze rozwiązania by nie popadać w jakieś chore ideologie.
Z tym niepłaceniem podatków możliwe,że źle się wyraziłem. Nie mówię że nie chce płacić podatków,ale nie chce płacić starym komuchów lub ludziom którzy interes Polski mają daleko w nosie.Płacenie podatków stałoby się przyjemnością dla wielu Polaków gdyby one dzisiaj miały sens,a tak wiele pieniędzy się marnuje...
Długo myślałeś nad tym przykładem ;) ? Otóż nie chcesz płacić to wyjedź z Kraju,lub działaj w opozycji-demokracja na to pozwala. Mam nadzieje,że żyłoby Ci się dostatnio,a ten przykład jest bardzo abstrakcyjny.Ludziom którym władza się nie podoba będą zawsze,ale nie w takiej skali jak dzisiaj mamy w Polsce...Pseudo rozwój kosztem społeczeństwa.
Nawet firmy nie opłaca się zakładać ponieważ podatki rujnują przedsiębiorców,wiem co mówię ponieważ spotkałem się z wieloma sytuacjami i mam znajomych co prowadzą firmy.
RN jeżeli utworzy partię,nie będzie pajacował i mówił że w rok czy dwa zrobi krainę mlekiem i miodem płynącą.Żeby odbudować to co w Polsce zmarnowane potrzeba wiele lat pracy całego Narodu Polskiego.Narodowy Solidaryzm tego hasła się trzymajmy.Nie bądźmy dla siebie chamami zawistnymi ludźmi. Ja dostrzegam to,że może się nie udać ale to są pierwsi ludzie od 89 którzy chcą Polski niezależnej i silnej.
Żeby było jasne-niezależnej od maszynki biurokratycznej i ich pseudo ustaw dla młodych ludzi. Strefa wolnego handu-jak najbardziej,ale nie narzucane nam z góry przepisy.
Ustawa o Wołyniu miała na celu wywołanie dyskusji o filmie Pokłosie i jego skutkach,ale już trudno inaczej to zrozumiałeś,nie moja wina.
Nikomu to nie wróci życia,ale trzeba pamiętać i nazywać rzeczy po imieniu.
Nie wiem czy wiesz,ale taki Bandera członek UPA uchodzi w Ukrainie za bohatera narodowego...obłuda,obłuda,obłuda.
Tą prowokację schowaj do kosza.Mówiłem Ci nie stosuje retoryki którą identyfikuje z lewicą w Polsce al'a Palikot i jego niedawna notka na blogu.
Co do RN, to podtrzymuję wcześniejszą wypowiedź. To pustosłowie i frazesy, na które łapią się frustracji. Tak, frustraci. Bo ludzie, którzy narzekają i nic nie robią aby zmienić coś w życiu swoim i innych, są frustratami. Nie trzeba zakładać partii, aby coś zmieniać w Polsce. Można działać lokalnie i regionalnie - dla ojczyzny, społeczeństwa, Polaków. Jak zwał, tak zwał. Nie liczą się słowa, ale czyny. Ale jeśli ludzie, którzy nigdy nic nie robili dla innych, wychodzą na ulicę i domagają się zmian, to są tylko motłochem... Bo jedyne co zrobią, to będzie oddanie na kogoś głosu. Bo to proste i nie wymaga zaangażowania. Szczególnie, gdy nie wymaga się od głosujących brania odpowiedzialności za swój wybór. Dlatego twoją poniższą wypowiedź porównałem do zabawy w piaskownicy... Pamiętaj! Dużo łatwiej jest niszczyć, niż budować. Bo żeby niszczyć, nie trzeba nic umieć, ani nawet nic robić...
Ciekawe rzeczy piszesz! Ty już wiesz, jaką postać przybierze RN, jako partia: że nie będzie pajacować, chociaż jeszcze formalnie nie zawiązał struktur! Super. Wiesz już pewnie, jaki będzie ich program gospodarczy, bo pomimo zróżnicowanych poglądów osiągną kompromis! Zatem będziemy mieć gospodarkę liberalno-kapitalistyczno-socjalistyczno-konserwatywną!
