BHAHAHHAHAH AHAHAHAHAHAHA!! AHAHAHAHAHAHA HAHAAHHAHAHAHH AHHAAHAHHA HAAHHAHAHAHAHAH BAHAHAHAHAHAHAH MEHEHEHEHEHHEEHEHEHHEHEHEH BAHAHAHAHAHAHAHAH HAHAHAHA AH HAHA HAHA HAHAHA AH!!!!!!! AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!BHAHAHHAHAH AHAHAHAHAHAHA!! AHAHAHAHAHAHA HAHAAHHAHAHAHH AHHAAHAHHA HAAHHAHAHAHAHAH BAHAHAHAHAHAHAH MEHEHEHEHEHHEEHEHEHHEHEHEH BAHAHAHAHAHAHAHAH HAHAHAHA AH HAHA HAHA HAHAHA AH!!!!!!! AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BHAHAHHAHAH AHAHAHAHAHAHA!! AHAHAHAHAHAHA HAHAAHHAHAHAHH AHHAAHAHHA HAAHHAHAHAHAHAH BAHAHAHAHAHAHAH MEHEHEHEHEHHEEHEHEHHEHEHEH BAHAHAHAHAHAHAHAH HAHAHAHA AH HAHA HAHA HAHAHA AH!!!!!!! AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!BHAHAHHAHAH AHAHAHAHAHAHA!! AHAHAHAHAHAHA HAHAAHHAHAHAHH AHHAAHAHHA HAAHHAHAHAHAHAH BAHAHAHAHAHAHAH MEHEHEHEHEHHEEHEHEHHEHEHEH BAHAHAHAHAHAHAHAH HAHAHAHA AH HAHA HAHA HAHAHA AH!!!!!!! AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
oczywiście że Memento >>> Prestiż
ejze! troche powsciagliwosci maniek.
powiem szczerze ze prestiz mnie bardziej zauroczyl a bale+jackman>>>pearce (i to jest fakt)
kłóciłbym się.
zresztą, aktorstwo to spraw drugorzędna. Bardziej liczy się pomysł, scenariusz i treść w nim zawarta.
hahaha poniosl bys sromotna kleske.
boja wiem ja stawiam aktorstwo i pomysl/scenariusz/rezyserie na rowni.
dlatego prestiz z lekko przewaga.
bale+jackman mieli role nijakie, Pearce miał ambitniejszą i bardziej wymagającą role.
pomysl/scenariusz/rezyserie/teśc - po tymi względami Memento detronizuje Prestiż
bale i jackam miazdza jakiegos pearce nie tylko rola w prestiza ale cala filmografia.
omysl/scenariusz/rezyserie/teśc - po tymi względami prestiz detronizuje memento.
bale - gdyby nie fighter to zawsze byłby postrzegany jako beton, natomiast Jackman to tylko nadaje się do akcykniaków nic więcej.
''pomysl/scenariusz/rezyserie/teśc - po tymi względami prestiz detronizuje memento.''
- przestań błaznować, bo nie będę odpisywał
nie wiem przez kogo jezeli kiedykowliek miales go za betona to sam jestes beton,ma na swoim koncie ogromna ilosc swietnych rol to jest moim zdaniem aktor pokroju leo.
jackman nie kojarzy mi sie z niczym poza jakims filmem jak byl hakerem i tam tez grala hally berry no i z x-menami.
bale>jackman>>>>>>pearce
viva avida locka!
nie...
vice versa!
bale>jackman>>>>>>pearce, mógłby jeszcze w to uwierzyć ale jeśli chodzi o poszczególne role - te z prestiżu i memento to bezdyskusyjnie:
bale, jackman<<<pearce
zamiast walić vice versy może podałbyś jakieś argumenty.
ale jakich oczekujesz argumentow skoro to co widac na ekranie mowi samo za siebie.
bale w roli porywczego angola i jackman jako amerykaniec wyszli o wiele lepiej niz pearce.zreszta potrzebna jest opinia osoby bezstronnej.
tym czasem lece na idy marcowe.
sija lejter!
Many ma rację. Mimo że żadna z tych ról wybitna nie jest to Pearce miał najtrudniejszą rolę ze wszystkich.
Zgadzam się jak raz, a ignoranci niech sobie piszą, że taka chronologia to tania sztuczka.
jakby była taka tania sztuczka to dlaczego przez ponad 100 istnienia kinematografii nikt na to nie wpadł.
Czemu miałbym oceniać nisko jeden z moich ulubionych filmów, prawie największe osiągnięcie Chrisa, które faktycznie angażuje i ma największą liczbę twistów fabularnych w historii? Jedyna rysa to deus ex machina, ale to wyszło tak siłą rzeczy, ekranizacja.
oceniaj oczywiscie jak chcesz. kino to przyjemnosc. ale przyjemnosc to nie madrosc czy wiedza, ani gust:). a przeciez ty masz dobry (ogolnie), wiec dlatego sie zdziwilem
Nolan jest dla wymagającego widza. Poza tym, że niby ja i komerchy dla mas? he he dobre sobie