PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=448713}

Projekt: Monster

Cloverfield
2008
6,4 69 tys. ocen
6,4 10 1 69065
6,0 32 krytyków
Projekt: Monster
powrót do forum filmu Projekt: Monster

Coraz więcej faktów wskazuje na to że film będzie się odnosić do postaci lucyfera

1. na jednym ze zdjeć jest: ?dont forget who takes care of you?? pakt z diabłem? Albo przypomnienie o czymś? Albo to coś w stylu ostrzeżenia od Boga
2. na innym zdjeciu jest coś tam cos tam ?hell?
3. Wybuch w pierwszym trailerze każe przypuszczać iż potwór wcale nie wyszedł z oceanu tylko z głębin ziemi, z otchłani, ciemności (i jeszcze wiele epitetów xd) a to wszystko skupiać może w sobie tylko jedno miejsce ?piekło?
4. Te dwie półówki kobiet, czy to nie te same, które w I trailerze w 1:41 (bodajże...xD) uciekają przed czymś?
5. Czy ta postać w namiocie to nie dziecko? Jak dla mnie dziecko a w dodatku opętane (przez szatana.....?)

Kiedy następny trailer? Wiecie może? :P

ocenił(a) film na 7
recyklerek

Abrams powiedział w jednym z wywiadów że to nie Cthulhuu, nie szatan/Lucyfer ani nie Godzilla.

1. to napis od dziewczyny
2. są niby rogi nad literką H(ome)
3. potwór wyszedł z oceany, pierwszym jego celem był tankowiec przy NYC
4. to nie jest ta sama kobieta, to screen z filmu
5. eeee...ch ;D

ale właśnie to jest super w tym filmie, że dopóki nie wejdzie do kin każdy ma swoją teorię :) i szczerze mówiąc, nie zdziwiłbym się nawet, gdybyś miał rację, choć jak podkreślam, jak każdy, mam swoją opinię :) Slusho, substancje pasywne i aktywne, no i te ostatnie raporty na targuato o problemach na nowej stacji wydobywczej przy NYC... wg mnie mówią same za siebie :)

ocenił(a) film na 10
Hank

no w sumie też bym się nie zdziwił gdybym miał rację, bo te szatańska teorie wymyśliłem poewajac kanapke z szynka ketchupem....xd

recyklerek

a moze trzeba spojrzec na to z innej strony. czemu wszyscy widzą na tamtym zdjęciu diabła. A może po prostu jest to jeden z tych małych potworów, które w trailerze rozrywają dziewczynę. Może to jego twarz widzimy, a nie diabła?

ocenił(a) film na 7
szimin

"małych potworów, które w trailerze rozrywają dziewczynę."

QUE? :D
Ją trzymają ludzie w kombinezonach! :D Widać wyraźnie że jeśli już, to ona eksploduje.

Hank

jakie ludzie w kombinezonach? to w końcu tu kto kogo zabija, organizmy aktywne (potworki :) zabijają pasywne (ludzi)? czy ludzie zabijają ludzi, czy może ta dziewczyna to nie jest dziewczyna tylko co innego... wytłumaczysz ?

ocenił(a) film na 7
szimin

1. Nie wiem, filmu nie widziałem.
2. Odłóż jointa!
3. Na trailerze widać wyraźnie, że ciągniętą przez dwóch ludzi w kombinezonach dziewczynę, coś rozrywa. Albo zawiał duży wiatr i jej bluzkę podwiało.

ocenił(a) film na 7
Hank

Ja tez myslałem ze t jakies stforki ale potem pszyszła mi na mysl ze stwor majacy taki cien był by raczej swony i smieszny jak maskotka jakiejs druzyny nba:) To na 99:) Jacys naukowcy w kombinezonach. Wiadomo w takiej sytuacji były by oddziały przeciw epidemia itd.

Hank

"Odłóż jointa!"

No dobra rozumiem, ale wole ze szkła :) byś smaka nie robił..;)