Wybacz mi drwiący ton, ale ja rozumiem, że jesteś bardzo młodym człowiekiem. Jesteś naiwny (bez obraźliwego podtekstu), sądząc, że ludzie którzy nic w życiu nie osiągnęli są w stanie zrealizować jakiś cel. Bo nie są w stanie, ponieważ nie potrafią! Pamiętaj, że do władzy zawsze pchają się cynicy i nieroby, ludzie z giętkim kręgosłupem moralnym, koniunkturaliści i nieudacznicy. Znasz takich na pewno i być może wkrótce się przekonasz, że próbują oni swoich sił w polityce. Mnie to bardzo oburza, ponieważ uważam, że ludzie którzy nie są w stanie znaleźć pracy lub założyć rodziny, nie są w stanie zrobić nic dla innych. Radny, to nie praca, to misja! Dlaczego tacy ludzie się pchają do władzy? Ponieważ większość ludzi obserwując elity polityczne nabiera do nich obrzydzenia, a nieudacznikom już wszystko jedno...
"Dobro Polski na pierwszym miejscu"
Jak czytam/słyszę takie rzeczy, to pytam: o czyje dobro chodzi? Wszak już z historii pamiętamy królów i książęta, którzy mówili: "Polska to Ja". Więc ja pytam o czyim dobrze piszesz? Czy dobrem ma być Polska narodowo-solidarna? Przecież, to prawie jak narodowo-socjalistyczna! Czy w Polsce ma być dobrze wszystkim, czy tylko niektórym? Piszesz, że jak nie będę chciał płacić podatków, to mam się wynosić. Ale dlaczego to Ty się nie wyniesiesz. Przecież nie chcesz płacić podatków! Dlaczego nie pojedziesz za granicę, jak Ci tak tutaj źle? Hę. Czytałeś "Folwark zwierzęcy"? Tam świnie ustanawiając prawa, automatycznie stawały poza prawem! I ty chcesz coś w Polsce zmieniać, budować? Jak niby? Pamiętaj, że większość podatków trafia do współobywateli. Jeżeli nie płacisz podatków działasz na szkodę tych, którzy uczciwie pracują i płaca podatki, czyli większości Polaków. Jeżeli chcesz być szanowany, szanuj innych. To co sugerujesz to szczeniackie zachowanie. Szczeniackie, bo krótkowzroczne. A szczeniaki nie są w stanie myśleć przyszłościowo, bo brakuje im wiedzy i doświadczenia...
"Ja dostrzegam to,że może się nie udać ale to są pierwsi ludzie od 89 którzy chcą Polski niezależnej i silnej."
To tylko pokazuje, jak mało widziałeś w życiu. Albo, że powtarzasz bezrozumnie czyjeś hasła. Nie wiem, co gorsze.
Ustawa o Wołyniu, dyskusja o Pokłosiu, Bandera, UPA, Ukraina - spuszczam na to zasłonę miłosierdzia...
Frustraci...bo działają w ruchach narodowych,uczestniczą w spotkaniach z historykami,przedstawicielami RN lub przedstawicielami innych partii,klubów sympatyzujących z Ruchem Narodowym.Widać jak jesteś zorientowany w temacie i wydaje ci się że pozjadałeś rozumki i wielce oświecony jesteś...eh.Czemu tyle egoizmu tkwi w tobie ?
"Ale jeśli ludzie, którzy nigdy nic nie robili dla innych, wychodzą na ulicę i domagają się zmian, to są tylko motłochem"
To już żal czytać takie brednie.Prawdopodobnie nie znasz żadnego członka RN,a swoje pseudo opinie czerpiesz jedynie z internetu lub TV jak to pisałem wyżej.
Ja nie wiem jaką postać przybierze RN,ale mam dużo większe zaufanie do nich niż do tych leśnych dziadków.Zawsze przybierasz taki ironiczny ton wypowiedzi ? Naprawdę ciężko się to czyta i stawia cię to w złym świetle.Staraj się rozmawiać normalnie.
Gdybyś nie kierował się egoizmem,wiedziałbyś że Narodowy Solidaryzm to praca i nauka dla Narodu(społeczeństwa). I mam szczerą nadzieję,(też i dystans) że NR będzie w jak największym stopniu przyjazna dla obywateli Polski.
Ty nic nie wiesz ile ja mam lat,ani co przeżyłem gdzie byłem i co robiłem.Możesz oczywiście być w internecie wielkim doświadczonym człowiekiem i tworzyć nawet alternatywne postacie.Masz takie prawo,ale nikt nie będzie brał twoich wpisów za poważne.
