PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8867}
6,4 41 tys. ocen
6,4 10 1 41000
6,0 25 krytyków
Predator 2
powrót do forum filmu Predator 2

Cenię ten film...

użytkownik usunięty

za tych kilka nowinek i informacji przybliżających nam predatora jako gatunek. Poza tym jeśli się zastanowić to akcja nadal toczy się w dżungli:
- wszyscy biegają spoceni (ciągłe podkreślanie tego, że panuje upał brzmiało jak wymówka),
- ludzie są agresywni, niewątpliwie kierują się w swym zachowaniu "prawem dżungli",
- jamajski gang - mamy już dzikie plemię, stosujące mroczne i przerażające praktyki,
- no i nieodzowna walka o przetrwanie na każdym kroku,
pozostaje zamienić budynki na drzewa i jesteśmy w dżungli, więc nic nowego. Do tego porucznik Mike, pakujący się w sam środek walki bez kamizelki, jeno z wielkim gnatem i oczywiście mający w rzyci wszelkie zasady i regulaminy (z resztą co drugi to taki cowboy) oraz śmieszne strzelaniny sprawiają, że oceniłbym ten film co najwyżej na 3, gdyby nie sentyment do tej świńskiej, predatorskiej mordy.

Jak by niepatrzeć to LOS ANGELES xD

ocenił(a) film na 7

No strzelaniny w drugiej części przypominały mi te z "Nagiej broni", oglądając je cały czas miałem przeczucie, że oglądam jakąś parodię Predatora...

marcing4

ej nie narzekajcie juz tak na tego predtora 2 , przynam sie że jak kiedyś to był jeszcze nowy film i go zobaczyyłem to narzekałem, aaa że arnodla nie , że miast to nie bedzie takie fajne jak dzungla itd . Ale jak porównać ten film to inych SCFI jak : obcy 4 , AVP 1, AVP 2 to ten film wypada jak mistrzostwo swiata. AVP 1 i AVP 2 to dopiero żenada i obraza dla gatunku predatora i aliena . A co do tych strzelanin w stylu nagiej broni do czego sie spodziwaliści po filmie predator że wersja z lat 90 bedzie głębokim filmem psycholgicznych , dajacym do myślenia o ludzkim istnieniu i bogu, albo poruszał jakies ważne kewstie życiowe , to maiała być czysta akcja/scfi i tyle :) , a co do licznych nawiań do predatora 1 to przesadzacie , ogladałem ten film tyle razy że staciłem, rachube i nigdy bym nie powiedział że tak czerpie z jedynki masowo rzeczy . Za to mam przykład jednego filmu co tak robi , może nawet znacie tytuł bo sam nie moge sobie przypomniec był koles komandos , mial partnerke czarna co miała imie jakoś nie dylon ale podbnie może dylan . Chodzili po dzungli z wykrywaczem ruchu w stylu aliena 2 i polowali na jakies robaki jak alieny i byl tam potwór w masce jak predator , a i byla scena pedzaca swinia , myslieli ze to byl obcy . Był także jakis psedo indianin co powatarzal ze wszyscy zgina :P to dopiero nawiazania ,a to co wyżej napsial kolega :P to male piwo , poza tym film swietny poziom bardzo wysoki , nie tak dobry jak 1 ale nadal bardzo swietny , pozdrawiam wszystkich :)

ocenił(a) film na 5

Widać, że twórcy się starali nawiązywać do jedynki(nawet do obcego 2) gdzie się dało, z lepszym a przeważnie gorszym efektem. Boss Jamajczyków i jego szamańskie moce robiły za Indianina i jego przeczucia z 1, motyw polowania na predatora(w jedynce pułapki z lian i inne "harcerskie sztuczki") również podobny. Można wymieniać sporo ale konkluzja może być jedna, sequel jest gorszy niemal pod każdym względem.

ralftriclinum

Z nawiązań do Obcego: w trofeach Predatora na statku wisi czaszka Obcego ! ;]

ocenił(a) film na 10
howlet

no zobaczymy jutro jak nas tym razem Polsat zaskoczyswoja super wersja