PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8867}
6,4 41 tys. ocen
6,4 10 1 41000
6,0 25 krytyków
Predator 2
powrót do forum filmu Predator 2

Pierwszą część Predatora oglądałem dość dawno, drugą dopiero teraz. Nie jestem entuzjastą tego typu serii i mówiąc szczerze spodziewałem się gorszego filmu. Po jego obejrzeniu byłem raczej pozytywnie zaskoczony. Film był trochę kiczowaty ale takie mroczne sci-fi siłą rzeczy musi być zabarwione pewną dawką kiczu. Podobało mi się zakończenie ukazujące naturę i system wartości Predatorów, co w zasadniczy sposób różnicuje ich od Obcych. Całość mnie nie powaliła ale też nie rozczarowała. 6/10

ocenił(a) film na 2
galladorn

To tak jak w pierwszej części. kiedy Predator przed pojedynkiem z Arnim zdjął maskę, to wyraz szacunku. Ja osobiście nie jestem entuzjastą dwójki i niezbyt oryginalnie uważam, że ma jedną naprawdę dobrą scenę - kiedy Glover wchodzi na statek Predatorów i widzi salę trofeów.

ocenił(a) film na 6
_Andrzej_

Pierwszą część oglądałem na tyle dawno, że nie pamiętałem dokładnie tej sceny. Zapamiętałem jedynie, że Predator wyrżnął wszystkich członków ekspedycji poza Arnim. I jeszcze scenę siłowania na rękę Arniego z Carlem Weathersem. Scena na statku Predatorów również mi się podobała.

ocenił(a) film na 7
galladorn

Mi sie najbardziej podobało w dwójce sama końcówka, kiedy on zabił jednego Predzia i pojawiło się ich nagle mnóstwo i jego nie zabili.
To był dla niego szacunek, że zabił łowce doskonałego. Dali mu jeszcze broń z podpisem jakiegoś kolesia z 1715r.
Pewnie on też zabił któregoś i podarował im tę broń.

ocenił(a) film na 6
crysis993

Mi również podobała się ta scena. Tak się złożyło, że wcześniej oglądałem pierwszą część "Obcego kontra Predatora". Tam końcowa scena była podobna. Główna bohaterka, której udało się przetrwać jatkę również została odznaczona przez Predatory za męstwo.