Więc daruj sobie te wycieczki do moich danych.
Musisz zrozumieć(chyba,że chcesz),że Polsce (ludność ) potrzeba świeżej krwi w polityce.
Trzeba być niezwykle głupim aby głosować na te same twarze,a obietnice z każdymi wyborami coraz to atrakcyjniejsze...Dajmy szansę młodym politykom,młodym działaczom.
Może oni faktycznie są odpowiednimi ludźmi,ale też miejmy na uwadze to,że mogą być ignorantami i obłudnikami aby tylko budować swoją pozycję czy też karierę.
I co źle było w Polsce w tamtych czasach ? Owszem była bieda i analfabetyzm,ale przynajmniej wielka grupa ludzi miała swoje zachcianki. Dzisiaj ta skala już jest znacznie mniejsza,ponieważ świat poszedł do przodu. Więc teraz potrzeba tylko podnosić standardy życia obywateli.
"Czy dobrem ma być Polska narodowo-solidarna? Przecież, to prawie jak narodowo-socjalistyczna!" Podchodzę do tego z dystansem,ale znów wyczuwam ironię.
W Polsce ma się żyć dobrze jak największej grupie ludzi (procentowo). Nie karzę ci się wynosić (to twoje słowo) a wyjechać,skoro nie odpowiada ci ten "system"
Ja nie mówię,że nie chce płacić podatków a czuję obrzydzenia płacąc je aktualnie.
Co z tego,że idą na dobra obywateli skoro tam u góry siedzi 460 obłudników (są wyjątki)
i tylko żerują na mnie,na tobie i na reszcie podatników. Reszta twojej wypowiedzi to powtarzające się nadinterpretacje moich słów.
Tak ustawę o Wołyniu,dyskusję o Pokłosie... tak spuść zasłonę miłosierdzia:) Eh żałosne,aby nie odnieść się do argumentów,ale za to powtarzać praktycznie jedno i to samo w kilku różnych wersjach o polityce...
"Frustraci...bo działają w ruchach narodowych,uczestniczą w spotkaniach z historykami,przedstawicielami RN lub przedstawicielami innych partii,klubów sympatyzujących z Ruchem Narodowym."
Tylko gdzie ja to napisałem? Napisałem: "Tak, frustraci. Bo ludzie, którzy narzekają i nic nie robią aby zmienić coś w życiu swoim i innych, są frustratami.".
Jest takie powiedzenie: chcesz zmienić ten świat, to zacznij od siebie. Ale Ty i inni, Tobie podobni chcą zmieniać rzeczywistość marszami i spotkaniami. Frustracja to zespół przykrych emocji związanych z niemożliwością realizacji potrzeby lub osiągnięcia określonego celu. Jak ulał pasuje do ludzi z RN. Łażą w marszach, skandują hasła, ale jak przychodzi, co do czego, to umieją tylko klaskać na wiecach...
"To już żal czytać takie brednie.Prawdopodobnie nie znasz żadnego członka RN,a swoje pseudo opinie czerpiesz jedynie z internetu lub TV jak to pisałem wyżej."
Aha.
"Zawsze przybierasz taki ironiczny ton wypowiedzi ?"
Tylko wtedy gdy jestem porażony indolencją intelektualną...
"Gdybyś nie kierował się egoizmem,wiedziałbyś że Narodowy Solidaryzm to praca i nauka dla Narodu(społeczeństwa)."
A czy niepłacenie podatków jest domeną narodowego socjalizmu? Przepraszam, narodowego solidaryzmu..
"Ty nic nie wiesz ile ja mam lat,ani co przeżyłem gdzie byłem i co robiłem.Możesz oczywiście być w internecie wielkim doświadczonym człowiekiem i tworzyć nawet alternatywne postacie.Masz takie prawo,ale nikt nie będzie brał twoich wpisów za poważne."
Aha.
"Musisz zrozumieć(chyba,że chcesz),że Polsce (ludność ) potrzeba świeżej krwi w polityce."
Ale nie krwi "zarażonej" syfilisem lub inną chorobą!
"Trzeba być niezwykle głupim aby głosować na te same twarze,a obietnice z każdymi wyborami coraz to atrakcyjniejsze..."
Plus dla Ciebie, za pierwszą trafną ocenę rzeczywistości!
"Dajmy szansę młodym politykom,młodym działaczom."
