PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 69135
6,2 26 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

8/10

ocenił(a) film na 8

Postanowilem obejrzec film zaraz po pojawieniu sie trailera. Zeby nie psuc sobie niespodzianki specjalnie nie czytalem recenzji ani nie zagladalem tutaj zeby sie czegos o nim dowiedziec :) No i nie dostalem tego, czego sie spodziewalem (a spodziewalem sie czegos w rodzaju Godzilli).
Film mi sie podobal. Szczegolnie sposob jego realizacji, cos a'la Blair Witch. Podoba mi sie ta metoda, dodaje nieco... realizmu? Ehh.. szkoda tylko, ze aktorzy zagrali nieco sztucznie (w porownaniu do niektorych reakcji bohaterow Blair Witcha, ktore byly lub wydawaly mi sie spontaniczne). No i sam motyw z wielkim, zlym potworem niszczacym miasto tez nieco ograny..
W kazdym badz razie uwazam ze 8/10 to odpowiednia ocena. Jezeli lubicie trzesaca sie kamere, wyskakujace znienacka potwory, krzyki, wrzaski itp itd to film wam sie spodoba. Oryginalna realizacja, niezle efekty, gra aktorska tez w sumie niezla...
"This movie was OK!" :]

PS.
Znacie inne filmy, ktore oglada sie z perspektywy FPP? Jak tak, to prosilbym o tytuly i krotkie opinie o nich ...