PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=495847}

Pozwól mi wejść

Let Me In
2010
6,2 33 tys. ocen
6,2 10 1 32883
6,5 22 krytyków
Pozwól mi wejść
powrót do forum filmu Pozwól mi wejść

Tylko niezły.

ocenił(a) film na 6

Troszkę zmarnowany potencjał. Za dużo stonowanej atmosfery. Jest trochę sennie. Zabrakło też
wgłębienia się w przeszłość Abby.
6/10.

ocenił(a) film na 8
Penguin27

A widziałeś szwedzki oryginał z 2008 roku?

ocenił(a) film na 6
Skandal

Nie. Trudno go znaleźć w sieci w jakości HD.
Domyślam się jednak że też będzie raczej stonowany. Tej opowieści brakuje pazura.

ocenił(a) film na 8
Penguin27

Oglądałem szwedzki film trzy lata temu w sieci i jakoś nie pamiętam, żeby był w gorszej jakości, może trafiłeś na kopię z pierwszego wadliwego polskiego wydania, gdzie zdarzały się " zanieczyszczenia", a pod koniec lektor się spóźniał. Szwedzka wersja na podstawie książki Johna Ajvide Lindqvista jest jeszcze bardziej ponura, przygnębiająca oraz posiadająca więcej pytań, na które widz musi sobie odpowiedzieć samemu. Film poświęca nie tylko uwagę chłopakowi i wampirzycy, ale i pozostałym mieszkańcom osiedla, którzy również muszą się użerać z samotnością, brakiem zrozumienia, które tłumią kolejnymi porcjami alkoholu... polecam zapoznanie się ze szwedzką produkcją oraz książką wobec której mało kto przejdzie obojętnie po zakończeniu lektury.

Skandal

Szwedzka wersja jakoś mi się nie spodobała, jest jeszcze mniej dynamiczna, Amerykańska wersja mimo iż bardziej krwawa i dosadna jest lepsza bo pominęła w dużym stopniu postacie drugoplanowe takie jak sąsiedzi i ojciec, Podczas gdy w szwedzkiej wersji sąsiadom i ojcu poświecą się całkiem sporo czasu i uwagi to w wersji amerykańskiej pojawiają się oni tylko wtedy gdy to konieczne a ojciec głównego bohatera nie pojawia się wcale (tylko jako głos w telefonie)

Penguin27

Sennie to jest w Szwedzkiej wersji. To prostu film gdzie nie chodiz o super-dynamiczna akcję tylko o uchwycenie psychologizmu postaci,