Wiecie może jak dostać tą książkę ? Znacie może jakiś sklep online ? Nigdzie jej nie ma nawet w bibliotekach...
Pamiętam,że dwa lata temu też miałam nie lada problem,żeby tę książkę znaleźć. Udało się dzięki pomocy znajomych. Niestety nie napiszę Ci w jakiej internetowej księgarni to kupiłam, wydaje mi się,że było to jakieś naukowe wydawnictwo z Torunia. Jest to jednak tylko moje skojarzenie. Jeśli znajdę rachunek, to dam Ci znać :-)
Znalazłam,ale niestety, oferta nie jest już dostępna : http://www.kopernikanska.pl/prod_132691_Prestiz_opr.mk.%29.html
Znalazłam jeszcze taką opcję : http://www.znak.com.pl/kartoteka,ksiazka,371,Prestiz
Co prawda nie do kupienia od razu, ale jeśli Ci zależy, to możesz się zapisać.
Jak nie, pozostaje polowanie na aukcjach albo szukanie e-booków ;-)
Aj właśnie skorzystałem z tej opcji jakiś czas temu, lecz odpowiedzi brak, szkoda ale dzięki ;)
dlugo polowalem na ksiazke po obejrzeniu filmu, ale w koncu udalo mi sie ja zdobyc na allegro. jak na uzywana ksiazke byla dosc droga, bo kosztowala 25 zl. przewaznie ksiazki bardziej mi sie podobaja niz ich ekranizacje, ale w tym wypadku jest odwrotnie. ona sama w sobie nie jest zla, mi sie bardzo podobala, ale jednak do filmu sie nie urywa.
Dziękuję, zatem nie będę na razie "polował". Może w przyszłości...
Sam znam kilka tytułów, gdzie ekranizacja bardziej mi się podobała niż książka. Jednak książka ma jedną niezaprzeczalną zaletę - czyta się ją dłużej, niż ogląda film... :)
Ja napiszę tak - główny szkielet książki jest zachowany w filmie (rywalizacja Borden-Angier, Tesla, prestiże, brat bliźniak),ale mnie też zdecydowanie bardziej podoba się film. Nolan udramatyzował, zrobił z tego mroczną opowieść o szaleństwie zemsty. Książka jest bardzo wciągająca, ale na mnie nie zrobiła aż takiego wrażenia jak film. Choć może to kwestia tego,że najpierw obejrzałam film, a potem czytałam papierowy pierwowzór ;-)
Kilka filmowych wątków jest albo pominiętych (w stosunku do książki) albo zmienionych albo w ogóle dodanych. Moim zdaniem na plus, inaczej mogłaby z tego powstać mdła opowiastka. Nie były to jednak jakieś ważne akcje, które zaburzają cały film (chociaż np. początkiem konfliktu Bordena i Angiera nie jest śmierć żony tego drugiego) .