PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8867}
6,4 41 tys. ocen
6,4 10 1 41000
6,0 25 krytyków
Predator 2
powrót do forum filmu Predator 2

Sequel z duszą

ocenił(a) film na 8

Czy jest lepszy od jedynki? Nie umiem powiedzieć, ale trzeba przyznać że druga część "Predatora" jest czymś więcej niż tylko kopią pierwowzoru, jak to zwykle bywa w wypadku sequeli. Survival horror zamienił się w film sensacyjny o znacznie ciekawszej niż poprzednio fabule. Predator jako superbohater likwidujący gangi uliczne :) To w tej części wychodzą na jaw wszystkie rewelacje na temat Predatorów, które później znalazły odbicie w grach i komiksach (że mają kodeks honorowy, że polują po całym wszechświecie, że odwiedzają Ziemię od wieków itp.). Poza tym więcej akcji i rozpierduchy niż było w jedynce. Ogółem jeden z najlepszych sequeli.

ocenił(a) film na 7
Kombi

Obie czesci bardzo mi sie podobaly. Przypuszczam, ze gdyby 2 wyszla wczesniej bylaby jeszcze lepsza! Podobal mi sie motyw z pistoletem z 1715.

Kombi

Przypomnę tylko, że ten superbohater oprócz gangsterów zlikwidował też dwóch policjantów. Ale i tak to jest bardziej strawne niż AvP, gdzie z Predatorów zrobiono starożytnych bogów. Ogólnie, mimo że lubię obydwa filmy, uważam że koncepcja tych istot jest z leksza chybiona. No bo jak przedstawiciele tak wysoko rozwiniętej cywilizacji mogą się zajmować czymś tak prymitywnym jak polowanie i zbieranie czaszek?

użytkownik usunięty
Kombi

Druga część jest dobra,ale nie lepsza od pierwszej:)Pierwsza bardziej trzyma w najęciu i do tego gra w niej Arnold Schwarzenegger.
Powinni nakręcić trzecią część "Predatora" tylko bez obcego,bo ta ich "walka":P robi sie nudna.Nie sądzicie???