Nie wiem skąd tak wysoka ocena dla tego filmu.Nie jest może najgorszy ale na pewno nie zasługuje na tak wysoką ocenę i do tego jeszcze jest na 50 miejscu w top świata LOL.Co wy w nim widzicie,świetni aktorzy to jedyna dobra rzecz w tym filmie, nic więcej.Sztuczki słabe i do tego maszyna która nie wiem jak to nazwać ''klonuje'' ludzi, przedmioty.Spodziewałem się naprawdę czegoś więcej po tym filmie lecz bardzo się zawiodłem:(
Moja Ocena 6
wg mnie to trochę więcej niż ładne buzie i kiczowata maszyna. mechaniczne sztuczki to akurat kwestia drugoplanowa i właściwie to tylko ubarwiają spektakl razem ze świetną gra aktorską. film pokazuje do czego prowadzi zemsta, zawiść i rywalizacja - cierpią niewinni ludzie a koniec końców odwracają się przeciwko własnym sprawcom. no i dotatkowo trzymająca w napięciu, niebanalna fabuła, wątki tragicznej miłości, poświęcenia i subtelny klimat XIX wieku. 9!
No ok film pokazuje do czego prowadzi zemsta, zawiść i rywalizacja jest także wątek tragicznej miłości, poświęcenia i subtelny klimat XIX wieku ok,zgadzam się z tym w 100%.Ale chodzi mi oto że jest to pokazane w słaby, prosty i nie zaskakujący sposób.A co do fabuły to może i jest nie banalna ale na pewno nie trzyma w napięciu, przynajmniej było tak w moim przypadku.Nudziłem się na tym filmie i wg. mnie można to było przedstawić w bardziej wyrafinowany sposób.Tak jak pisałem film niezły lecz na pewno nie zasługuje na tak wysoka ocenę i miejsce w TOP Świata.6 to MAX