PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624892}
7,4 157 tys. ocen
7,4 10 1 156695
6,9 66 krytyków
Pokłosie
powrót do forum filmu Pokłosie

Wszystkim tym, którzy twierdzą, że nie było pogromów na Żydach, a film "Pokłosie" szkaluje
niewinnych Polaków proponuje przeczytać poniższe artykuły. Są to przedruki z 3 różnych gazet:
Rzeczpospolita, Tygodnik Powszechny oraz Gazeta Wyborcza.

http://niniwa2.cba.pl/lato_sasiedzkich_pogromow.htm
http://niniwa2.cba.pl/nie_tylko_jedwabne.htm
http://niniwa2.cba.pl/radzilow.htm

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 1
trolbet

Myślę, że to już niedługo. Henry Kissinger powiedział niedawno, że Izrael nie przetrwa nawet 10 lat. Nagle pojawią się miliony Żydów szukających nowego domu i mam dziwną pewność, że zechcą zainstalować się właśnie w Polsce.
A KTO IM ZABRONI? Są przecież obywatelami RP! TAK! W Izraelu wydawanie polskich paszportów każdemu chętnemu idzie pełną parą!
Więc gdy nadejdzie czas osiedlą się u nas nie pytając nikogo o pozwolenie.
A kto im da kasę na początek? My!!! Przecież "należą im się" odszkodowania - ponad 65 milisrdów baksów za mienie pożydowskie.
Grupa dysponująca na terenie Polsk takim majątkiem będzie wiodącą siłą polityczną i ekonomiczną.
Nikt im nie podskoczy!
To będzie nowa szlachta.
Po to wymordowano starą...

ocenił(a) film na 1
ElRio

I to jest święta prawda. Tylko jest jeszcze jeden fakt społeczny: POLACY SIĘ NA TO NIGDY NIE ZGODZĄ.

ocenił(a) film na 1
robokopo

No tak, tylko, że akurat Polaków nikt nie zamierza pytać... :)

ocenił(a) film na 1
ElRio

To jest raczej nieprawda. Wiedzą, że panuje powszechna niezgoda na ich exodus do Polski, dlatego próbują ryć, badać teren, rozmiękczać nas, szantażować. Gdyby byli pewni swojego, to by tego nie robili. Wiedzą, że przy powszechniej niezgodzie na ich przyjazd, przy niechęci gros Polaków (dotyczy to wszystkich nacji, które się z nimi zetknęły) nie uda im się ot tak przyjechać, bo będą problemy.

ocenił(a) film na 1
robokopo

Nie po to Komoruski podpisywał ustawę o bratniej pomocy żeby były jakiekolwiek problemy.
W razie draki wybuch dzikiego wrodzonego antysemityzmu Polaków opanuje Bundespolizei.

ocenił(a) film na 1
ElRio

No pewnie, że kombinują, jak nas spacyfikować. Ale z drugiej strony jednocześnie obawiają się, bo wiedzą, że z masami ludzkimi to nie przelewki. Nawet w krajach całkowicie sterroryzowanych (np. Korea Północna) też władza dba, by ludzie sami uwierzyli w ich propagandę (niesiłowo). Ergo, odczucia mas ludzkich są dla nich ważne.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
buttle

buttle
Dlaczego odniosłeś się tylko do Gazety Wyborczej? Przecież artykuły na temat pogromów Żydów z czynnym udziałem Polaków zamieściły też katolicki Tygodnik Powszechny oraz prawicowa Rzeczpospolita.
Czyżby te gazety również były sponsorowane przez Żydów? ;) Człowieku zachowujesz się jakbyś miał jakąś manię prześladowczą...
Ps. twoje ciągłe obrażanie współrozmówców niebawem się skończy zablokowaniem Twojego konta (mam nadzieje, że również IP).

ocenił(a) film na 9
buttle

Przedstaw mi co wynika z twojego porównania tych 3 tekstów, bo niestety nie nadążam za twoim krętym tokiem rozumowania.

