Pole marzeń

Field of Dreams
1989
6,5 4,8 tys. ocen
6,5 10 1 4843
6,5 6 krytyków
Pole marzeń
powrót do forum filmu Pole marzeń

hmm...?

ocenił(a) film na 10

Oglądałam uważnie i film moim zdaniem świetny sam w sobie...Kevin jako mój ulubiony aktor wypadł pieknie w swojej roli...ale mam wrażenie że nie zrozumiałam końcówki...Czy on był już tam gdzie jego ojciec [żeby nie zdradzać tym którzy nie widzieli]...przecież ciągle żył??
odpiszcie bo bede się głowić dniami...proszę

ocenił(a) film na 10
Evela

Eee... Sorry, ale strasznie niejasno to napisałaś. Możesz jaśniej?

ocenił(a) film na 10
Sqrchybyk

Moge, moge...Ray na końcu spotkał się ze swoim ojcem...po czym film się skończył...fakt, że wytłumaczyli sobie kilka spraw i Ray mógł wtedy cofnąć te słowa...Ale zastanawia mnie to, dlaczego film skończył się w takim momencie...CZy chodziło włąśnie o spotkanie z ojcem czy on w końcu umarł..Nie nie umarł przecież...to jak to było...

ocenił(a) film na 9
Evela

Słowa "he will come" odnosiły się do ojca. Wszystko, co robił Ray było po to by mógł pojednać się z ojcem... Ojciec odszedł spokojny, a Ray został za swoje trudy i odwagę tym, że przyjechali owi "ludzie" dzieki którym Ray miał mieć pieniądze (samochody w ostatnim ujęciu). Gdyby film trwał dalej, najprawdopodobniej ojciec by odszedł i już nie wrócił, a Raya oglądalibyśmy jako bogacza, któremu ludzie płacą za to, że mogą tam być... Rzecz jasna, nie o to chodzi w filmie, wiec mógł sie spokojnie skończyć :)