Niech najpierw pokażą, że coś potrafią zrobić! Coś więcej niż gadanie i skandowanie zaklęć na wiecach!
"Może oni faktycznie są odpowiednimi ludźmi,ale też miejmy na uwadze to,że mogą być ignorantami i obłudnikami aby tylko budować swoją pozycję czy też karierę."
Dlatego postuluję, aby wszystkich, którzy pchają się do władzy "a priori" traktować, jak: oszustów, k*rwy i złodziei! Przynajmniej się nie zawiedziesz!
"I co źle było w Polsce w tamtych czasach ? Owszem była bieda i analfabetyzm,ale przynajmniej wielka grupa ludzi miała swoje zachcianki. Dzisiaj ta skala już jest znacznie mniejsza,ponieważ świat poszedł do przodu. Więc teraz potrzeba tylko podnosić standardy życia obywateli."
Eeeee, coś nie tak...
"W Polsce ma się żyć dobrze jak największej grupie ludzi (procentowo). Nie karzę ci się wynosić (to twoje słowo) a wyjechać,skoro nie odpowiada ci ten "system""
A dlaczego Ty nie wyjedziesz, skoro Ci nie odpowiada ten system? Skąd wiesz, że nie jest teraz dobrze największej grupie ludzi? Jakieś dane? Statystyki? Skąd pewność, że będzie lepiej? Komu będzie lepiej? Na pewno wszystkim? Większości? Większości czego? Tylko tym pracującym, czy tylko nierobom? No?
"Nie mam zamiaru płacić na kogoś to nazywa mnie faszystą czy jakimś innym synonimem"
Płacenie podatków...to dobre,Mają płacić tym komuchom,którzy od prawie pół wieku siedzą na stołkach i udają wielkich demokratów...proszę cię."
"Ja nie mówię,że nie chce płacić podatków a czuję obrzydzenia płacąc je aktualnie."
A ja mam wrażenie, że wcale nie płacisz podatków, ale Twoi rodzice, którzy Cię utrzymują. Wrażenie graniczy z pewnością.
"Tak ustawę o Wołyniu,dyskusję o Pokłosie... tak spuść zasłonę miłosierdzia:) Eh żałosne,aby nie odnieść się do argumentów,ale za to powtarzać praktycznie jedno i to samo w kilku różnych wersjach o polityce..."
Spuścić zasłonę miłosierdzia, to taka figura retoryczna. Chciałem abyś z godnością mógł zaprzestać kompromitowania się, wypowiadając na tematy, o których nie masz pojęcia...
*
Taka mała uwaga, natury ogólnej. Jeżeli uważasz się za patriotę, to szanuj język polski! Jeżeli coś się podkreśla na czerwono, to znaczy, ze gdzieś jest błąd... Staraj się też pisać jaśniej, nie zawsze wiadomo, co autor miał na myśli...
Jak zwykle wszystko ci się pomyliło :( Niestety, to domena ludzi, którzy posługują się schematami i wyjście poza jej granicę to coś nie możliwego.Jesteś naprawdę tak zaprogramowany czy po prostu nie radzisz sobie z tym co do ciebie pisze ?
"ale jak przychodzi, co do czego, to umieją tylko klaskać na wiecach"
A co mają robić ? Mają wpaść do sejmu i powybijać posłów i senatorów ?
Robią to co potrafią-jedni organizują spotkania,rozmowy inni, natomiast uczą się dla siebie,a przede wszystkim dla Narodu. Tylko ty raczej tego nie pojmiesz, bo jesteś schematycznym człowiekiem i masz swoje granice.
"Tylko wtedy gdy jestem porażony indolencją intelektualną..."
Argumentum ad personam można było się tego po tobie spodziewać :)
A czy niepłacenie podatków jest domeną narodowego socjalizmu? Przepraszam, narodowego solidaryzmu..
Trzeci raz nie mam zamiaru ci tłumaczyć.Widocznie masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem.Zresztą zauważyłem już to dwa posty wyżej.
Niech najpierw pokażą, że coś potrafią zrobić! Coś więcej niż gadanie i skandowanie zaklęć na wiecach!
Zaproponuj coś "mistrzu"Jak dotychczas rzucasz ogólnikami, bo to najwygodniejsze dla takich osób jak ty.
Spuścić zasłonę miłosierdzia, to taka figura retoryczna. Chciałem abyś z godnością mógł zaprzestać kompromitowania się, wypowiadając na tematy, o których nie masz pojęcia..