Dla mnie ważne jest jedno: wszystkie 3 gazety (tak odrębne ideowo i światopoglądowo) przyznały i opisały, że w mordowaniu ludności żydowskiej brała udział część polskich mieszkańców Jedwabnego, Radziłowa, Wąsosza, Goniądza, itd.

ocenił(a) film na 9
buttle

Wytłumacz mi o najinteligentniejszy, która z moich wypowiedzi pchnęła Cię do przekonania, że "przedstawiłem 3 teksty, o których nic nie wiem"? (może być ciekawie:D)

...Tak naprawdę nie interesuje mnie to co napiszesz. Na powyższe pytanie nie będziesz miał dobrej i sensownej odpowiedzi, bo twoje zarzuty w zatrważającej większości nie mają sensu. Ponadto nie ma żadnego usprawiedliwienia dla twoich prostackich ataków na innych użytkowników forum. Ja nie mam na to więcej ochoty i już z tobą słowa nie zamienię. Roger. (gdybyś nie zrozumiał: bez odbioru)

Ps. Z jednym tylko trafiłeś: Fantastykę uwielbiam. Zarówno czytać jak i oglądać...

ocenił(a) film na 1
breslove

To po co się odzywasz? Bez sensu. Jak nie umiesz analizować tekstów to japa, pozostanę przy swoim zdaniu że nie masz pojęcia co to za teksty.

ocenił(a) film na 1
breslove

I wierzysz że Polacy mordowali żydów bo tak napisano w jakimś szmatławcu? Gratuluję! :)
Jednak to prawda, że głupich nie sieją - sami się rodzą. :)

ocenił(a) film na 1
breslove

Uuu... Tak, tak... Ciągle ta sama śpiewka, Żydów tutaj nie ma, żydowskich interesów nie ma, więc mamy nic nie podejrzewać. Mamy cicho siedzieć i Żydom bulić, bo pieniądze bardzo lubią ale pracować już jakby mniej, co jest więcej niż udowodnione, gdy się popatrzy na ich wielowiekowy modus vivendi w Europie (Żyd żyje z innych ludzi)...

ocenił(a) film na 8
buttle

nie odstawiaj leków proszę!

ocenił(a) film na 1
zweistein

Znów? ty czasem spisz żeby się tak nie dziwkować w każdym wątku?

buttle

Zobacz, ale ty też tu jesteś - w wielu innych miejscach też.. Czy to znaczy, że możesz sobie napisać równie ładnie się dziwując " czy ja czasem śpię żeby się tak sie dziwkować w każdym wątku"?

buttle

Taak... Ciekawe. Co mówią lekarze, jest jakaś nadzieja?

buttle

No to przykre. Poglądy masz do bani, ale człowiek to zawsze człowiek.

buttle

Też mam wrażenie, że demokracja jest do bani - jak czytam te wywody twoje i innych hobbystów-antysemitów.
Tak, zauważyłem również - co jak co, ale wyrażać się to ty umiesz, fakt.

ocenił(a) film na 2
zweistein

Jak żydzi odpuszczą to i Polacy odpuszczą,. Jak nie to Polacy mają straszną jedną zaletę co spowoduje że takich żydów jak ty zjedzą na śniadanie bo trudno nam zamknąć dziób. A tu masz wypowiedź jednego z najpopularniejszych publicystów na scenie polskiej http://www.youtube.com/watch?v=aGorZStEPpo

mlodszylele

O, jest postęp: już nie pytasz, czy jestem Żydem, wiesz. A mimo to rozmawiasz ze mną jakbym był takim człowiekiem jak ty sam. Godne pochwały.

ocenił(a) film na 2
zweistein

Bo umiem myśleć zadawałem Tobie to pytanie z 5 razy i nie dostałem odpowiedzi. Ty zapytałeś się mnie raz i dostałeś odpowiedź. Ja rozumiem że czujesz się bardziej żydem niż naszym rodakiem ale to nie znaczy że masz być nieobiektywny

mlodszylele

Nie, odpowiedź była. A że inna niż się spodziewałeś? Trudno. Aj, waj, jak ci Żydzi motają strasznie, prawda? ;)

