PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259945}

Prestiż

The Prestige
2006
8,1 407 tys. ocen
8,1 10 1 407112
7,8 88 krytyków
Prestiż
powrót do forum filmu Prestiż

w zasadzie ich działania wydawały mi się za słabo narysowane, nie do końca jestem przekonany po co to wszystko robili, dlaczego pałała nimi taka żądza.

ocenił(a) film na 6
Knl

PRZEDSTAWIĆ, rzecz jasna

użytkownik usunięty
Knl

pojedynek dwóch Iluzjonistów - chodziło o to że jeden chciał być lepszym od drugiego w swoim fachu

ocenił(a) film na 6

tzn wiem o co chodziło w filmie i że miał miejsce ich pojedynek; chodzi mi o to że Nolan za słabo nakreślił ich motywacje, oglądając film miałem takie odczucie "zaraz, ale po co, trochę przesadzają". reżyser nie przedstawił tak wiarygodnie DLACZEGO pałała nimi chorobliwa żądza pokonania drugiego

użytkownik usunięty
Knl

a motywacja w postaci zemsty wobec nieumyślne zabójstwo żony ci nie wystarcza?

Wpierw owszem, chciał się zemścić, lecz później go dopadła obsesja, kiedy zobaczył iluzję Bordena.

ocenił(a) film na 6
Jim_Carrey

i właśnie nie widziałem tej obsesji w grze Jackmana

użytkownik usunięty
Knl

to w końcu masz pretensje do Nolana czy Jackmana?

ocenił(a) film na 9
Knl

Obsesja u Nolana to szukanie złudzeń - ucieczka od rzeczywistości, trudnych wyzwań spraw codziennych, próba wyjścia poza granice o których nic nie wiemy i które złudnie myśląc możemy kontrolować, nie bacząc że mamy sławę, świetną laskę u boku w postaci Johanson itp.,nigdy nie zaspokojona mania wielkości...

ocenił(a) film na 9
Knl

Jak dla mnie, zostaly one wystarczajaco podkreslone. Wspolzawodnictwo i motyw zemsty