PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 68963
6,0 29 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

2/10

ocenił(a) film na 2

byłam w kinie już dawno temu na tym filmie, lecz nie mogłam się powstrzymać by nie wystawić mu opinii.
nie podobał mi się, chciałam wyjść jak najszybciej i ta koncówka...
nie polecam;/
nie wiem czemu ma tak wysoką notę

ocenił(a) film na 9
kakulka

byłem w kinie już dawno temu na tym filmie (wczoraj oglądałem go na DVD 4 raz), lecz nie moge sie powstrzymać by nie wystawić mu opinii.
zajebiście bardzo podobał mi się, nie chciałem, żeby sie kończył, a końcówka zajebista
baaardzo gorąco polecam :)
nie wiem czemu ma taką niską notę

ocenił(a) film na 5
kakulka

Jedno i drugie zalosne...Film dobry i tyle, nie jest zly zalozycielko tematu i nie jest wybitny czlowieku nademna.Ciekawe jakie filmy uznajesz za dobre, chociaz pewnie twoja skala to 1 i 10 i nic pomiedzy, nie uznajesz 2,3,4,5,6,7,8 i 9...Film 7/10 zasluzona ocena, koncowka moze byc, przydluga troche ale dobra nie wybitna, nie slaba, poprostu dobra.Zalozycielka tematu nawet w kinie nie umie sie wczuc w film, to dziwne ja raz tak mialem na "Bruno" ale nie wazne wystawilem mu ocene i koniec o nim.Potencjal paradokumentu wykorzystal w najwiekszym procencie [Rec], Projekt:Monster jest hmm na jakims 4-5 miejscu jak dla mnie, na ostatnim jest Cannibal Holocaust :D

persching16

Film beznadzienjny i tyle ;).
Jak narazie jedyny film tutaj, ktory oceniam na 1/10, no moze 2/10 na chama. Jak dla mnie film typu "giant shark vs. mega octopuss" czy jakos tak. Powiedzcie mi co tu jest fajnego? Fabula jest praktycznie zerowa, tak nie powinien wygladac film, bo w tym momencie dostarcza rozrywki na poziomie pokazu sztucznych ogni. Do tego tani chwyt w stylu "nie chce nam sie myslec, wiec zrobmy film bez fabuly i bedzie, ze widz ma sobie sam wszystko dospiewac". Caly film to tanie efekty rejestrowane denerwujaco skaczaca kamera. Rozumiem, ze sa ludzie, ktorzy lubia sie w to wczuwac, ale czy praktycznie brak fabuly i sensu nie przeszkadza w tym filmie na tyle, zeby wystawiac mu takie wysokie noty? Dla mnie to nie jest zadne sci-fi tylko bazarowa sieczka na poziomie straganow w parku rozrywki. Bez urazy, ale wg. mnie film dla ludzi, ktorzy w kinie lubia tylko 2 rzeczy: duzo efektow i komedie, gdzie jest duzo rzygania :).
p.s. Z fillmow katastroficzno-potwornych bardzo lubie "dawn of the living dead" z 2004 chyba, imo bardzo dobry a na tle tego wrecz doskonaly. Moze, fani tego filmu, napiszcie jakie jeszcze inne filmy lubicie, zeby czytelnicy mieli poglad.

ocenił(a) film na 5
theCoon

To wskocz do moich ulubionych ;) Ostrzegam jest tego duzo, ale ocen czy lubie komedie gdzie jest duzo rzygania ;)Czy niema w moich ulubionych filmów ambitnych, czy sa banalne, ok mam kilka pozycji banalnych napewno ale raczej 10% nie przekraczaja ;) Ocen mnie na podstawie filmow(chociaz to bez sensu).

persching16

filmy ulubione masz w wiekszosci calkiem fajne, tym bardziej mnie dziwi, czemu masz tam tez cloverfielda?

ocenił(a) film na 5
theCoon

Moze bylem zmeczony, ogladalem o 2 w nocy, ale ogolnie poprostu lubie filmy robione ta metoda :P Jutro obejrze o normalnej godzinie i bede mogl stwierdzic na wyspany umysl, czy jest dobry.Narazie mam zajawke na Underworld :D Moze nie byl najlepszy, musze go jeszcze raz przeanalizowac, zobacze.Czy naprawde wydaje Ci sie on taki denny?Co w nim Ci sie nie podoba?

