PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=506212}

Prawdziwe męstwo

True Grit
2010
7,2 78 tys. ocen
7,2 10 1 78038
7,4 63 krytyków
Prawdziwe męstwo
powrót do forum filmu Prawdziwe męstwo

j.w., a ocena 6/10 tylko za postać jaką grał J. Bridges, a właściwie, za jej texty, bo bez tego film jest na 4.

ocenił(a) film na 6
adsko

1. Geniuszu- "ReplyEditValidator.cant.edit.reply" - i co cię tak boli, że mam post pod postem, to jest zakazane? mi jest tak wygodniej. A jeśli masz mnie za idiotę co nie widzi i nie wie do czego służy przycisk "edytuj" to nie mamy o czym pisać.
2. Kolejny co wypowiada się za WIĘKSZOŚĆ- gratuluję :) ja się chowam? ośmieszaj się dalej- tak się chowam, że odpisuję na każdy post? A jeśli się z kimś zgadzam i go popieram, to twoim marnym zdaniem nie mogę się pod nim podpisać? :)

ocenił(a) film na 6
bart4u84

"ReplyEditValidator.cant.edit.reply" - wiesz co to?* -tak tam miało być, bo pewnie skrótu myślowego znowu nie ogarniesz, stąd ta moja łopatologiczna KOREKTA.

ocenił(a) film na 6
adsko

szybko zmieniam zdanie? czytaj posty ZE ZROZUMIENIEM, zanim się wypowiesz- widziałeś żebym ocenił ten film jako western familijny (bo chyba do tego pijesz?)? nie- oceniłem go jako western (i nadal podtrzymuję, że jako ten gatunek się on nie sprawdza, a może takie zdanie, też jest tu zakazane?).

ocenił(a) film na 6
adsko

no i jeszcze najważniejsze- jak chcesz spamować (pisać pierdoły nie na temat) to zły adres- szukasz taniej zaczepki, bo nie umiesz odnieść się do meritum postu (i jego łopatologicznych rozwinięć)? dziecko w 1szej klasie podstawówki wie, że odpowiedź powinna brzmieć: "zgadzam, się że ten film jest słaby, bo... lub- nie zgadzam się, że film jest dla dzieci bo..." takie to TRUDNE?

ocenił(a) film na 7
bart4u84

Jak Ci się chce tak rozpisywać w odpowiedzi na każdy krytyczny post? Czytam Twoje wypowiedzi i ze zdziwienia wyjść nie mogę. Sprawiasz wrażenie, jakbyś po prostu lubił te swoje kłótnie w internecie. Wnioskując z Twoich postów jesteś bardzo ale to bardzo dorosły i dojrzały. Ja jestem gówniarą, ale dorosłość wyobrażam sobie zupełnie inaczej, nie w postaci faceta kłócącego się z internautami.

livhanna

bo tak zachowuje się TROLL :)

ocenił(a) film na 6
bart4u84

zgadzam się! ,...

bajka, dla pomszczenia ojca ginie tylu ludzi a ona traci rękę, ociera się o śmierć kilkakrotnie- warto ?...... niech każdy odpowie sobie sam. Czasami trzeba odpuszczać myśleć rozsądnie!!!!!!!!

ocenił(a) film na 7
tomek2015

Widać dziewczynka posiada dużo więcej męstwa od Ciebie. A filmu to ty tak chyba do końca nie zrozumiałeś.

ocenił(a) film na 6
onionmaster

zrozumiałem i w moim odczuciu film wydaje się być przesadzony łącznie z ocenami którymi kierowałem się przed jego obejrzeniem i tyle.

Dlatego też popieram wypowiedz założyciela tematu. Oczywiście każdy ma własne odczucia.

Zamiast męstwa nazwałbym to głupotą. i Co je z tego przyszło straciła rękę i zycie sobie zmarnowała. Gdyby nie pomoc szeryfa to by została w tej jaskini z węzami i nigdy by nikt nie wiedział co jej się stało. Zaskakujące jest w jak szybkim tępie postrzelony szeryf zjawił się na wzgórzu , a rangers tak szybko doszedł do siebie, nie miał nawet wstrząsu mózgu. I że węże dopiero zaczynały się budzić jak ona zaczeła wychodzić.

Ciekawe jak umiała się przerpawiac na drugą stronę rzeki na koniu, wobec tego po co takie przeprawy na rzece tam zakladali skoro dziewczynki 14- letnie moga to robić to i starzy wyjadacze chleba którzy tam mieszkali...... pełno jest takich scen.

ocenił(a) film na 7
tomek2015

Dajcie spokój film jest bardzo przyzwoity i dobrze się go ogląda no chyba ze ktoś woli polskie seriale na popularnych stacjach telewizyjnych.

Obraz zachodu pokazany w starym westernowym stylu (al'a John Wayne) a to wcale nie jest łatwe, fantastyczny westernowo-wiejski język amerykański to charakterystyczne zaciąganie - kapitalne.
Jednak najlepsze to wcale nie fabuła czy obsada a już na pewno nie sceny akcji lecz to co najważniejsze kamera + zdjęcia, zwróćcie uwagę jak ukazana jest pora roku, fantastyczne pokazali wiatr w drzewach, spadające liście i śnieg, lepiej niż dobre zdjęcia nocą i w śniegu a już na pewno ta leśna chatka - mistrzostwo świata.

Więc Panowie/Panie nie krytykujemy tylko oglądamy.