Powrót Batmana

Batman Returns
1992
7,2 96 tys. ocen
7,2 10 1 95937
8,1 42 krytyków
Powrót Batmana
powrót do forum filmu Powrót Batmana

Ten film ma 6,7 na IMDb. A pierwsza część 7,5. Tak się zastanawiam czy osoby oceniające filmy na IMDb są poważne...

ocenił(a) film na 6
Szajba

Taaak.... zdeformowany koleś, którego wychowały pingwiny, kandyduje na burmistrza... facetka, którą koty przywróciły do życia, gryząc ją w palce, sama dostaje świra i przebiera się za kota... hordy pingwinów z rakietami na plecach atakują miasto...
Moim skromnym zdaniem ten film to totalna bzdura. Ocena 6,7/10 to i tak dużo.

ocenił(a) film na 10
radoslaw_4

Jeśli uważasz ten film za totalną bzdurę to po pierwsze jesteś za dużym realistą żeby fikcje oglądać a po drugie to wszystkie filmy Burtona to dla Ciebie powinna być bzdura, weźmy Edwarda Nożycorękiego, czyż to dla Ciebie nie bzdura że koleś ma nożyce zamiast rąk, albo Sok z żuka, czy to nie bzdura, istnienie życia poza grobowego. oszczędź takich komentarzy dotyczących klasyki lat 80-90.

ocenił(a) film na 6
Mateo_SF

Sok z żuka to komedia, a komedie są z natury niepoważne (swoją drogą - jeden z moich ulubionych filmów ;) Natomiast Powrót Batmana z pewnością komedią nie jest.
To oczywiście tylko moje subiektywne odczucie, ale gdy w poważnym filmie pojawiają się wręcz kreskówkowe elementy, napawa mnie to niesmakiem.
Jednak z tego, co widzę, właśnie to podoba się bardzo wielu innym ludziom. No ale cóż, każdy ma swój gust i rozumiem to. Nie zamierzam nikogo obrażać, po prostu piszę, co myślę.

użytkownik usunięty
radoslaw_4

na IMDb, podobnie jak na FW filmów nie oceniają krytycy filmowi tylko użytkownicy.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 2
radoslaw_4

Radosławie, absolutnie się z tobą zgadzam. Według mnie "Powrót Batmana" jest tak samo słaby, jak "Batman i Robin". Nawet dla filmu fantastycznego istnieją jakieś granice realizmu. Przecież pierwsza część była fantastyczna. Drugą spaprali totalnie tymi pingwinami bojowymi.

użytkownik usunięty
Piramidoglowy

http://www.swapmeetdave.com/Humor/Cats/CatLaugh.jpg - tak właśnie wygląda jedyna odpowiedź jaka mi się nasuwa:)

ocenił(a) film na 2

Słusznie. Śmiech to zdrowie. Życzę ci, abyś śmiał się tak jak ci ludzie:
http://www.youtube.com/watch?v=IysnS5wO60g

użytkownik usunięty
Piramidoglowy

"Według mnie "Powrót Batmana" jest tak samo słaby, jak "Batman i Robin"."

Boziu! proszę, miej tego człowieka pod swoją opieką bo nie wie o czym pisze...

ocenił(a) film na 2

Dziękuję za troskę, ale niech bozia sobie odpocznie lub zajmie się twoimi zachciankami. Ja z bozią rozstałem się dawno i kontaktów nie utrzymuję. :)

użytkownik usunięty
Piramidoglowy

"Ja z bozią rozstałem się dawno i kontaktów nie utrzymuję. :) "

oj, ty grzeszniku nie dobry!! marsz do spowiedzi!

użytkownik usunięty
radoslaw_4

@ Radosław:

"facetka, którą koty przywróciły do życia, gryząc ją w palce, sama dostaje świra i przebiera się za kota"

Szkoda słów! wbrew głupotom które wypisujesz ta "facetka" w filmie nigdy nie zginęła i koty nie przywróciły jej do życia, no chyba żeś pomylił "Batman Returns" z "Catwoman" z 2004 roku;P a świra nie dostała tylko ukazała swe płomienne uczucie wobec swojego szefa, który próbował ją zabić, a następnie uszyła kostium Catwoman która to miała być symbolem jej zemsty żeby było jasne;P

A swoją drogą popatrzcie tylko jakim to filmom pan Radek dał 10/10 - "Straż nocna"? "Kosiarz umysłów"? "Pearl Harbor"? "Armageddon"? nie no ja wymiękam kiedy widzę taką listę...

