Wiekszosc horrorow o wampirach ukazuje je jako potwory, bezludzkie bezuczuciowe istoty.
Tutaj pokazane jest zupelnie inne spojrzenie. Dawno nie widzialem dobrego horroru. Ostatnio w kinematografii wazne sa efekty 3d i brutalnosc. Fabula nie jest juz wzana. Takie filmy dobrze sie oglada w kinie a na ekranie telewizoru nudzimy sie po 10 min.
Let me in nawiazuje do stereotypu wampira oraz ukazuje dramat zycia zarowno malej wampirzycy jak i jej koegi. daje 7/10
Oby wiecej takich filmow
Ten film jest dziwny. Jakiś dziki. Opisuje w rzeczywisty sposób tak nierealną historię, że głowa boli a mimo to nadaje jej fakt pozornego istnienia. NIe wiem, jak ugryźć go w opisie, niektóre przerażające sceny trzeba zobaczyć, żeby wiedzieć, nie sposób napisać jak jedenastolatka zagryza w łazience policjanta, czy z krwią na ustach całuje chłopca. Film jest dziwny, warty polecenia.
Artplastyk, jakimś cudem wyraziłeś słowami to co ja próbowałam... Kompletnie się z Tobą zgadzam ;)
Tak, oby więcej takich filmów, dokładnie. Dobrze zagrany, wyreżyserowany film o wampirzej duszy i przyjaźni z nieakceptowanym chłopcem. Dobry, więc 9/10, acz, nie najlepszy ze wszystkich.
jakze sie tu nie zgodzic?? dzis gdy wiekszosc ekranowych wampirow swieci w swietle slonca jak najczystszy diament lub pije tofu-krew trudno o cos 'odmiennego'. Film zaliczam do udanych, gdyz blisko mu do pierwszych tytulow kinematografii z gatunku horroru..Jesli ktos woli Edzia i Belle - coz jego strata!
Dokladnie
film jest inny, dziwny ale wart zobaczenia. A co do diamentowych wampirow to sie nie bede wtracal, sa takie... emo...
Pozdrawiam
Właśnie skończyłem go oglądać i przyznam szczerze,że nigdy wcześniej podobnego filmu nie widziałem. Zgadzam się z Tobą więc nic od siebie nie będę dodawał.