PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=495847}

Pozwól mi wejść

Let Me In
2010
6,2 33 tys. ocen
6,2 10 1 32883
6,5 22 krytyków
Pozwól mi wejść
powrót do forum filmu Pozwól mi wejść

...to był ten jej wcześniejszy przyjaciel ze zdjęć, które znajduje Owen, kiedy przychodzi do jej mieszkania, tylko dorósł i zrobił się trochę jej niewolnikiem do zdobywania jej obiadów?

ocenił(a) film na 8
kingaaaaa

Wszystko na to wskazuje, ale wg autora książki, a zarazem scenarzysty szwedzkiego oryginału, Eli i Oskar/ Abby i Owen, spędzili resztę wieczności razem...

ocenił(a) film na 7
kingaaaaa

Dobra uwaga. Powinno wnieść się poprawkę dla roli. Z Ojciec na Opiekun. Tym bardziej że w filmie młoda sama mówi że to nie jej stary

użytkownik usunięty
kingaaaaa

Według książki - NIE. "Ojciec" był tak na prawdę nauczycielem, którego Eli poznała, gdy miał ok. 45 lat. Nauczyciel trochę za bardzo "lubił" dzieci, zwłaszcza chłopców, co Eli postanowiła cynicznie wykorzystać. I tak na marginesie, to w zasadzie nie była Eli, tylko Elias. Chłopiec, tyle że wykastrowany w obrzydliwym rytuale 220 lat wcześniej przez sadystycznego wampira. Stąd też w obu filmach Eli / Abby wyraźnie kilka razy mówi, że nie jest dziewczynką.

ocenił(a) film na 6

Biedne dziecko. Jakby przemiana w wampira nie była wystarczającą traumą...

ocenił(a) film na 7
kingaaaaa

Nie jest powiedziane wprost, ale - cytuję ciekawostkę - "fotografia Abby i młodego chłopaka przedstawia Richarda Jenkinsa w wieku dwunastu lat", więc zapewne odpowiedź brzmi "tak".