persching16

Coz, ja nie lubie, momentami czulem sie jakbym mial chorobe lokomocyjna :) ale nie o to chodzi. Dlaczego uwazam, ze jest denny - napisalem w moim pierwszym poscie, ogolnie tworcy nie maja zadnej historii do powiedzenia, nie laczy sie to w zadna logiczna calosc. W zasadzie opis na filmwebie moglby byc: "grupka przecietnych zjadaczy chleba ucieka przed potworem, o ktorym wiadomo jedno - jest grozny", i to by w zasadzie wyczerpywalo temat, nawet nie trzeba by juz filmu ogladac :). Nie rozumiem, co w tym filmie moze sie podobac, zeby mu dawac wysoka ocene?

ocenił(a) film na 5
theCoon

Obejrzałem 2 raz i coz, fajnie zrobiony tyle,ze nudny ;) JEDNAK!!:P

ocenił(a) film na 9
theCoon

Wiecie dla czego film ma taka wysoka note? Bo na szczescie wiekszosc ludzi potrafilo dostrzec jego prawdziwy sens. Naprawde myslicie ze tworcy filmu chcieli przyciagnac widzow efektami specjalnymi i historyjka o potworze niszczacym miasto? Chodzilo o przedstawienie reakcjii zwyklych ludzi w obliczu czegos strasznego i zupelnie niezrozumialego. Dlatego na poczatku moglismy sie duzo dowiedziec o bohaterach przed katastrofa.

ocenił(a) film na 6
reaper09

Ale jednak te rekacje nie były zbyt relaistyczne (IMO, ofkoz). Chłopak biegnący właściwie w paszczę wielkiej żółwiogodzilli, bo jego ukochana cierpi... No ok, może po prostu był bohaterski. Ale fakt, że razem z nim pobiegły trzy osoby... W rzeczywistości prędzej wywlekli by go za włosy z Manhattanu. Lepiej im wyszły reakcje wszystkich ludzi POZA głównymi bohaterami. Panika, obezwładniające "niepociumanie" wojska i cywili...

Ogólnie film jest świetny. Jedyne jego wady to, moim zdaniem, właśnie to dziwne zachowanie głównych bohaterów (no ale trzeba było zrobić jakąś fabułę, więc to jest zrozumiałe) i te małe potworki (jakby ktoś chciał zrobić z tego filmu "Obcego. Decydujące starcie").

theCoon

ja rozumiem ze gusta sa rozne; rozumiem tez ze film nie kazdemu sie spodoba ale licze ze taka osoba poda argument czemu wedlug niej film slaby. ty argument podales ale, bez obrazy, jest on idiotyczny!
zero fabuly??? miasto atakuje blizej nieokreslone monstrum i grupka ludzi filmuje to zdarzenie amatorska kamera. staraja sie tez uratowac dziewczyne jednego z nich. prosze. fabula jest! moze nie jest zbyt rozwinieta ale wiesz dlaczego? bo to nie jest typowy film. to zapiski z kamery. tu nie mialo byc rozwinietej historii! chyba wiedziales co bedziesz ogladal. to jakby pojsc na western i narzekac, ze nuda bo ciagle kowboje i indianie.
"Caly film to tanie efekty rejestrowane denerwujaco skaczaca kamera." - zgadza sie! o to w nim chodzilo! chciales inaczej to idz na godzille. ten film wlasnie przez to jest nowatorski i ciekawy ze oferuje inne podejscie do tematu... przez to wydaje sie bardziej realny...
i nie rozumiem co znaczy wedlug ciebie ze film nie ma sensu. gdzie go brakuje? wszystko ma tu jak najbardziej sens...

born2run

Trafnie ujete, ze to nie film tylko "zapiski z kamery"(i to jeszcze fake trwajacy poltora godziny ;/). Mnie niestety zachecila wysoka nota i opis, w ktorym niestety nie zauwazylem zadnej wzmianki o tym, ze to nie film tylko zapiski z kamery. W swojej naiwnosci nie liczylem poprostu na fajne kino sf, typu powiedzmy district9.

ocenił(a) film na 2
persching16

hmm:) zapomniałeś dodać przed słowami: "Film dobry i tyle.." dwóch wyrazów, a mianowicie : "według mnie" :)
Pozdrawiam serdecznnie:)