ocenił(a) film na 9
Szajba

Nie rozumiem Radoslawie,twojego podejscia.Jesli mowisz,ze "Sok z Zuka" rzadzi sie swoimi prawami,bo jest komedia,to dlaczego nie wezmiesz pod uwage,ze Batman to jeden z filmow fantastycznych,a one rownierz maja swoja tematyke i estetyke,ktorymi sie kieruja.
Jesli patrzysz na to w ten sposob,to wynika z tego,ze nie skusisz sie na obejrzenie zadnego filmu z gatunku sci-fi lub horror,bo one wszystkie sa z gruntu bzdurne i nie maja wiele wspolnego z rzeczywistoscia.

Poza tym uwazam,ze dwie pierwsze czesci Batmana sa znakomite i polecam je wszystkim kinomanom z bogata wyobraznia.

użytkownik usunięty
dustman

ja uważam że taka nota dla tak świetnego filmu jak "Returns" jest po prostu krzywdząca. Film powinien mieć moim zdaniem średnią minimum 7 - 7,5

Pozdrawiam;)

ocenił(a) film na 10
Szajba

To tylko obrazuje, że średnie na filmowych portalach są zazwyczaj błędne i nie warto sobie nimi zawracać głowy. Z resztą, na FW jest z tym wcale nie lepiej.

użytkownik usunięty
Thommy

Thommy, zgadzam się z tobą, a swoją drogą popatrzcie jakie filmy na IMDb uważają za lepsze:

Przykład 1:
http://www.imdb.com/title/tt0106307/
http://www.imdb.com/title/tt0418279/

Przykład 2:
http://www.imdb.com/title/tt0105046/
http://www.imdb.com/title/tt0387564/

wniosek? zaufanie mam do nich co najwyżej średnie;P

ocenił(a) film na 8
Szajba

Ja was nie rozumiem, czy IMFB to jakas wyrocznia ? Przeciez to jest wieksza i bardziej znana strona o niczym nie swiadczy. Przeciez tam oceniaja zwykle ludziki jak my. Czy sa od nas lepsi ? Czy jezeli tam Ojciec Chrzestny mialby 2,2 to u nas tez musialby tak miec ?

ocenił(a) film na 5
Zandarm

A ja sie z ta ocena zgadzam - czesc pierwsza Gacka byla duzo lepsza od jego kontynuacji.

ocenił(a) film na 9
Szajba

Co zrobić, nawet w tym temacie widać, że zdania są różne. Jedni (w tym ja) doskonale czują się w groteskowych klimatach serwowanych przez pana Burtona, inni marudzą na pingwiny z rakietami na plecach. Gusta są różne, wiem że niektórzy lubią kiedy wszystko jest w stu procentach realne, ale nie mniej jednak żal mi trochę takich ludzi;] Proponuję uruchomić nieco wyobraźnię i nie patrzeć na wszystko tak poważnie.

A średnią z IMDb olać:]

Szajba

Na IMDb głosują nie tylko dzieci i korzystają nie tylko z ocen 1 lub 10, ale także z pozostałych ośmiu. Efekt tego jest taki, że w ogóle średnia dla filmów jest na tym portalu niższa niż na fw. Zauważcie, że tutaj niewiele filmów schodzi poniżej 6 pkt. Na IMDb ocena 6,7 to bardzo dobra ocena. Tyle, że akurat przy Batmanie nie zgadzam się...druga część jest po prostu lepsza.

A do tych, którzy marudzą coś o pingwinach i małym realiźmie...moi drodzy to ekranizacja komiksu. KOMIKSU!!!

ocenił(a) film na 6
Jorjan

"A do tych, którzy marudzą coś o pingwinach i małym realiźmie...moi drodzy to ekranizacja komiksu. KOMIKSU!!!"

no i?? czy komiks to w twojej swiadomosci oznacza durnowata bajka dla dzieciakow?? czy komiks zawsze porusza temat nierealny i płaski ala batman burtona?? komiks jest tylko forma przekazu danej historii, wiec nie myl pojec i nie dopasowuj do swojego punktu widzenia, bo widać ze nie masz o tym bladego pojęcia...a do oceny sie zgadzam w 100%

Sammy_Jankis

taa...Sammy, jeszcze ciebie tu brakuje, prawda? Jorjan zgadzam się z tobą w 100&:)

ocenił(a) film na 6
The_Joke___Man

taa...Sammy, jeszcze ciebie tu brakuje, prawda?

prawda:P