PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 69035
6,0 32 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Dowiedziałem się o tym filmie od kolegi. Opowiadał mi, że potwór jest straszny, i że film ma wiele tajemnic co do monstrum. Co się okazało? Film to po prostu podróba Godzili, aktorstwo jest słabe, jakby zachowują się pod kamerę jednego z nich (najlepsze jest to, że jak idzie z dziewczyną po klatce schodowej to kamera lata, jakby był uchlany, a jak uciekają od potwora to trzyma kamerę prosto). Potwór jest wręcz komiczny. Tajemnice, czy potwór zginął czy nie, są po prostu tandetne, i tylko pokazują brak pomysłów reżysera.
Daję 2 tylko za to, że troszeczkę trzymał w ciekawości (choć chyba tylko dla tego, że kumpel mi go przereklamował). Naprawdę nie rozumiem skąd tyle osób tak ceni ten film.

ocenił(a) film na 3
darthbergi

"Naprawdę nie rozumiem skąd tyle osób tak ceni ten film."
Mnie również to zdumiewa. Ode mnie ocena 3/10. Jeśli chodzi o fajny film s-fi o potworze to polecam THE HOST.

darthbergi

Tragedia. Film niczym mnie nie zaciekawił, nie wywołuje żadnych emocji, a jedynie senność. Kiczowate aktorstwo, słaby scenariusz. Niewypał. 2/10 za realizację (acz w Blair Witch Project podobny zabieg dał dużo lepsze efekty).