Prestiż

The Prestige
2006
8,1 408 tys. ocen
8,1 10 1 407938
7,9 67 krytyków
Prestiż
powrót do forum filmu Prestiż

Prestiż "śledzi" mnie już od dwóch tygodni, i to na tyle skutecznie że od razu sięgnęłam po książkę.Już dawno żaden film nie zajął moich myśli na dłużej niż godzinkę po seansie a tu proszę......duże brawa. Tak więc zachęcam do dyskusji:jak podobała się Wam książka? Ja jestem w połowie i pierwszy raz mam wrażenie że ekranizacja jest o niebo lepsza od powieści. Pan Nolan jest jednak genialny, nawet jeżeli w filmie jest parę niedociagnięć to sam sposób odświeżenia i "nasączenia" scenariusza filmowego mnie osobiście zachwycił.I jeszcze jedna refleksja: ta historia broni się tylko w jedną stronę - jeśli najpierw czytaliście książkę to uważam że i tak warto zobaczyć film, w drugą stronę - juz niekoniecznie działa. pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
TexasIsTheUnknown

ja zaczalem dopiero czytac, ale na chwile obecna wolalbym obejrzec ten film po raz trzeci :P. ale i tak przeczytam, a recenzje wydam po przeczytaniu ;)

TexasIsTheUnknown

co do tego ze dziala tylko w jedna steone musze sie zgodzic widzialem film i teraz jestem w polowie ksiazki ale to juz nie to. wydaje mi sie ze albo w filmie sa za duze braki albo nacisk jest tylko na konflikt glownych bohaterow.
co do lektury to zachecam wciaga i to bardzo:) pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
odzio69

a mi sie książka zupełnie nie podobała, filmu jeszcze nie widziałem, ale powieść nie zachęciła mnie do jego obejrzenia. zbyt dużo opisów trików, które może i miały byc ciekawe, wymyślne i nie wiem co jescze, ale mnie nudzą. za dużo niepotrzebnych słów, faktów, zdarzeń, opisów, które nic nie wnoszą - mogłaby mieć powiedzmy 250 a nie 400 stron.fabuła mało skomplikowana, finału domyśliłem się bardzo wcześnie. na prawdę mi się nie podobała

TexasIsTheUnknown

Na film czekam ponad pół roku, ale jak na złość kina w najbliższej okolicy chyba są nieświadome, że takie coś istnieje :/ Przed tygodniem dostałam książkę i długo się zastanawiałam, co zrobić: przeczytać od razu, czy poczekać na to aż się ktoś domyśli, że premiera filmu była miesiąc temu i ze spóźnieniem jednak film pokaże... Ale w końcu ciekawość wzięła górę. Przeczytałam już 1/4 całości i mnie na maxa wciągnęło :) Tylko postanowiłam trochę się wspomóc obejrzeniem kilku trailerów, żeby wiedzieć, co i jak sobie wyobrażać ;) I doskonałym rozwiązaniem było obejrzenie wcześniej "Iluzjonisty", bo klimacik chyba podobny :) A "Prestiż" obejrzę pewnie dopiero wtedy, gdy na dvd wyjdzie...heh...

http://paulwalker.w.interia.pl