PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259945}

Prestiż

The Prestige
2006
8,1 406 tys. ocen
8,1 10 1 406490
7,8 86 krytyków
Prestiż
powrót do forum filmu Prestiż
użytkownik usunięty
sanczopansa

BHAHAHHAHAH AHAHAHAHAHAHA!! AHAHAHAHAHAHA HAHAAHHAHAHAHH AHHAAHAHHA HAAHHAHAHAHAHAH BAHAHAHAHAHAHAH MEHEHEHEHEHHEEHEHEHHEHEHEH BAHAHAHAHAHAHAHAH HAHAHAHA AH HAHA HAHA HAHAHA AH!!!!!!! AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!BHAHAHHAHAH AHAHAHAHAHAHA!! AHAHAHAHAHAHA HAHAAHHAHAHAHH AHHAAHAHHA HAAHHAHAHAHAHAH BAHAHAHAHAHAHAH MEHEHEHEHEHHEEHEHEHHEHEHEH BAHAHAHAHAHAHAHAH HAHAHAHA AH HAHA HAHA HAHAHA AH!!!!!!! AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BHAHAHHAHAH AHAHAHAHAHAHA!! AHAHAHAHAHAHA HAHAAHHAHAHAHH AHHAAHAHHA HAAHHAHAHAHAHAH BAHAHAHAHAHAHAH MEHEHEHEHEHHEEHEHEHHEHEHEH BAHAHAHAHAHAHAHAH HAHAHAHA AH HAHA HAHA HAHAHA AH!!!!!!! AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!BHAHAHHAHAH AHAHAHAHAHAHA!! AHAHAHAHAHAHA HAHAAHHAHAHAHH AHHAAHAHHA HAAHHAHAHAHAHAH BAHAHAHAHAHAHAH MEHEHEHEHEHHEEHEHEHHEHEHEH BAHAHAHAHAHAHAHAH HAHAHAHA AH HAHA HAHA HAHAHA AH!!!!!!! AHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

oczywiście że Memento >>> Prestiż

ocenił(a) film na 10

ejze! troche powsciagliwosci maniek.
powiem szczerze ze prestiz mnie bardziej zauroczyl a bale+jackman>>>pearce (i to jest fakt)

użytkownik usunięty
sanczopansa

kłóciłbym się.
zresztą, aktorstwo to spraw drugorzędna. Bardziej liczy się pomysł, scenariusz i treść w nim zawarta.

ocenił(a) film na 10

hahaha poniosl bys sromotna kleske.
boja wiem ja stawiam aktorstwo i pomysl/scenariusz/rezyserie na rowni.
dlatego prestiz z lekko przewaga.

użytkownik usunięty
sanczopansa

bale+jackman mieli role nijakie, Pearce miał ambitniejszą i bardziej wymagającą role.

pomysl/scenariusz/rezyserie/teśc - po tymi względami Memento detronizuje Prestiż

ocenił(a) film na 10

bale i jackam miazdza jakiegos pearce nie tylko rola w prestiza ale cala filmografia.

omysl/scenariusz/rezyserie/teśc - po tymi względami prestiz detronizuje memento.

użytkownik usunięty
sanczopansa

bale - gdyby nie fighter to zawsze byłby postrzegany jako beton, natomiast Jackman to tylko nadaje się do akcykniaków nic więcej.

''pomysl/scenariusz/rezyserie/teśc - po tymi względami prestiz detronizuje memento.''
- przestań błaznować, bo nie będę odpisywał

ocenił(a) film na 10

nie wiem przez kogo jezeli kiedykowliek miales go za betona to sam jestes beton,ma na swoim koncie ogromna ilosc swietnych rol to jest moim zdaniem aktor pokroju leo.
jackman nie kojarzy mi sie z niczym poza jakims filmem jak byl hakerem i tam tez grala hally berry no i z x-menami.
bale>jackman>>>>>>pearce

viva avida locka!
nie...
vice versa!

użytkownik usunięty
sanczopansa

bale>jackman>>>>>>pearce, mógłby jeszcze w to uwierzyć ale jeśli chodzi o poszczególne role - te z prestiżu i memento to bezdyskusyjnie:
bale, jackman<<<pearce

zamiast walić vice versy może podałbyś jakieś argumenty.

ocenił(a) film na 10

ale jakich oczekujesz argumentow skoro to co widac na ekranie mowi samo za siebie.
bale w roli porywczego angola i jackman jako amerykaniec wyszli o wiele lepiej niz pearce.zreszta potrzebna jest opinia osoby bezstronnej.
tym czasem lece na idy marcowe.
sija lejter!

użytkownik usunięty
sanczopansa

tak tak, widać jak na dłoni bezpłciowe role Bale i Jackmana

sanczopansa

Many ma rację. Mimo że żadna z tych ról wybitna nie jest to Pearce miał najtrudniejszą rolę ze wszystkich.

ocenił(a) film na 6
neo_angin

jackman to sredni aktor tak poza tym

DonVitoCorleone

Bardzo średni.

ocenił(a) film na 10

i zwroc uwage ze oba bardzo wysoko ocenione.

użytkownik usunięty
sanczopansa

cóż jak nieprawidło. 10 dla Memento, 9 dla Prestiżu - tak, powinno być!

ocenił(a) film na 10

pitolisz.

użytkownik usunięty
sanczopansa

skądże znowu. Memento był, jest i zawsze będzie najlepszym filmem Nolana.

ocenił(a) film na 10

zaraz po tdk i prestizu:)

użytkownik usunięty
sanczopansa

mehehehe
Memento >>> pozostałe filmy Nolana

użytkownik usunięty

Zgadzam się jak raz, a ignoranci niech sobie piszą, że taka chronologia to tania sztuczka.

użytkownik usunięty

jakby była taka tania sztuczka to dlaczego przez ponad 100 istnienia kinematografii nikt na to nie wpadł.

ocenił(a) film na 6

ty tez wysoko prestiz? no to sie chyla gusta...

użytkownik usunięty
DonVitoCorleone

Czemu miałbym oceniać nisko jeden z moich ulubionych filmów, prawie największe osiągnięcie Chrisa, które faktycznie angażuje i ma największą liczbę twistów fabularnych w historii? Jedyna rysa to deus ex machina, ale to wyszło tak siłą rzeczy, ekranizacja.

ocenił(a) film na 6

oceniaj oczywiscie jak chcesz. kino to przyjemnosc. ale przyjemnosc to nie madrosc czy wiedza, ani gust:). a przeciez ty masz dobry (ogolnie), wiec dlatego sie zdziwilem

użytkownik usunięty
DonVitoCorleone

każdy kto ma dobry gust ceni sobie ten film.

ocenił(a) film na 6

no a brgmanowi dej 1-4. buahaha

użytkownik usunięty
DonVitoCorleone

bergman - a kto ogląda takie nudne filmy?

ocenił(a) film na 6

tobie wystarczy nolan i inne komerchy dla mas. wisi mi to, milego ogladania

użytkownik usunięty
DonVitoCorleone

Nolan jest dla wymagającego widza. Poza tym, że niby ja i komerchy dla mas? he he dobre sobie

ocenił(a) film na 10

'ze niby ja i komerchy dla mas? he he dobre sobie' miszcz!:D10/10

ocenił(a) film na 6
sanczopansa

pelno zgoda, oj ten nasz meny;)

ocenił(a) film na 10