PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=495847}

Pozwól mi wejść

Let Me In
2010
6,2 33 tys. ocen
6,2 10 1 32883
6,5 22 krytyków
Pozwól mi wejść
powrót do forum filmu Pozwól mi wejść

Jestem nim szczerze zachwycony! zwłaszcza tym jak świetnie ukazana jest czysta, prosta dziecięca przyjaźń...! Jednym słowem Genialny, pierwszy film w którym morderstwa, krew i inne brutalne szczegóły tworzą tylko tło do całości - poruszających relacji Owena z Abby.

Nie oglądałem wcześniejszych wersji - i szczerze to walą mnie, ten film jest po prostu MEGA - nieprzewidywalny, momentami poruszający i utrzymany w specyficznym klimacie...nie wiem kto tak zaniża te oceny ale mniejsza o to :-/...

Polecam wszystkim którzy oprócz flaków, krwi i stosów ciał oczekują głębszej fabuły! 9/10

ocenił(a) film na 9
MagicusCaligula

taa film świetny, jak bedzie czas to moze oblookam wersje z 2008 roku, ale tam pewnie <wampirzyca> nie skacze jak Hunter z Left 4 Dead

ocenił(a) film na 10
MagicusCaligula

Zgadzam sie z Toba. Ja dalem 10/10 dlatego ze malo jest Horrorow ktore przykuwaja uwage fabula, gra aktorska, a napewno jeszcze mniej takich ktore powoduja refleksje i na dlugo pozostaja w pamieci. Oprocz Let Me In to chyba tylko Wywiad z Wampirem zrobil na mnie takie wrazenie. Co do starszej wersji, to zdecydowanie wole aktorke z amerykanskiego filmu niz tego szwedzkiego. Teraz poluje na ksiazke ;)

ocenił(a) film na 10
gosu1985

W matrasie dostaniesz ją za 14 złotych (sam zamawiałem)

gosu1985

Uhum, amerykańska wersja jest o niebo lepsza! jak to bywa u koneserów kina, oczywiście oglądnąłem i szwedzką, ale bez porównania...mimo tego że amerykańskie kino to istny kicz - patrząc na ostanie produkcje, a zwłaszcza wszelkie te gdzie "grupka turystów/nastolatków/studentów zaginęła w nieznanych okolicznościach.." to ten film naprawdę zasługuję na uwagę, gdyż odstaje i to bardzo od tego pozbawionego głębi chłamu : )
A co do gry aktorskiej, miewam że wynika to z mentalności szwedzkiej,norweskiej, finlandzkiej - czyli oschłej, sztywnej i takiej (jakby nie powiedzieć) odpychającej.

ocenił(a) film na 8
MagicusCaligula

aż taki świetny to ten film nie był .
Film pozytywnie mnie zaskoczył 7,5/10 jednakże spodziewałem się że będzie znacznie słabszy :)
szwedzki może kiedyś obejrzę tak dla porównania ale raczej nie za szybko .