PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259945}

Prestiż

The Prestige
2006
8,1 406 tys. ocen
8,1 10 1 405803
7,6 75 krytyków
Prestiż
powrót do forum filmu Prestiż

Ten film jest jak narkotyk. Nic dodać nic ująć.

endrju_p_2

Znaczy dobry. Jak narkotyk.

Ookami88

Odkąd to narkotyki są dobre?!
Film moim zdaniem jest naprawdę dobry, ale rewelacji w nim nie widziałem. Poza tym przewidziałem to, że bohater grany przez Bale'a ma bliźniaka, jak również motyw z teleportacją (bo przecież na początku filmu widać dziesiątki cylindrów). 8 to max.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
kamilgalicki

Przeglądając oceny Gustopodobnych, którzy (o dziwo! pozytywne zaskoczenie) często gęsto podzielają moje oceny, spostrzegłem że wśród filmów które dzielą mnie z gustopodobnymi, w każdym przypadku na czele znajduje się właśnie Prestiż.

Według mnie film jest OK. i tak też go oceniłem na 5/10. W dzisiejszej skali ocen pod punktem 5 kryje się = ŚREDNI. Jakiś czas temu 5 to było OK> w każdym bądź razie żeby ocenić ten film na 10 trzeba chyba jechać na dopalaczach...
pozdrawiam.

ocenił(a) film na 3
kamilgalicki

narkotyk to naprawdę dobra analogia dla tego filmu, faktycznie chciało mi się potem rzygać, straciłem parę kilogramów i cały szacunek do siebie.

Mudshark

nie wiem pod jakim wpływem ja byłem, lecz też oceniłem 10/10 :D.

ocenił(a) film na 3
antoni_o

"też"???

Mudshark

Ja zwykle daję odpowiedź na pierwszą z brzegu wypowiedź, więc soory jeśli cię tym uraziłem.

ocenił(a) film na 10
antoni_o

świetny film myślałem że nie będzie lepszego filmu od "iluzjonisty".
A jednak :) świetna gra aktorów, no i na koniec filmu intonacja głosu i pokazanie tych gablot. Po prostu genialne.