czy znacie tytuły filmów, ktore sa podobne do "prestiżu" ? jestem zachwycona tym filmem i mam nadzieje, ze ktos ogladal film tak zaskakujacy, trzymajacy w napieciu i zmuszajacy do myslenia jak "prestiż". bardzo prosze o podanie tytułów. z gory dziekuje:)♥
na podobnym poziomie, wcześniej uważałem, że ma lepszą końcówkę, ale chyba jednak prestiż troszkę bardziej przekonuje...
Iluzjonista
Vanilla Sky (może mniej o iluzji, ale też taki 'magiczny' ;))
Szósty zmysł?
Gra?
Te ze znakiem zapytania to już mniej magiczne, ale równie zaskakujące (domyślam się, że chodzi Ci właśnie o końcowy efekt zaskoczenia). ;)
Gra pod względem zaskoczenia to mistrzostwo :) Już człowiek jest z siebie dumny, że rozwikłał całość, a tu proszę, takie zaskoczenie :) I ten klimat coraz większego osaczenia. Majstersztyk.
Jeszcze "Mulholland Dr" bym dodał, też nieźle pogmatwany, baaardzo klimatyczny (dodam, że klimat jak najbardziej tajemniczy).
@Charis. o to mi właśnie chodziło, w Grze jest tak namieszane, że właściwym rozwikłaniem całości jest dopiero któreś z kolei, na pewno nie to, które pierwsze przyjdzie do głowy (przynajmniej ja tak miałem). :D
dzieki serdeczne za podanie tytułów, wlasnie chodzilo mi o efekt zaskoczenia w filmie. a jesli chodzi o ten wlasnie efekt, to baaargzo polecam film NEXT z nicolasem cagem, genialny, a zakonczenie scina z nóg:)