PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 69027
6,0 32 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Podobne do The Blair Witch Project jeśli chodzi o sposób kręcenia, różnica w tym że akcja dzieje się w środku zniszczonego miasta. Poza tym wiele niedomówień: nie wiadomo skąd się wziął potwór i dlaczego nie ucieka spoza Manhattan. Zupełnie bez sensu. Poza tym reklamy Mountain Dew pojawiające się w tle zalatują niepotrzebną komerchą:) Ogólnie 5/10 za dobry pomysł. Scenarzysta się nie popisał, wiele niedociągnięć - film zdecydowanie za krótki.

bartek_jakob

zgadzam sie jesli to ma byc kino to domowej roboty pomysl zajechany ale kamera amatorska to jest dno tak jak wesele.....

ocenił(a) film na 6
mal81

Na świat przedstawiony składa się sam film "Cloverfield" i ogromna akcja marketingowa. Aby wiedzieć co i jak, musisz dowiedzieć się co to jest korporacja Targuto i napój Slusho. Tam jest odpowiedź! Wiesz mi, jak przeczytasz te informacje, większość stanie się jasne. Np. dlaczego potwór zaatakował Manhatan i nie chciał go opuścić. Spoiler: I co spadło na końcu filmu do morza, podczas pokazu wycieczki Roba i Beth.

ocenił(a) film na 5
hexen2k7

Dzięki. Poszukałem i już wiem. Wiele to tłumaczy, mutagenne właściwości tegoż napoju stworzyły potwora. Ale dalej uważam, że pomysł świetny tylko wykonanie nie za bardzo. Zbyt długa sekwencja w czasie imprezy, mało naturalna i tępe dialogi. Przez to wszystko później działo się za szybko (strasznie krótki ten film), wyszli z metra i od razu są już przy wieżowcu. Poza tym wspaniałomyślne wypuszczenie ich do miasta przez policjanta znowu nierealne. Dla scenarzysty słaba dwója!! Lepszy był sto razy The Blair Witch Project, a nawet kultowa Ucieczka z Nowego Jorku:)