Polowanie na Czerwony Październik

The Hunt for Red October
1990
7,7 124 tys. ocen
7,7 10 1 123735
7,2 27 krytyków
Polowanie na Czerwony Październik
powrót do forum filmu Polowanie na Czerwony Październik

Przeciez to jest takie nudne ze szok.Daje temu 4/10 poniewaz zadna rewelacja.Tvn sie tak podniecal tym i tak sie jaral przez 2 tygodnie...Czekalem na to bo myslalem ze moze jakas bomba!Ale co tu widze totalne gowno gowno i gowno!!

ocenił(a) film na 10
Bobey

Akurat ten film został uznany przez większość oglądających za bardzo dobry i słusznie ! Przyjmuję do wiadomości, że może ci się on nie podobać i dlatego stawiasz 4/10, ale nie mów że to gówno, bo pokazujesz tylko że nie masz zielonego pojęcia o filmach !

ocenił(a) film na 10
Bobey

Z całym szacunkiem ale ty koleś chyba nie ten film oglądałeś!!! Ten film został powszechnie uznany za najlepszy obraz o łodziach podwodnych w historii kina! Ja wiem że o łodzi podwodnej nie da się zrobić takiego "Top Gun" żeby i laska jakaś była i walka efektowna i ogólnie bosko-kosmiczny Tom Cruise ale chłopie jeśli ty się na tym nudziłeś to albo byłeś zmęczony i nie wczułeś się albo nie rozumiesz że kino akcji nie musi koniecznie polegać na fajerwerkach co pięć minut w przerwach załatwiania hord przeciwników z półobrotu! Że TVN się tym podniecał to zrozumiałe bo wcześniej i Polsat się podniecał i TVP i założe się że każda telewizja na świecie się podniecała, podnieca i będzie podniecać jeszcze długo póki coś lepszego o tej tematyce nie powstanie. Film z zamkniętymi oczami co najmniej na 8/10 a dodając jeszcze aktorstwo Connery'ego, Baldwin'a i Neil'a to wiecej się należy!

ocenił(a) film na 7
Soja

lol........................... ..............moze i zostal uznany za najlepszy ale dla wg mnie to wcale nie jest najlepsze.....Moze i jest piekny film ale dla innych mi sie nudzil

Bobey

Uznany za najlepszy, ciekawe przez kogo. O łodiach podwodnych z pewnością rządzi Das Boot, reszta daleko w tyle.

ocenił(a) film na 8
Soja

Na pewno nie został powszechnie uznany za najlepszy film o łodziach podwodnych w historii kina, bo ta pozycja już od dawna zarezerwowana jest dla niedoścignionego pod tym względem filmu "Okręt" Wolfganga Petersena. Poza tym obok Października jest równie dobry (a być może nawet lepszy) "Karmazynowy przypływ".

Bobey

A ja mimo, że jestem dziewczyną (nie, żeby dziewczyny nie mogły oglądac takich filmów :P) nie moglam oderwac wzroku od TV, siedziałam wciśnięta w fotel przez caly czas. Miałam wielka nadzieję, że kapitanowi i oficerom z Czerwonego Października sie uda. I udało się...przynajmniej niektórym...;)

ocenił(a) film na 8
Mirabilisa

To nie jest film akcji, ani film sensacyjny, tylko thriller. Magia thrillerów polega na tym, że napięcie wywołują swoją akcją, fabułą rozwijającą się z każdą minutą i prowadzącą do sytuacji bez wyjścia. Jeżeli chciałeś zobaczyć zobaczyć efektowną bijatykę, to trzeba było sobie film z Chuckiem włączyć. Żeby ten film zrozumieć, trzeba odczuć powagę sytuacji, jaką on wytwarza.

Bobey

zajebisty film godny polecenia każdemu

jak chcesz jakiejś akcji z mordobiciem to jak przedmówca- chuck albo (jak sam sugeruję) jackie chan

mindhunter89

Agnitum... Mogłeś napisać, że film ci się nie podoba, dlaczego ewentualnie co ci się w nim nie podobało i dlatego stawiasz 4/10... A ty cóż, przykro mi to mówić jesteś dziecko neostrady, robiąc Topic tylko po to, żeby napisać, że Polowanie na Czerwony Październik to gówno... Świetny film, klasyk gatunku... Pozdrawiam wszystkich fanów ;)