Może umówmy się dżentelmeńsko: ty mi nie będziesz mówił kim się bardziej czuję, a ja w zamian nie będę ci wmawiał, że jesteś parchatym wielbłądem.

ocenił(a) film na 1
zweistein

kolejna żydowka z urojeniami wielkosciowymi, czy choroby psychiczne sa tak powszechne w clym narodzie żydowskim? co jest z toba nie tak ze siedzisz tu cala dobe i klepiesz antyposkie wymiociny? nie masz wlasnego zycia? a moze ktos ci za to zaplacil? jak ci sie nie podoba w Plsce to sie wyprowadz i żeruj na innym panstwie!

malami84_2

Wszystko jak na spowiedzi wyznam: tak, jestem chorą psychicznie podłą żydówką co bardzo powszechne w clym narodzie żydowskim, tak, płacą mi Judaszowymi srebrnikami wrogie siły, tak, nie mam własnego życia, tak, upiornie żeruję, że aż hej przez całą dobę. więc w Plsce musi mi się jednak podobać.

ocenił(a) film na 1
zweistein

i nie osmieszaj sie ze z wyrazeniem antysemita bo jak ktos slusznie zauwazyl to kolejna teoria spiskowa, nie ma zadnego antysemitymu, porazaja mnie twoje urojenia

malami84_2

To prawda, nie ma żadnych antysemitów, po prostu musimy się bronić bo nas zakryją czapkami korzystając, że jako Słowianie jesteśmy z natury dobrzy, mądrzy i czyści.

ocenił(a) film na 1
zweistein

mam kolezanke Żydowke ktora po wysikaniu sie nie myje rąk, jak wchodzi z dworu do mieszkania też nie myja rąk, wiec zastanow sie gdy piszesz o czystoci, bo gdy ona ode mnie wychodzi to musze dezinfekowac sprzety ktorych dotykala!

malami84_2

Ale masz świadomość, że pleciesz bez sensu?

ocenił(a) film na 1
buttle

A Polska powinna zażądać od morderców palestyńskich dzieci 160 mld dolarów za pomordowanych polskich patriotów w latach 50-tych przez żydów z UB.

ocenił(a) film na 1
breslove

Aleś sobie gazety znalazł! ŻADNA nie reprezentuje racji polskiej! KAŻDA Z NICH KŁAMIE JAK PIES!
Może jakiś artykuł o rzekomych "pogromach" z jakiejś polskiej gazety masz?
Nie masz?
To o czym my tu rozmawiamy?
Przestań szerzyć antypolskie kłamstwa Gazety Koszernej i jej klonów.

ocenił(a) film na 8
ElRio

uwaga na gościa powyżej EIRio czy Sreiro, koleś jest chory, wstaje przed 6-tą do pracy ale zanim tam dotrze aby podbić kartę na pierwszej zmianie wrzuca obelżywe uwagi tutaj na forum, istotnie to psychopatyczna kanalia, gdzie rodzą się tacy "ludzie"?

ocenił(a) film na 1
literkaABC

Uwaga na literkaABC. Najwyraźniej my płacą od posta, bo próbuje wszystkim na wszystkich nieprawomyślnych tematach swoją opinię narzucać jako jedyną sprawiedliwą. A jak brak argumentów to zaczyna wyzywanie. Przykład powyżej.

ocenił(a) film na 8
borubar111

masz rację, od każdego posta płacą mi w szeklach :D

ocenił(a) film na 2
literkaABC

Judasz

ocenił(a) film na 8
mlodszylele

nie Barnaba :)

ocenił(a) film na 2
literkaABC

Święty za życia??

ocenił(a) film na 8
mlodszylele

z pewnością nie :)

ocenił(a) film na 1
literkaABC

Możesz mi co najwyżej wylaszczyć pytonga, śmieciu, :)

ocenił(a) film na 1
literkaABC

Zlikwidować to możesz parchy na ryju swojej starej. :) Bo wygląda obleśnie i ludzi straszy... :P

ocenił(a) film na 8
ElRio

nie bądź zaskoczony brakiem konta ;)

ocenił(a) film na 1
literkaABC

Wiesz co ty mi możesz, cienki bolku? :)