TAk więc film zapowiadał sie super pięknie ale niestety trochę rozczarował.
Pozytywne były :
- Efekty
- dźwięk - w kinie robi powalające wrażenie
To tyle jeżeli chodzi o plusy...
Niestety kręcenie wyłącznie z ręki moim zdaniem nie było za dobrym rozwiązaniem .. po 15 min oglądania w kinie zaczęło sie to robić naprawdę irytujące... Fakt, dodawało "realizmu" ale też okropnie przeszkadzało ..
W sumie film można zobaczyć ale raczej tylko w kinie i to z odpowiednim nastawieniem ..
pozdro
Sorki, że tutaj się pytam, a nie forum ogólnym, ale nie chce mi się szukać odpowiedniego działu.Jako że to portal filmowy mam baaardzo, baaardzo ważne pytanie.
Był kiedyś (chyba w latach '90) taki film o studentach, którzy fundowali sobie śmierć kliniczną, potem powrócili do świata żywych i zaczęli widzieć zjawy, duchy itp.Szukam tytułu cały dzień w googlach, ale za cholerę nie mogę znaleźć.Proszę o pomoc i sorki, że pytam w tym temacie.Zresztą w ogóle innego pod adresu niż projekt.monster.filmweb.pl nie odwiedzam na tym portalu i gdyby mi ktoś odpowiedział to od razu zobaczę.Z góry dziękuję.
Cześć Diffus. Film o który pytasz to „Linia życia” z 1990 r. Sam oglądałem go już parę ładnych lat temu, jest według mnie naprawdę dobry. Przy jakiejś najbliższej okazji będę musiał do niego powrócić. A co się tyczy kwestii Cloverfield’a to w tym wypadku jestem w obozie gorących zwolenników tego obrazu chociaż muszę zaznaczyć, że film jest specyficzny i z racji tego nie mógł się spodobać dużej części widowni. Widać to wyraźnie po opiniach wygłaszanych na forum. Mi osobiście jednak przypadł ogromnie do gustu. Jest to właściwie jedyny tytuł na którym byłem dwukrotnie w kinie i za każdym razem przebiegał mnie dreszczyk emocji podczas oglądania.
Dzięki hagberg.Kiedy usłyszałem od kolegi o tym filmie, musiałem go obejrzeć.Podobno ma swój klimat i jak na tamte czasy jest przerażający.Mam nadzieję, że będzie strasznie.
no film wart "grzechu":)
Świetny pomysl a i gra aktorska na niezlym poziomie - ogolnie dluzej go zapamietam niz projekt monster :)))
Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie tego gatunku.Znacie jakieś inne, podobne obrazy tego rodzaju? Bo coś kiedyś było jeszcze, podobny motyw, tyle że lepsze efekty specjalne i wszystko się szybciej działo.