No popatrz ty robisz to cały czas,a ja wykazuję się ogromną tolerancją do twoich wpisów :)
Każde moje słowo było napisane poprawnie.Jedynie nie stawiałem przecinków, ponieważ szkoda się trudzić dla takich ludzi jak ty, który jak pisałem wyżej kierują się schematami i mają problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego.
P.S Zresztą nie wytykaj komuś błędu, jeżeli sam je popełniasz. Prawdopodobnie nawet o tym nie wiesz,ale tak zwracaj uwagę komuś hipokryto.
Aha, aha, aha...
Na wszystkie twoje wypowiedzi odpowiadam twierdząco, Panie prawo-lewo! Bo mi się już zwyczajnie odechciało...
Jestem schematyczny, we wszystkim się mylę, na niczym nie znam, nie wiem kiedy stawiać przecinki, a kiedy spacje... Wszystko prawda! Tylko skoro jestem takim nieudacznikiem, to dlaczego nie chodzę w marszach i na spotkania, tak jak inni nieudacznicy? Dlaczego zamiast krzyczeć "raz sierpem, raz młotem" ciężko pracuję, abyście wy, prawdziwi Polacy, mogli dostać swoje zasiłki?
Żegnam jednostronnie,
bez odbioru!
Termin "Prawdziwy Polak" nie jest wymysłem mediów. Wytęż umysł i przypomnij sobie, co mówili ludzie biorący udział w marszach dla telewizji Trvam, wiecach w obronie krzyża, czy pochodach smoleńskich. Oni jasno się deklarują, jako Prawdziwi Polacy i takie mają hasła na sztandarach. Mało tego, oni uważają, że jeśli ktoś nie jest z nimi, nie jest Prawdziwym Polakiem. Oczywiście nie muszę dodawać, że Prawdziwy Polak musi być katolikiem...
Każdy Polak ma swoja własną definicję prawdziwej polskości, religia nie ma tu nic do rzeczy, ja np. jestem ateistą i antyklerykałem i czuję się bardzo dobrze jako Polak.
Mianownik jest tylko jeden: nie sra się do swojego gniazda i nie go okrada, jeśli tak postępujesz to won!
Wstyd, taką postawą jaką prezentujesz to dekomunizacji raczej się nie doczekamy, a przesadzać to sobie możesz warzywa w ogródku, mam gdzieś twoją poprawność, określasz się jasno za jakimi wartościami obstajesz i tego bronisz, jeśli tego nie robisz to udajesz. Nie udawaj, tylko dbaj o dobre imię ludzi z którymi przystajesz.
Jeżeli kogoś za pozytywne słowa o Polsce się wyśmiewa i szakluje to o czym to świadczy?
Ja bronię tych ludzi, ty "zwolennik" dekomuny co robisz?
To jest celowe działanie żydo-komuny, dość przyzwolenia, ludzie się budzą i a ich frekwencja na 11.11 wielu czerwonych zaskoczy. Policzymy się z lewusami w zależności od zasług.
Wstyd to jest mi za Ciebie ponieważ prezentujesz postawe agresywną al'a bolszewicy i ich "czystki".
Po pierwsze nie jestem poprawny politycznie i potrafię oddzielić co jest dobre a co złe,a swoje pochopne wnioski schowaj do kieszeni z powodu że jestem obcą ci osobą.
Jestem za dekomunizacją ale nie w takim oszołomskim stylu jakim ty prezentujesz tutaj na forum. Podsumowując jestem antykomunistą i szanującą się osobą i cały ten proces ma przebiegać w sposób ogarnięty.
Dlaczego piszesz o mnie jakbyś mnie znał :)
Po drugie, wstydź się za siebie poprawny inaczej, mi zwisa co ty sobie myślisz na mój temat, więc się tak nie produkuj, ok?
Do pisu, onr, rydzyka i itp. chorych tworów mam w cholerę daleko, wiec też nie szufladkujcie pochopnie.
"cały ten proces ma przebiegać w sposób ogarnięty."
Noblista :Bolek" Macierewiczowi w '92 też podobnie się tłumaczył :)
Nie mam pytań ogarnięty :/
Nie pisze jakbym cię znał,a jedynie oceniam to jak tutaj się wypowiadasz.
