PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 68964
6,0 29 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

10/10 !!!

ocenił(a) film na 10

Nowatorskie podejście do filmu s-f, które choć początkowo męczy to finalnie wciąga jak nałóg :)
Patetyczność amerykanów zostałą w tym filmie zastąpiona świetnie pokazanym realizmem ludzkich zachowań. W końcu mogłem się poczuć, że naprawdę uczestniczę w pokazywanej sytuacji.
"Projekt: Monster" to coś naprawdę innego. Baaardzo mocno polecam!!!

ocenił(a) film na 10
italodrone

POpieram i nierozumiem ludzi ktorzy zle sie o nim wypowiadaja , a tym bardziej pana Pietrasa , ktory w kinomaniaku dal mu podobno 0 a jakims filmom animowanym lub komedia romantycznym daje o wiele wieksze noty.

ocenił(a) film na 10
kingdk3

No bo Pietras pewnie uważa ,że film s-f albo jeszcze co innego robi się tak samo łatwo jak Lejdis czy Testosteron...niektóre filmy faktycznie ocenia dobrze, wymienia plusy i minusy ale to co wyprawia z innymi to jakaś parodia i nie mówię tego jako fan Cloverfielda tylko jako zażenowany widz, jak można dać 0? zero to się powinno dawać na youtube.com Jak dla mnie to żaden film nie zasługuje na ocenę poniżej dwóch, przynajmniej z takowymi się nie zetknąłem, zawsze ktoś, chociaż trochę sie postara, o co w dzisiejszych czasach trudno...

recyklerek

No to Artur P. pokazał swój poziom, a nie sądziłem, że tak oceni Clovera :/
No ale to tylko jego subiektywna ocena, choć przez to może zniechęcić widzów "Kinomaniaka" do pójścia do kina. :/

Mahone93

Na prawde nie rozumiem dlaczego ten film dostał zero, nie moge tego pojąć...

ocenił(a) film na 10
Slave_5

To jego subiektywna ocena ktora nie powinni sie kierowac ludzie chcacy pojsc do kina wlasnie na projekt monster i po ogladnieciu jego recenzji z niego zrezgynowac!Film jest zajebisty!A tak przy okazji co sadzicie o king kongu?

kingdk3

King Kong to całkiem co innego.Akcja rozgrywa się przed II wojną światową (?), a bohaterem jest wielka małpa, nie potwór.Oczywiście jest to bardzo dobry film, bo reżyserkę i grę aktorską ma bardzo dobrą.I nawet długi, bo 2,5 godziny.No ale nie można porównywać King Konga z Cloverfieldem.King Kong stał się hitem za całokształt.

ocenił(a) film na 10
Mahone93

NO nie wiem czy stal sie hitem, wedlug mnie to najlepszy film .Mam wydanie dwuplytowe oryginalne:) a jednak ing Kong zajmuje na filmwebie miejsce powyzej 800:/strasznie mi z tego powodu przykro

ocenił(a) film na 10
kingdk3

No to nie wiem po co Tv4 puszcza program, w którym facet wyraża swoje opinie, każdy głupi mógłby mówić co mu się podoba, jak dla mnie to ten program powinien mieć zmienioną formułę, oglądacie nieraz Gram TV. Polecam, jeśli chodzi o formułę, są prowadzący (niezbyt rozgarnięci ale ich lubię...) widać klipy z gry, lektor opowiada, wymienia minusy i plusy, chwila dla wodzirejów i przechodzą do następnego tytułu.