PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 68963
6,0 29 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

10/10 !

ocenił(a) film na 10

Świetny film ! Ocena jest w pełni usprawiedliwiona. Zakończenie mogłoby być trochę lepsze
(SPOILER - przez cały film "potwór" jakby podąża przez całe miasto zdawać by się mogło
tylko za głównymi bohaterami i jest to zupełnie nielogiczne - to chyba największy minus tego
filmu). Najlepszy film "dokumentalny" z kamerą "w ręce" jaki widziałem, oddaje emocje
bohaterów. Dobrze dobrani aktorzy.

cezlan

A mi się to nie podoba! Najgorszy film, jaki w życiu widziałem!

ocenił(a) film na 10
davis3

To zależy jak oceniasz filmy kamerowane "z ręki", pseudo autentyczne :D

davis3

Mało widziałeś.

derro

Ja obejrzałem po całości!

derro

Kinomaniak czyli Artur Pietras zrobił dla tego filmu wyjątek i postawił ocenę 0/10 XD
Link do tematu na filmwebie z jego ocenami :D przy dacie 30.11.2008
http://www.filmweb.pl/person/Artur+Pietras-336738/discussion/Oceny+filmów+wg+Art ura+Pietrasa+tydzień+po+tygodniu-863190

ocenił(a) film na 10
davis3

Nigdy w życiu nie widziałeś gorszego filmu? To mało jeszcze widziałeś ;P W każdym razie miło, że najgorszy film w życiu oceniasz na 5 punktów ;)

ocenił(a) film na 5
cezlan

Właśnie zakończenie ratuje film, bo jest nietypowe dla hollywoodzkich bubli. Reszta może być, choć różnego rodzaju naciągane sceny trochę psują przyjemność oglądania.

ocenił(a) film na 9
cezlan

super film, mistrzostwo gatunku

ocenił(a) film na 6
cezlan

Mnie również film się podobał. Ale nie zgadzam się, zakończenie świetne, nietypowe - film nieźle oddawał emocje i reakcje widzów, i choć wielka bzdura to była, jakoś jestem w stanie wyobrazić sobie coś takiego. W porządku. Klimat jak z Lost, to na plus.

ocenił(a) film na 8
cezlan

To nie potwor chodzi za nimi, tylko oni plączą mu się pod nogami :). Dla mnie film genialny [w swoim gatunku]. A co do tego, ze jakis krytyk wystawil mu 0/10 to nie znaczy, ze jest to 'prawda absolutna' o filmie. Kazdy ma swoj gust, wiec wyluzujcie :).

ocenił(a) film na 9
vdm

Wciągający, nietypowy film katastroficzny. Nie sugerować się oceną ogólną. To nie jest Pojutrze, ani Posejdon ;p ani nawet Godzilla ;p

ocenił(a) film na 8
cezlan

UWAGA!!! SPOILERY! Co mi spodobało się w tym filmie? Tak jak już kilka razy tu wyczytałem przedstawienie filmu sposobem ,,kamerka w ręku'' pozwala bardziej wczuć się w sytuację bohaterów przez co film, mimo iż opowida o wydarzeniach nierealnych przekazuje prawdziwe emocje. Jednak przede wszystkim przypadł mi do gustu pomysł z przedstawianiem co jakiś czas fragmentów z wycieczki głównej parki, które zawsze w jakiś tam sposób odwołują się do tego, co dzieje się podczas katastrofy. Na minus, zakończenie do bani, kiedy to ni stąd, ni zowąd pojawia się potwór i zżera Huda a Beth i Roba... zostawia na kolację? Co jeszcze raziło? W momencie gdy bohaterowie wychodzą z tunelu i wiedzą już z czym mają do czynienia, mimo iż posiadają łom i inne przedmioty ciężkie mogące służyć jako świetne narzędzie do samoobrony zostawiają to wszystko i idą na żywioł. :) Poza tym, nie wiem jak to jest, nigdy nie spadałem helikopterem z wysokości wierzowca, ale podejrzewam, że nie powinni raczej tego przeżyć. Jednak w całości te błędy nie są tak rażące i jeśli szukamy czegoś niezbyt wymagającego to Projekt Monster się nada.

ocenił(a) film na 7
Filo216

Kurcze, film ekstra! A co najważniejsze - jest opart na faktach!!!!! .... Ciekawe co się dzieje teraz z tymi dziewczynami.... Może weszły w symbiozę z tym potworem? Fajne w tym filmie jest to, że porusza głębokie tematy takie jak ucieczka przed potworem. Fajnie też, ze można się z niego dowiedzieć, że jeśli w Tokio będzie mnie gonił potwór z wody to ni kuta z nikim się nie dogadam bo oni tam tylko japoński znają (co za debile). Podobały mi się również efekty zakłóceń kamery i super przerwanie obrazu (bardzo ambitny i artystyczny zabieg). Ogólnie gorąco polecam ... %)

ocenił(a) film na 7
Ruin

Ok. Małe sprostowanie. Właśnie zauważyłem, że to nie ten film obejrzałem. Otóż akcja jest dość dziwna ponieważ to jest ten sam film tylko akcja dzieje się w Japonii. I ogólnie tamten film to jakiś kał i nieporozumienie. Dziwne jest to, że nie widzę go na filwebie... Tak więc proszę się nie kierować moją poprzednią wypowiedzią odnośnie tego filmu.
Pozdro
Edit.
Już znalazłem. To to:
http://www.filmweb.pl/film/Monster-2008-471939
NIE POLECAM

ocenił(a) film na 8
Filo216

Hmm chciałbym przypomnieć, że zanim helikopter uderzył o ziemię potwór złapał maszynę i zdaje mi się, że ciągnął ich jakby do ziemi, dopiero potem rzucił o ziemię. I jeszcze jedno... Czemu on zjadł tylko pół Huda? Waham się między 7 a 8 aczkolwiek film zrobił na mnie dobre wrażenie.

ocenił(a) film na 6
cezlan

Absolutnie nie wiem co usprawiedliwia taka ocenę. Film nie był zły. Ale nie było ani fajerwerków aktorskich, ani efekciarskich, nie było też zaskakującej fabuły czy odbiegającej od przeciętnej muzyki. Podsumowując niezły średniak- 6/10. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
cezlan

Film był świetny! Zasługuje na notę min 7. Bardzo dobrze nakręcone kino, ciekawe, pokazane w dobrej formie. Muzyki nie przypominam sobie, ale klimat był utrzymany nawet bez niej. Według mnie ktoś kto daje temu filmowi ocenę tak niską, musiał obejrzeć drugi film...nisko budżetowy o podobnym tytule. (bo akurat są dwa filmy, które wyszły w tym samym czasie, poruszające te same tematy :) )

TUTAJ jest film TRAGICZNY
http://www.filmweb.pl/film/Monster-2008-471939

Tutaj jest film pana J.J. Abrams'a
http://www.filmweb.pl/Projekt.Monster

Abrams zrobił naprawdę dobry film. Nie lubię co prawda ujęć nagrywanych w tym stylu, ale mimo wszystko doceniam to co zrobił:) Obejrzałem go 2 razy i nudy nie zaznałem. Polecam!