PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259945}

Prestiż

The Prestige
2006
8,1 407 tys. ocen
8,1 10 1 407130
7,8 88 krytyków
Prestiż
powrót do forum filmu Prestiż

Nie wiem skąd tak wysoka ocena dla tego filmu.Nie jest może najgorszy ale na pewno nie zasługuje na tak wysoką ocenę i do tego jeszcze jest na 50 miejscu w top świata LOL.Co wy w nim widzicie,świetni aktorzy to jedyna dobra rzecz w tym filmie, nic więcej.Sztuczki słabe i do tego maszyna która nie wiem jak to nazwać ''klonuje'' ludzi, przedmioty.Spodziewałem się naprawdę czegoś więcej po tym filmie lecz bardzo się zawiodłem:(
Moja Ocena 6

ocenił(a) film na 9
bartas_007

wg mnie to trochę więcej niż ładne buzie i kiczowata maszyna. mechaniczne sztuczki to akurat kwestia drugoplanowa i właściwie to tylko ubarwiają spektakl razem ze świetną gra aktorską. film pokazuje do czego prowadzi zemsta, zawiść i rywalizacja - cierpią niewinni ludzie a koniec końców odwracają się przeciwko własnym sprawcom. no i dotatkowo trzymająca w napięciu, niebanalna fabuła, wątki tragicznej miłości, poświęcenia i subtelny klimat XIX wieku. 9!

ocenił(a) film na 7
bienemajaw

No ok film pokazuje do czego prowadzi zemsta, zawiść i rywalizacja jest także wątek tragicznej miłości, poświęcenia i subtelny klimat XIX wieku ok,zgadzam się z tym w 100%.Ale chodzi mi oto że jest to pokazane w słaby, prosty i nie zaskakujący sposób.A co do fabuły to może i jest nie banalna ale na pewno nie trzyma w napięciu, przynajmniej było tak w moim przypadku.Nudziłem się na tym filmie i wg. mnie można to było przedstawić w bardziej wyrafinowany sposób.Tak jak pisałem film niezły lecz na pewno nie zasługuje na tak wysoka ocenę i miejsce w TOP Świata.6 to MAX