PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259945}

Prestiż

The Prestige
2006
8,1 406 tys. ocen
8,1 10 1 406490
7,8 86 krytyków
Prestiż
powrót do forum filmu Prestiż

podobny film

ocenił(a) film na 10

czy znacie tytuły filmów, ktore sa podobne do "prestiżu" ? jestem zachwycona tym filmem i mam nadzieje, ze ktos ogladal film tak zaskakujacy, trzymajacy w napieciu i zmuszajacy do myslenia jak "prestiż". bardzo prosze o podanie tytułów. z gory dziekuje:)♥

ocenił(a) film na 9
movierules

Na myśl przychodzi mi iluzjonista ale jest to troszkę gorszy film

forest122

na podobnym poziomie, wcześniej uważałem, że ma lepszą końcówkę, ale chyba jednak prestiż troszkę bardziej przekonuje...

ocenił(a) film na 10
forest122

iluzjonista ma podobna budowe, co prestiz, i tez ma fajne zakonczenie:)

ocenił(a) film na 9
movierules

Iluzjonista
Vanilla Sky (może mniej o iluzji, ale też taki 'magiczny' ;))
Szósty zmysł?
Gra?
Te ze znakiem zapytania to już mniej magiczne, ale równie zaskakujące (domyślam się, że chodzi Ci właśnie o końcowy efekt zaskoczenia). ;)

on91

Gra pod względem zaskoczenia to mistrzostwo :) Już człowiek jest z siebie dumny, że rozwikłał całość, a tu proszę, takie zaskoczenie :) I ten klimat coraz większego osaczenia. Majstersztyk.

ocenił(a) film na 9
Charis.

Jeszcze "Mulholland Dr" bym dodał, też nieźle pogmatwany, baaardzo klimatyczny (dodam, że klimat jak najbardziej tajemniczy).
@Charis. o to mi właśnie chodziło, w Grze jest tak namieszane, że właściwym rozwikłaniem całości jest dopiero któreś z kolei, na pewno nie to, które pierwsze przyjdzie do głowy (przynajmniej ja tak miałem). :D

ocenił(a) film na 10
on91

dzieki serdeczne za podanie tytułów, wlasnie chodzilo mi o efekt zaskoczenia w filmie. a jesli chodzi o ten wlasnie efekt, to baaargzo polecam film NEXT z nicolasem cagem, genialny, a zakonczenie scina z nóg:)

ocenił(a) film na 9
movierules

Skoro tak mówisz, to obejrzę, bo nie widziałem. ;)