PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 69027
6,0 32 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

umm ostatnia scena filmu pokazuje rob'a i beth siedzacych gdzies tam zaraz przy wielkim zbiorniku wody (nie interesuje mnie geografia stanow). na samym poczatku filmuja oni panorame tegoz zbiornika i widac jak z prawej strony do wody wpada jakis niezidentyfikowany obiekt. czy wy tez to zauwazyliscie? jezeli poruszam cos ponownie to przepraszam,ale nie chcialo mi sie czytac wszystkiego pokolei ; )

ocenił(a) film na 10
Notic

musze sie przyjerzec uwaznie bo ogoladalem tak na szybko :D moglo mi umknac..

a ja mam pytanko co waszym zdaniem stalo sie z marlena/ marlene jak kto woli, jeden ze stworkow ja zaatakowal, a po kilku chwilach cos sie z nia stalo, moze ktos mi to przyblizyc ? macie jakies pomysly ?

Notic

Tak, pod koniec filmu kiedy kamera ustawiona jest w kierunku wody widać jak coś spada. Od jakiegoś czasu jest burza nt. temat na amerykańskich forach ;p Podobnie jak nt. potwora, w którym część ludzi widzi dwa różne potwory i wszyscy zastanawiają się, czy to błąd w produkcji, czy będzie coś więcej. Zainteresowani niech sprawdzą sobie ten moment na YouTubie
albo w kinie - tam wyraźnie widać.

YouTube - http://www.youtube.com/watch?v=8XYERYYOyJQ&feature=related

Pozdro :)

ocenił(a) film na 10
Notic

ktoś madry cos na utube napisal :D

in iglisz:

The Japanese oil company TAGRUATO drops a satellite (Chimpanz III) into the ocean as part
of viral marketing (shown at the end when Rob and Beth were on the ferris wheel.
TAGRUATO works with SLUSHO, as the main ingredient for SLUSHO is found
at the satellite dropzone (deep ocean). While searching for satellite and ingredients, they
woke Cloverfield (the monster).
The main ingredient of Slusho apparently turns a tiny fish into a HUGE whale, which explains
the size of Cloverfield.

moze to cos tlumaczy :D ale czy to prawda ;)

Phatt_2

To była satelita, która prawdopodobnie swoim upadkiem obudziła monstera. Ale raczej:
1. To nie zamieniło ryby w wieloryba xd.
2. Potwór nie nazywa się Cloverfield.

To moje spostrzeżenia ale na 99% jestem pewien, że to obudziło potwora.

użytkownik usunięty
pinczu

moim zdaniem źle przetłumaczyłeś, nie spadająca satelita obudziła potwora lecz poszukiwania jej przez korporacje go zbudziły.

ocenił(a) film na 10

Tak tłumaczą na Polski, chociaż to, że japońce zbudziły zwierzaka jest bardziej prawdopodobnie. Swoją drogą, musiałby to być niezły zaskok dla ludzi z Tagruato. Omawiam to jak gdyby to się zdarzyło, obsesyjny fanatyzm! xD

ocenił(a) film na 10
recyklerek

a ja nadal zastanawiam sie co sie stalo z marlene, czy te male stworki ja czyms zarazily... nie moge tego rozgryzc.

ocenił(a) film na 10
Phatt_2

Nikt tego nie wie, może nawet sam Abrams! xD Pewnie ten wątek tak zostanie, a może dostaniemy tylko jakieś strzępki informacji. Poczekamy, zobaczymy, najlepsze jest to, że jak zobaczycie w internecie coś o Cloverfield 2 to już wiadomo że premiera za pół roku, bo zapewne będzie jak w przypadku jedynki-kontrolowane przecieki, informacje, jakieś fake-plakaty ;P

użytkownik usunięty
recyklerek

Co do Marleny - według mnie są dwa wytłumaczenia jej śmierci:
1. Małe potwory były jadowite i ich jad powodował wzrost ciśnienia krwi i większy jej przepływ do mózgu i jego okolic, co w końcu zaowocowało eksplozją.
2. Potworki przez ugryzienie złożyły w niej jaja i eksplodowała dlatego, że młode zaczęły się wykluwać.
Jestem wyjątkowo kiepski z biologii, a Cloverfield widziałem dwa dni temu i nie pamiętam wszystkiego, jednak każdy może sobie swoją teorię wymyślić ;)Ja jako najbardziej prawdopodobną obstawiam tą pierwszą.

ocenił(a) film na 10

dobre teorie, mozna to zauwazyc jak lekarza zaczeli wariowac gdy ja zobaczyli w takim stanie, najbardziej podoba mi sie pierwsza teoria :)

Phatt_2

Ja nie tłumaczyłem tego. Ja swoją tezę pokazałem. Poza tym tamto to nie byłą oficjalna teza tylko wnioski pojedyńczej jednostki czyli mogą być nieprawdziwe jak i zresztą moja teza.

Ja bym się skłaniał co do 1 tezy z tymi jajkami. Miałem takie wrażenie, że za tym parawanem było widać jak coś wyskakuje (tak samo mi się wydawało zresztą za pierwszym razem jak widziałem zwiastun). Trochę to przypominało coś jak w Obcym.

ocenił(a) film na 7
pinczu

hmm no to pozostaje nam tylko czekac na ta druga czesc ; ) pewnie bedzie kiczowata ale co tam warto zobaczyc co sie stalo z potworkiem i calym nowym jorkiem.