PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156958
6,9 67 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Leszek Żebrowski o Pokłosiu, polecam:

http://www.youtube.com/watch?v=k6w7mqbT5R0

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
mario977

Nie życz co tobie nie miłe, bo możesz być pierwszy.
I nie musisz się podpisywać swoja ksywą.

ocenił(a) film na 7
mario977

I właśnie przez takich ludzi jak Ty, takie podejście i taki poziom wypowiedzi, ludzie postrzegają patriotów czy nawet narodowców jako coś co nie powinno istnieć, coś co jest głupie i ograniczone...

ocenił(a) film na 1
Cholerka

Szalom!

Prowokacja słabiutka, oczywiście nie na temat, bo tego po tobie bym się absolutnie nie spodziewał, ale co tam, odpiszę. :)

Zamiast poziomy ludziom mierzyć i cokolwiek komuś wypominać, poszukaj najpierw swojego, bo widocznie masz za niski skoro nawet go nie dostrzegam, literek się czepiajcie, jakby wokół tego istniał problem, wszystko czego nie jesteście w stanie pojąć, dostrzec wydaje się wam głupie i ograniczone. Kultura, tolerancja i poprawność najważniejsza, chu.. z całą resztą. :)
Opakowanie jest dzisiaj ważne. Można już przywyknąć jak się was obserwuje.

Przecież to nie wina podejścia czy poziomu wypowiedzi tylko waszego pustego łba, tylko i wyłącznie, więc zamiast kierować do mnie gorzkie żale, spróbuj go wypełnić czymś treściwym i wartościowym i może w końcu zaczniesz samodzielnie myśleć nie oglądając się na innych.
Odklej się na chwilę od mainstreamowej tuby propagandowej to może takie treści przestaną cię szokować.

Na koniec mała dygresja, co wam po kwiecistym języku jak rozumki macie wyprane głupotami, zgrywacie się na inteligencję, a prostych faktów politycznych i historycznych nie potraficie przetrawić. Kto przy zdrowych zmysłach umysłowych daje pokłosiu ocenę od 3 wzwyż?
Jeśli ktoś tak robi to są 3 wyjścia:
1. Jest idiotą
2. Celowo działa na szkodę wizerunkową naszego narodu
3. Jest pozbawiony wiedzy historycznej z tego okresu i powinien się wyedukować

A tłumaczenie, że to tylko fikcja natychmiast podpada pod pkt. 1,3, tobie też 3 proponuję i może na sam początek zacznij od książek Tadeusza M. Płużańskiego i Leszka Żebrowskiego.

Z rozumem.

ocenił(a) film na 7
mario977

Ocena jest za film, a nie za historię, bo ten film nie jest dokumentem, więc nie musi pokazywać FAKTÓW co do słowa - zrozum to w końcu. Po drugie piszesz o moich poglądach, pustce w głowie itd. a w cale mnie nie znasz, pokazujesz po raz kolejny Twój niski poziom, nic o mojej wiedzy i o moich poglądach nie wiesz więc zamilcz na ten temat. Zresztą sam sobie wystawiasz wizytówkę, niestety cierpią też przez to inni posiadający podobne poglądy do Ciebie, bo przez takich jak Ty ludzie zamiast ich słuchać i zacząć co nieco rozumieć i widzieć poza PO i PiS'em mają patriotów i narodowców gdzieś... Niestety... Znam ludzi o takowych poglądach jak Twoje, ale reprezentują oni sobą i swoimi wypowiedziami wysoki poziom, niestety Ty do takiej grupy się nie zaliczasz... Produkuj się dalej, Twoje wypowiedzi mnie śmieszą no i trochę przez nie mi żal Twojej osoby. Co do Twego drugiego komentarza, to akurat pasuje do Ciebie, bo moje wypowiedzi są krótkie :) Odnoś się dalej do moich wyimaginowanych wypowiedzi, że to jakie ja mam niby poglądy, choć nigdy się na ich temat nie wypowiedziałam :D

ocenił(a) film na 1
Cholerka

Dlaczego ty nie piszesz na temat, tylko bełkoczesz i powtarzasz się, poziomy, wizytówki...
Za duże zasługi mi przypisujesz, ja w żaden sposób nie oddziałuję na tych ludzi, zresztą linkuję i polecam osoby których warto posłuchać.

"bo moje wypowiedzi są krótkie :)"
Jak ta powyżej?
Skoro chcesz ujmę to inaczej: Złotousta, a mentalnie pustak.
Myślę że ta forma cie zupełnie zadowoli. :)

I pytania najważniejsze:
Zapoznałeś się chociaż z tematem tu założonym?
Po cholerę tu piszesz nie mając nic merytorycznego do dodania?

