6,5 12 tys. ocen
6,5 10 1 12181
7,0 35 krytyków
Possessor
powrót do forum filmu Possessor

Nowy repertuar więc zaryzykowalem seans, przy braku lepszych, nowo zaproponowanych horrorów. Jedyne plusy tego idiotyczne filmu to sprawna realizacja i aż do przesady realizm krwawych scen. Zapowiadał się nieźle, ale scenarzysts i reżyser uznali, że warto skupić się na jatkach. Logika? Gdzież tam...Co tam robi Sean Bean? Z seansu wychodzili ludzie, zostałem z ciekawości jaki będzie finał. Nie było. Nie chce zaprojektować więc zakończę recenzję hasłem: unikać. 2 lub 3 maksymalnie.

ryssiook

Ja liczę na to, że moja opinia będzie bliższa recenzjom i opiniom, które zachwalają drugi film syna Cronenberga. Zresztą sporo opinii na plus jest, a na pewno takich, że jest o wiele lepszy od debiutu, który był przyzwoity. No i zwiastuny zapowiadają bardzo ciekawe doświadczenie. No i podobno Riseborough zagrała jedną z najlepszych ról w karierze, choć bardzo trudną rolę miała z tego co czytałem. Ale też nie dziwią mnie opinie skrajne, bo to jeden z takich filmów, który zbiera bardzo odmienne opinie, część widzów się odbije, a część zachwyci.

michax77

No Riseborough ostatnio zachwyca (vide ZeroZeroZero). Mnie film strasznie nie zachwycił, ale nie rozumiem recenzji OPa, w opinii którego film był bez sensu, nielogiczny i składał się z krwawych jatek, bo on był jak najbardziej logiczny i przemyślany, zaskakujący, ale... moim zdaniem brakowało tu fabuły na pełny metraż. Góra na godzinny odcinek Black Mirror, ale nie na film 1h44m, przez co twórcy nadrabiali zwolnionym tempem i sennymi dłużyznami. Poza tym, trochę za dużo tu ojca (np. eXistenZ - Jennifer Jason Leigh to chyba był taki ukłon), co przypomina trochę karierę innego znanego syna, czyli Luke'a Scotta

ocenił(a) film na 8
ryssiook

O mój Boże ja jestem zachwycony! Przepiękne krwiste kino w stylu ojca, nakręcony w stylu krwistym i psychodelicznym. ️ super zdjęcia, fajny wątek sci-fi i technologiczny. Proszę się nie zniechęcać.

ocenił(a) film na 7
ryssiook

Uwielbiam jak ktoś pisze, że "ludzie wychodzili z kina". To tak jakbyś był na tyle niepewny swojego zdania i argumentacji, że musisz się podpierać jakimiś randomami którym się też nie podobało :)

użytkownik usunięty
ryssiook

racja. bzdura, ktorej nie warto ogladac - 1/10. na imdb juz sie na nim poznali, ale tutaj ciagle pieja z zachwytu.

ocenił(a) film na 7

Raczej wszystko z sensem(odsylam do tematu na temat sensu),oprocz tego gra aktorska,klimat,zdjecia dobre.