PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8774}

Polowanie na Czerwony Październik

The Hunt for Red October
1990
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 123495
7,2 27 krytyków
Polowanie na Czerwony Październik
powrót do forum filmu Polowanie na Czerwony Październik

Hymn

ocenił(a) film na 10

Dałbym 10/10 , ale gdy słyszę ten hymn ruski śpiewany przez amerykanów to padam na ziemię i tarzam się ze śmiechu! 9/10

ocenił(a) film na 8
H2SO4

Skoro już o muzyce mowa... "Pieśń" początkowa wywołuje u mnie gęsią skórkę...

ocenił(a) film na 10
mieszkanka

Nom... Mocna jest. ;)
[za krótki]
[za krótki]

ocenił(a) film na 8
mieszkanka

W ogóle Chór Armii Czerwonej wymiata :)

ocenił(a) film na 10
H2SO4

Dobra, doszedłem do wniosku, że to odśpiewanie jest tak śmieszne, że zmieniam notę z 9 na 10. xD (Poprawia mi humor) :D

ocenił(a) film na 10
H2SO4

I znów ten hymn słyszałem... Ach... Kupa śmiechu. :D

ocenił(a) film na 9
H2SO4

Hymn był śpiewany przez Rosjan ;]
Rosjanie byli statystami na okręcie

fifa114

Masz całkowitą rację. Nie wiem w którym miejscu założyciel tematu usłyszał amerykański akcent w Naval Hymn:). Widać jakaś autosugestia.

ocenił(a) film na 9
Maszin84

Oni śpiewali nie ten twój "Naval Hymn" ale hymn ZSRR. Tak czy inaczej obydwie nuty są świetne :)

ocenił(a) film na 9
MPm

Jak sobie porównasz - http://www.youtube.com/watch?v=rPsL2WVhFCc - Naval Hymn i - http://www.youtube.com/watch?v=f2-zzmCmMVI&feature=related - hymn ZSRR, to wtedy porozmawiamy. A akcent śpiewających w "Czerwonym Październiku" każdego Rosjanina przyprawi o dreszcz zgrozy. Może i Rosjanie statystowali w tym filmie, ale na pewno w nim nie śpiewali.

geralt_z

Pewnie masz rację, ja nie potrafię odróżnić pseudoruskiego od rosyjskiego. W poszukiwaniach natknąłem się na rosyjską stronę, gdzie w utworze "Naval Hymn" wytykają amerykański akcent. Nie zmienia to faktu, że utwór bardzo mi się podoba:).

ocenił(a) film na 9
Maszin84

Fakt, muzyka jest świetna, Poledouris stworzył integralną część filmu, podobnie jak Zimmer w "Karmazynowym przypływie".