Mój język cie śmieszy? jesteś rozczarowana? to nie czytaj, kto normalny podłącza się do czyjejś rozmowy i płacze, że mu poziom dyskusji nie pasuje?
Ktoś cię tu zapraszał? wypier. na humanistyczne forum i sobie rozmawiaj do woli, i nie zawracaj mi d.py swoim płaczem, bo mnie to nie rusza!

ocenił(a) film na 7
mario977

Hehehe :D
Jakiś niezdecydowany jesteś :)

mario977

ty! rozumny! rozwaliłes mnie swoimi 'zdrowymi zmysłami umysłowymi'. Zmysły umysłowe są w sam raz do humoru zeszytów i świadczą o twoim poziomie 'wyedukowania"

ocenił(a) film na 1
Cholerka

Słowotok na ustach a mentalnie pustak :)

ocenił(a) film na 1
rafib1975

Koleś? kolesiem to ty jesteś gówniarzu.

Dowiedz się najpierw kim jest Leszek Żebrowski, jaką książkę napisał i o czym, co mówi na swoich spotkaniach, a dopiero później rzucaj mu rękawicę śmieszny kmiocie.

mario977

Leszek Żebrowski to medialny pajac rządny sławy z wszelka cenę. Ponieważ nie odniósł znaczących sukcesów,nie publikuje niczego nowatorskiego (jest to rodzaj papugi skrzeczącej znane już wszystkim tematy swoim piskliwym głosem) próbuje zabłysnąc na innym polu-jako pseudo krytyk zawartych w filmie ,być moze fikcyjnych treści. Ani to krytyka filmowa,ani historyczne rewelacje,zważywszy, że tresci zawarte w filmie to luźna interpretacja wydarzeń mających faktycznie miejsce (niekoniecznie w Jedwabnem).

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
AlbertaTM

Tak sobie tłumacz ubecka łajzo :)

ocenił(a) film na 1
mario977

Przynajmniej jasno się określasz bolszewiku.
Kilka uwag do tych bredni:
1. Nawet do do pięt mu nie dosięgasz. Pan Żebrowski w wykładach i książce zawsze broni dobrego imienia Polski i polaków, jeśli tobie to przeszkadza to kim ty jesteś? No kim?
2. W jakich mediach on bryluje? i za jaką cenę?
3. Nowatorskiego? wtf?

Zamiast wierzyć w te wymyślone bzdury i pustosłowie towarzysza @AlbertaTM radzę wszystkim zapoznać się osobiście z materiałami L. Żebrowskiego i samemu wyciągnąć wnioski z tego co mówi i pisze i o kim, słowo o kim jest tu kluczowe.

Ochrona dobrego imienia Polski i polaków powinna być bezdyskusyjna i nagradzana, a jej krytyka potępiona i wyśmiana, dlaczego jest odwrotnie?

Szalom towarzyszu!

mario977

Ot otworzył usta polak pisany przez małe "p".

Nawet zasad gramatycznych i ortograficznych ojczystego jezyka nie znasz , a chcesz oceniać poziom publicysty???

Podtrzymuje-medialny pajac z TV TRWAM i Radia Maryja.

ocenił(a) film na 7
mario977

Gówniarz to możesz powiedzieć swojemu staremu jak ci pozwoli.

ocenił(a) film na 1
rafib1975

Nie troluj tylko odpowiadaj grzecznie jak pytają.

Zarzucasz błędy, więc je wykaż!

ocenił(a) film na 7
mario977

Napisałem ale taki osioł nie potrafi tego zobaczyć, i to ty zacząłeś od próby obrażania mnie.

ocenił(a) film na 1
rafib1975

I znowu trolujesz, zluzuj gatki.

ocenił(a) film na 2
mario977

Jest tych wypowiedzi dużo więcej na YT, ta bardzo ciekawa

ocenił(a) film na 1
mario977

Zapodam kolejną odtrutkę przeciwko ekspansji ciemnoty:

Jedwabne - ostatni świadek, niezwykle wartościowa garść informacji z tamtego okresu, a co bardzo istotne, z tamtej miejscowości.

http://www.youtube.com/watch?v=uUnT29NDDsQ

ocenił(a) film na 1
mario977

Historia Kowalskich

http://www.youtube.com/watch?v=hSf41uMtNFI

ocenił(a) film na 3