PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8867}
6,4 41 tys. ocen
6,4 10 1 41000
6,0 25 krytyków
Predator 2
powrót do forum filmu Predator 2

A ja mam pytanie odnośnie zakończenia filmu...

Otóż gdy już padł tytułowy łowca, Gloverowi pokazują się zjawy predatorów i jeden z nich daje głównemu bohaterowi broń (jest na nej coś napisane).

Co to miało znaczyć, symbolizować, bo nie mam zielonego pojęcia.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Marcinas

Na rączce broni był rok jej produkcji 17-ileś xp. Świadczy to o tym, że Predatorzy byli na ziemi wieki temu

ocenił(a) film na 8
Marcinas

Symblizowało to fakt,że byli na Ziemi już wieki temu jak napisał kolega wyżej,ale również fakt jak długowieczną rasą jest predator.

ocenił(a) film na 7
Ajinur

dokładnie, predator to rasa długowieczna, mogą żyć grubo ponad 300 lat a może i więcej, a ta broń należała pewnie do jakiegoś pirata czy kogoś tam, którego predzio ukatrupił i zabrał mu tę broń.

ocenił(a) film na 7
Marcinas

Zgadzam się z kolegami. Zaś samo podarowanie broni ma być dowodem uznania Predatora dla umiejętności człowieka. Wyrazem szacunku jaki Glover wzbudził honorowo (może nie w ludzkich kategoriach ;) walcząc i wygrywając z Łowcą - przedstawicielem rasy której zdaje się ulubionym zajęciem jest polowanie, zdobywanie trofeów myśliwskich.

ocenił(a) film na 10
Marcinas

Pod tym linkiem
http://www.alien-memorial.com/pred_zone/comiks/1718.rar

znalazłem komiks w którym jest przedstawiona historia tego "gnata" Całkiem pocieszna i przekonująca opowieśc;)

Lupus_6

Bardzo fajny komiks, dzięki za link. Ciekawe tylko co taki predator pomyślał o ludziach?

ocenił(a) film na 8
Hagan

Pewnie, że są honorowi... Piraci tacy byli, nie to co teraz...