jest w nim kilka niedociągnięć, pełno nieścisłości - na tyle pełno, że film można zinterpretować na kilka sposobów. Jednak, świetna fabuła, dobra gra aktorów, skłania mnie do ogólnej oceny 8/10.
To, że twórcy zależało na tym by film nie był jednoznaczny i by widz po obejrzeniu go musiał się jeszcze trochę pokombinować to nie znaczy że film ma niedociągnięcia i jest pełen nieścisłości - może po prostu pozostawia pewne kwestie otwarte.
Podaj te niedociągnięcia i nieścisłości...
Dokładnie, autorka postu po prostu nie potrafi sobie pewnych kwestii wyprostować, film jest bardzo dopracowany, właściwie to jakiekolwiek szukanie rzekomej nieścisłości filmu mija się z celem, to tylko zwykłe czepianie się.
Czy ja wiem czy czepianie się, ja osobiście nie zauważyłam nieścisłości, ale na forum wiele osób podaje swoje wątpliwości, a więc zwracam się do autorki tematu z prośbą o podanie tych niedociągnięć.
To, co niektórzy nazywają nieścisłościami i niedociągnięciami, może być celowym zamierzeniem reżysera. Ten film miał być niejednoznaczny, otwarty, i to go czyni takim intrygującym. Lepsze takie niejasności, niż podanie wszystkiego na tacy, gdzie nie ma możliwości nawet rozważenia tego i owego.