Będę się produkował ponieważ,mam nadzieje że chociaż małą część dojdzie do ciebie i coś zrozumiesz.
ONR mimo,że mają złą opinię to jednak są ciekawi ludzie.To bzdura,że są tam same karki i łysole.Znajdziemy tam wielu ludzi o rożnych poglądach ale tym jednym wspólnym za który stawia sobie Polskę za najważniejsze dobro.
Możesz nie mieć pytań,bo mimo że gardzę komuchami potrafię oddzielić nienawiść a prawdziwe rozliczenie.Więc nie kwestionuj moich intencji,a sam przestań ziać nienawiścią jak niektóre środowiska lewicowe.
1. Nie mierz i nie oceniaj ludzi swoja krótką miarką. :) Oceniam? Kim ty w ogóle jesteś żeby to robić?
2. Wiem, że opisujesz i komentujesz wszystko i wszystkich, ale oprócz ciebie, raczej nikt tego bełkotu nie czyta, produkcja naprawdę daremna . :)
3. Ten temat nie jest o mnie ani tym bardziej o tobie, więc jeśli już koniecznie musisz coś napisać, rób to właściwie.
Po raz kolejny nie mam pytań ogarnięty.
Naszła mnie taka mała refleksja :)
Cieszy mnie twoja postaw wobec dekomunizacji, mam nadzieję, że gdy nadejdzie ten czas obaj damy odpowiednie wsparcie ludziom i działaniom, aby ten problem rozwiązać raz na zawsze.
Różni nas charakter załatwiania tych spraw, moim zdaniem 24 lata to bardzo długi i zmarnowany okres, czas rozmów się skończył, pozostają już tylko działania.
Polska jest na smyczy żydobolszewi od '45 roku, będzie dekomunizacja będzie Polska władza.
Może wtedy skończy się czas ośmieszania, brania na siebie cudzych win, przecież to jest paranoja, z czego my się tłumaczymy i przed kim? jakie Jedwabne? niedługo z Katynia będziemy się tłumaczyć, bo z obozów koncentracyjnych już musimy.
Tak na koniec, kwestia retoryki, ja mam w zwyczaju wyrażać się krótko i zwięźle, nie lubię koloru szarego, więc też bardzo konkretnie się określam razem ze swoimi poglądami. Nie przysparza mi to sympatyków, ale taki mam charakter, z resztą nie dbam o to. Społeczności wirtualnej nie biorę na poważnie.
Ty z kolei uprawiasz wodolejstwo, którego nie znoszę i głównie tu mnie drażnisz, po za tym ok :)
Różni nas charakter,ale nie czyni to nas wrogów,wiec nie rozumiem tej twojej nagonki na mnie.
24 to i tak za długo,szkoda że w latach 90 nie było takich przedstawicieli jak dziś w RN,ale nie ma co się dziwić komuniści wytłukli spore grupy Narodowców.
Czas ośmieszania skończy się zapewne bo będą w rządzie ludzie którym zależy na Polsce i społeczeństwu a nie pod maską obłudy będą udawać wielkich demokratów.
Dlatego właśnie użytkownikami wkleiłem pewną wypowiedź którą znajdziesz wyżej ( o ile już tego nie przeczytałeś) To jest paranoja,zero charyzmy u polityków.
Określasz się konkretnie,ale nie tak agresywnie.Nie agresywnie ponieważ czytają to różni ludzie i mogą być niezbyt chętni do RN czy środowisk prawicowych. Społeczność wirtualna odgrywa w dzisiejszym świecie bardzo ważną rolę obserwatorów i "krytyków" To także sporo opinii przechodzi na rzeczywistość i później klarują się poglądy.
Może czasami zbyt dużo napiszę,ale to tylko dlatego,że lubię prowadzić rozmowy na forum.
Także mam nadzieje że się rozumiemy.
Och jakie to piękne! Zalążek prawdziwej przyjaźni! Razem będziecie obalać komunistów (sic!) i tworzyć nowy ustrój! Dacie wsparcie ludziom do działania! Jakie to wzniosłe!
Tylko pamiętajcie, dzieci, żebyście po skończonej zabawie zabrały zabawki z piaskownicy!
A przed zabawą zapytajcie mamy o pozwolenie, czy możecie iść obalać komunistów...
:) co za dzieci
Swoje prowokacje schowaj do śmietnika. Zresztą już odpisałem na twoją Wiadomość.