A ja mam pytanie odnośnie zakończenia filmu...
Otóż gdy już padł tytułowy łowca, Gloverowi pokazują się zjawy predatorów i jeden z nich daje głównemu bohaterowi broń (jest na nej coś napisane).
Co to miało znaczyć, symbolizować, bo nie mam zielonego pojęcia.
Pozdrawiam.
Na rączce broni był rok jej produkcji 17-ileś xp. Świadczy to o tym, że Predatorzy byli na ziemi wieki temu
Symblizowało to fakt,że byli na Ziemi już wieki temu jak napisał kolega wyżej,ale również fakt jak długowieczną rasą jest predator.
dokładnie, predator to rasa długowieczna, mogą żyć grubo ponad 300 lat a może i więcej, a ta broń należała pewnie do jakiegoś pirata czy kogoś tam, którego predzio ukatrupił i zabrał mu tę broń.
Zgadzam się z kolegami. Zaś samo podarowanie broni ma być dowodem uznania Predatora dla umiejętności człowieka. Wyrazem szacunku jaki Glover wzbudził honorowo (może nie w ludzkich kategoriach ;) walcząc i wygrywając z Łowcą - przedstawicielem rasy której zdaje się ulubionym zajęciem jest polowanie, zdobywanie trofeów myśliwskich.
Pod tym linkiem
http://www.alien-memorial.com/pred_zone/comiks/1718.rar
znalazłem komiks w którym jest przedstawiona historia tego "gnata" Całkiem pocieszna i przekonująca opowieśc;)